Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.1.2017

Pomminvarmat lähdöt 3/3 kerta

Viimeinen eli kolmas kerta Tanja Kurikan vetämää Pomminvarmat lähdöt kurssia. Kouluttaja on ollut ihan mahtava ja koulutuksissa on ollut kivaa! Kaikissa koirissa huimaa edistystä. En ole aiemmille koirille tehnyt noin lyhyessä ajassa noin pahojakin häiriöitä. Joihinkin niihin Nova meni "lankaan" mutta joillekin koirille jäykistelevä ohjaaja lähdössä oli vielä vaikeampi. Eli aina se paljon häiriötä, ei ole paras kun kisoissa niitä on vaikea tehdä.

Kerta 1, kerta 2 ja tässä postauksessa kerta 3.

Viimeisellä kerralla häivitettiin palkkio näkyvistä ja palkkaaja pois. Tehtiin myös uusia häiriöitä.

1. kierros, tuttuja juttuja: näytettiin mitä on tehty ja kerrattiin vähän vanhaa. Tein kävellen ja juosten. Tultiin hihnassa paikalle, pyörähdys, käsky asentoon (ellei Nova tarjonnut), jättö ilman mitään sanomista ja seuraavana vasta tuli lähtövihje kun koira sai lähteä. Aloitettiin kahden hypyn takaa ja vietiin alkuun palkkaajalle lelu, joka innosti lelulla. Taas mikäli koira lähtisi ilman lupaa, kukaan ei sano mitään vain palkka poistuu. Jos koira mokaisi kolmesti niin helpoitettaisiin.

2. kierros, ryhmäläiset häiriönä: aloitettiin hyppy ja putkeen ohjaamalla. Mahdollisesti enemmänkin, muttei Nova osaa niin. Näissä palkka oli maassa valmiina.
- Sitten tuli ryhmäläiset apuun ja ekalla kerralla kaikki jahtasivat karanneita marsuja! :D Nova hieman ihmetteli, mutta pysyi. Kaikilla ei ollut yhtä helppoa.
- Seuraavaksi kaikki matkivat ohjaajaa eli seurasivat perässä tehden samat ohjaukset. Tein valssin ekan esteen eteen. Nova selvisi tästäkin hyvin.
- Kun jätin lähtöön, muut juoksi spurtteja toiseen päähän. Tämä oli vaikea, kerran Nova liikkui 5cm ja seuraavalla nousi seisomaan. Sanaa sanomatta koira hihnaan ja mentiin uudestaan lähtöön. Sitten onnistuikin! Tätä häiriötä uudestaan!
- muut lauloivat sivussa "Tuiki tuiki tähtönen" ja heiluttivat samalla käsiä. Nova vilkaisi niitä, mutta pysyi hyvin. Tätä en laittanut videolla ja muutenkin leikkasin saman tyylisiä pois.

3. kierros, palkan häivytys: 
- lelu valmiina: ensin palkka oli normaalisti. Odotti maassa valmiina. Tämä sujui hyvin.
- lelu piilossa ja appari tiputtaa sen lähtövihjeen jälkeen: Nyt lelu oli piilossa ja avustaja tiputti sen kun sanoin lähtövihjeen "go". Sujui hyvin!
- lelu otetaan apparilta sinne kävellessä ja palkataan itse. Tässä otin lelun ja tein valssin, Nova nousi siitä seisomaan. Lelun palautus avustajalle, koira hihnaan ja lähtö uusiksi. Nyt sujui!
- lelu on omassa taskussa ja palkataan itse: tämäkin onnistui hyvin. Edellisestä palkkauksesta laitoin lelun taskuun. Ja sanottua "go" kaivoin palkan taskusta.

4. kierros, eri häiriöt: 
- kävellen: eka oli aika perus lähtö. Joka sujui. Palkkaaja pääsi nyt lepäämään tuolille näissä. Eli itse palkattiin eikä tarvinnut enään avustajaa. Sukulaiset siis kiittää. ;)
- juosten. Juosten lähdössä ekalla kerralla Nova nousi seisomaan. Toisella hyvä.
- marsujen jahtausta. Tätä yritin ensin metrin päässä eikä sujunut. Kun olin hypyn takana marsuja jahtaamassa niin pysyi hyvin. :D Toisen hypyn takaa "go" ja sai tulla lelulle, jolla palkkasin itse.
- mm-kisat finaalipaikalta ja jännityksestä jäykkänä. Ja rata perään. Tässä en ollut yhtä hyvä esittämään kuin jotkut. Yritin olla jännityksestä kankea. Nova pysyi hyvin. Ja tehtiin nolla ja voitettiin mm-kisat. ;D Muistin vasta lopussa, että piti mennä putkeen asti ja ei tullut mentyä toiselle puolen.Kiva kurssi! Lyhyessä ajassa kuukauden sisään tuli sheipattua Novalle lähtörutiinit. Nyt vain samoilla työkaluilla ottamaan sitä treeneihin mukaan ja myöhemmin epiksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!