Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

6.1.2017

Vuosi alkoi voittajassa voittamalla!

Perjantaina oli jännä päivä Gavan tokokoe, ensimmäinen kerta voittajassa. Kaksi epävirallista kokeilua tosin alla. Espoon Juvanmalmilla Agimestan kokeessa oli yksi voittajan paikka vapaana ja päätin, että mennään sitten. Kerran oltiin joulun alla kotosalla ja kelejäkin oli ulkona treenata.

Paikalla makuu 9: Hieman vino maahan, Gava oli sen verran edessä sivulla.. Hyvin piti kontaktia ja reagoi heti käskyyn ja teki vauhdilla. Vähän hätkähti ekaa maahankäskyä kolmesta koirakosta, muttei liikkunut. Piilossa 2min ja paluu. Hyvin sivulle. Oli nuuskinut kai 5s keskivälillä niin tuttu kertoi, josta vähennys.

Voittajassa oli kolme koiraa ja meitä edeltävä sitten keskeytti ja tuli nopeampi virittely. Koira häkistä, leikkiä, joku jäävä (jonka teki ekalla väärin :D) ja yksi kaukojen istumaan meno. Sitten kehään. Eipä se haitannut, koska treeneissäkin tulee napattua Gava autosta ja suoraan tekemään. :)

Video, alla selostukset


Estehyppy 10: Heitin vähän vinon oikealle. Tajusi korjata takaisin tullessa. Tuli suoraan sivulle, muttei haittaa koska ajautui taas niin sinne. (mun nouda käsky tuli vähän liian myöhään, pitäisi tulla ennen koiran ponnistusta tai silloin)

L-liike (zeta) 8: asennot seiso ja maahan. Seisominen hyvä, mutta kuten aiemminkin käynyt kisamaisessa niin liikkui kun palasin sivulle. Maahanmeno hyvä.

Tunnari 8: tässä piti tarkistaa vielä ennen oman ottamista muut. Muuten hyvä, aavistuksen vino sivulla ja olihan eteenmenokin vähän vino.

Kaukot 8: tosi hienot siihen nähden mitä on ehditty tehdä! Täydellisiä vaihtoja, paitsi yhdessä liikkui 10cm. Maasta seisomaan sarjan keskellä. Sarja s-m-s treeniin, meni maahan niin lysyyn.

Ohjattu 10: tässä onneksi vilkaisi mihin oikea kapula laitettiin. Seurauksessa luulin, että tulee käsky pysäyttää koira joten se vähän venyi. Säikähdin myös etten käskenyt liian myöhään ettei vaan esim nollaa liikettä. Hienosti haki oikean! Jipii.

Luoksetulo 7: maahan jättö hyvä. Nätisti myös odotti. Vähän ennakoi tullessa stopin paikkaa. Sitten teki saman kuin viime treeneissä eli istui. Eteen ok ja sivulle. Mitä tästä opimme, älä samalla viikolla treenaa luoksetuloa varsinkin vikoissa kunnon treeneissä ennen koetta! Läpijuoksuja jos jotain! Hyvin tuli pelkällä "tänne" käskyllä (ilman nimeä).

Seuraus 9: tässä pää taas vähän osui jalkaan. Kerran mini pätkän katsesi kontakti. Peruutus tosi hieno, mutta lopussa seisoi josta rokotettiin. Ei kuulemma ottanut tiiviydestä, mutta joku muu taas ottaisi.

Ruutu 6,5: Gavaa alkuun ällötti maassa olevat teipit ja joutui istua päälle. Jeesusteippiä tai ilmastointiteippiä siis. Virittelyssä vilkaisi ehkä kerran ruutuun, muuten katsoi keskemmäksi. Juoksi kentän keskelle päin vähän epävarmasti, sitten bongasi ruudun ja meni sivusta sisään. Olin ilmoittanut, että seisoo mutta meni suoraan maahan. Nuuski myös kohti kävellessä. Aika armollisesti numero. :D Seurauksen lopussa vilkaisi ilmastointi laitetta ja kesti tulla perusasentoon.

Yhteensä 267/320p, 1-tulos (256-320p), 1 sija.

Jipii tykkäsin tosi paljon Gavasta kehässä. Oli iloinen oma itsensä. :) Palkintojenjaossa tuomari sai pusuja. Lisäksi yhden kisaajankin syliin kipusi ja antoi pusuja. Nyt otetaan evl työn alle. Toki jos sm:iin tarvitsee joukkeeseen niin siinä voisi mennä vielä voittajaan ja ehkä piirinmestiksiin myös?Näitä numeroita, kun katsoo niin napattiin huonoimmat numerot juuri korkeimman kertoimien liikkeistä.
Kerroin 4 oli liikkeissä:
- luoksetulo, jossa tuli nyt poikkeuksellinen moka yleensä parempi. Ennakointi + istui.
- ruutukin yleensä on sujunut, mutta nyt ei bongannut virittelystä. Kisoissa myös aiemmin siinä oli vain nauhat ja tötsät laitettiin paikalleen seurauksen aikaan eli koira ei nähnyt lähellä ollessaan ruutua. Ja koira oli myös sillä puolen, että koko kenttä tyhjillään oli käytettävissä.
- tunnari 8: tarkastelee, tähän aikaa ja varmuutta?
- kaukot 8: siinä liikkui yhdessä, tosi hienot muuten.
Perjantai illan bileet :D feat Orava

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!