Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

2.1.2017

Mahtavia tokokuvia

Tänään maanantaina tokoiltiin Lintuvaarassa Annen ja Jedi aussien kanssa. Gavan kanssa tehtiin vauhdikkaita juttuja, koska huomenna on fyssari ja sitten otetaan taas rauhallisesti. Tehtiin sitten yhteen putkeen treeni, kun en jaksanut välissä kiikuttaa autolle ja Gava jaksoi ihan hyvin.

- Annen kuvaamat kuvat 
- mun ottamat Jedin kuvat

Nova aloitti ruudulla: ensin lelulle, sitten lyhyemmältä matkalta alustalle. Kerran unohtui matkalla missä alusta. Muuten koski siihen hyvin.
Seurausta Novan kanssa: tehtiin pätkiä kuvausta varten. Ihan hyvin seurasi, mutta loppua kohden vähän väljenee. Paristi keksi alussa mennä maahan.

Vertailuksi Rasmus <3 2011:Vauhtinoutoa Novalle: vaihdettiin leluun, paitsi vikalla toistolla olisi ottanut mielummin kapulan takaisin kuin lelun. :D

Katsekontakti häirittynä: Novalle vielä häiriöitä sivulla istuessa. Ensin maan taputtelua, vilkaisi paristi. Heti aina huomautus ja jos korjasi niin hetken kontaktia pidettyä palkka. Vapautin aina välissä. Sitten "namin tarjoamista" kyykyssä. "Putkeen putkeen" ohjausta liikkeen kera. Lepertelyä katseen puolella. Maahankäskyä, jonka ekan totteli. Sitten ei. :) Mun jo sanoaessa esimerkkinä käskyn niin meni siitä maahan. Tosi hyviä kyllä! Sitten kerran vielä liikkuroituna liikkeen aloituspaikan osoittaminen ja "seurausliike, liike alkaa". Ei mitään reaktiota.


Gavan kanssa: 

- hyppynouto: vino heitto oikealle, joutui korjata linjaa hypylle ja laskeuduttua. Päätti tulla suoraan sivulle, kun ajautui niin selkeästi linjaan mistä oli helpompi tulla sivulle. Tai sitten ei muistanut tulla eteen? Toki se tuomarikolleegiossa teki saman päinvastaisesta suunnasta. Seuraavassa autoin käsimerkillä, muut palkkasin vauhdista koska oli vaikeita. Kun heitin vasemmalle heiton, mikä näkyi hypyn ohi unohtui kokonaan koko hypyn tehtävä. Juoksi paristi siitä ohi. Sitten Gavaa alkoi ahdistaa, koska hän ei osaa ja ei totellut aina lähteä hypylle. Siihen tuli sitten enemmän käskyjä. Kun muutin pelkän "nouda" -> "hyppy, nouda" niin muisti hypyn. Toki jos hyppy on aiemmin viritelty saisi muistaa senkin. Kapula vieri vähän ilkeästi niin kauas ja viistoon. Lyhyillä heitoilla, missä kapula lähempänä hyppyä on helpompaa. Tehtiin nämä ohjatulla, kun pakkasta ja ei ollut metallia mukana. Eikä se metalli muutenkaan haittaa Gavaa, tosin saattaa olla eri värinen? Toistojen myötä saatiin onnistunut suoritus, lopulta lähti sivulta yhdellä käskyllä. Kerran täytyi kyllä ruveta nauramaan, kun Gava meni Annen jalkojen väliin istumaan ja tuijottamaan mua syyttävästi. :D

- luoksetulo: kutsuin näissä vain "tänne" (en Gava tänne). Epäröi tosi monessa aina liikkeelle lähtiessään, että saikohan nyt tulla. Siitä syystä, koska nytkin unohdin liittää nimen käskyyn. Stopista sai vahingossa sitten palkan puoliksi istuessaan. Ja Gava muutenkin sen jälkeen oli sitä mieltä, että pitää tehdä super nopea istuminen. Väliin läpijuoksuja. Sitten tein tolpan kierrosta, juoksin vähän pakoon ja stoppi. Alkuun istui nekin. Sitten saatiin jo seisomista, joista kahdesta palkka. Tein myöhemmin vielä parit seisomisjäävät niin, että oli 5-10m päässä musta vain juoksemassa vapaana. Mitä tästä opimme, älä treenaa stoppeja. :D Viime kisat on seisonut oikein, tietty jos keksii sen istumisen tms niin vähentää pisteitä.

- ohjattu: tehtiin tämä tekonurmi ulkokentällä. Gava ei virittelystä huolimatta ollenkaan katsonut liikkuria. Meidän oikealla puolen oli taas ruutu. Tehtiin sitten oikea. Seurauksessa oli vähän jäljessä (ainakin siltä se tuntuu, ei ainakaan paina). Oli kuitenkin näyttänyt ihan hyvältä. Stoppi ok. Sitten kun käskin hakea oikean niin meinasi lähteä vasemmalle. Sitten taas juoksi ruutuun ja meni koskemaan alustaan. Lisäkäskyillä useammalla lopulta sain sen kapulalle. Tai sitten korjasin välissä "merkille" eli alustan kohdalle. Ai niin yritti siihen lätkäänkin koskea, joka merkkinä. Tehtiin varmaan 5 toistoa, jatkossakin halusin että kapula vietiin salaa kerran ei katsonut ekallakaan niin treenataan sitä. Leikittiin Gavan kanssa sillä aikaa. Loppua kohden alkoi paremmin katsoa oikeaan suuntaan ja juoksi vaikkei olisi ihan heti bongannutkaan. Siihen pyritäänkin, että lähtee suuntaan vaikkei ihan heti näkisi noudettavaa. :) Esim pidemmällä nurtsilla voi olla helposti se tilanne, että pitää juosta vaikka puoli väliin, että näkee kapulan. Tuolla oli taustalla aitaa, penkkiä, maalia ja toinen oli taas avoimen kentän puolelle. Gava ehkä jos se ei näe niin ignooraa lähellä seinää olevat? Tehty liikaa laajilla kentillä.


- tunnari: näihin kaksi toistoa. Molemmat tosi hienoja! Ekan palautti sivulle ja korjasin? Vähän juoksi taas kapuloiden ohi, sai hajun ja nuuski kapulat.


- ruutu: Tähän yksi toisto. Virittelin kauempaa ja juoksi hienosti alustalle!

Nova treenaa:
- seurauksen paikan naksuttelu
- lelu viety salaa ruutuun? tai toistolla appari laittaa sen
- luoksetulon stoppi kierrosta
- seuraus ja peruutus


Gava treenaa:
- estehypyn eteentulo helpoilla heitoilla, erikseen vaikeat heitot, lisäksi evl ajatellen itse vinossa vs koira
- ohjatussa koira ei näe kapuloita, häiriötä taustalla, ruutu tai kiertomerkki, merkit, kassi, väärää kapulaa heilutetaan enemmän
- ohjatun palautusta eri kulmista
- seuraus
- kaukot

motivoivana -> luoksetulon läpijuoksu, lyhyitä seuruita, helppo hyppy

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitokset molemmille! Oli tosi kiva saada toisen ottamia kuvia treeneistä. :) Anne on tosi taitava kuvaamaan. Tollerin väri varsinkin sopii tohon "harmauteen".

   Poista
 2. Upeita kuvia kyllä! Niissä on kiva tunnelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Anne sai otettua hienot kuvat. Vähän vintagemainen tunnelma ehkäpä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!