Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

21.1.2017

Kakkosissa voittamassa

Käytiin lauantaina Lohjalla kisaamassa Lägin kisoissa agilityn 2-luokassa. Radat oli suunnitellut tuomariharjoittelija Jouni Kautto ja valvomassa oli Anne Savioja, joka onneksi teki muutamat hyvät muutokset. Silti radoissa riitti haastetta! Ekassa hyppärissä tultiin pussista putken 2 päätyyn, oli ansana muuria, kun piti samalla tehdä päällejuoksu ja putken 2 päätyyn vienti.

Ekalta radalta hyl (hyppäri), mentiin tuohon muuri ansaan. Lähtö rima tuli myös alas, jätinköhän huonoon kohtaan tms.. Kepeille myös virhe ja uusin. Kepeille mentiin aika samalla tapaa kuin videolla eli avokulmaan ja hyppyjen ja keppejen välinen kulma noin 90astetta, vaikka hypytkin olikin reunassa että kepit oli viistosti oikealla hypyltä.

Toiselta radalta 15vp, tässä otettiin rima päällejuoksusta missä mentiin A:n alla olevaan putkeen. Videolla ihan ok ohjaus, mutta Gava ei kasannut hypylle. Serpentiinissä olin huonossa kohtaa takaaleikkaamassa vikaa hyppyä ja meinasi hakea toisen hypyn. Kepeille kulmasta tuli näin huono. Kepeille siis uusi aloitus ja korjauksella ok. Kontaktit toimi radalla. Eli virheinä rima, kielto ja keppivirhe.

Kolmannelta radalta 5vp. Tässä puomin jälkeen toisella hypyllä, joita juostiin suoraan Gava tuli mun ja hypyn välistä! Outo virhe, mutta sitä hyppyä en tajunnut käskyttää. Ja sillä hetkellä mietin myös hetken kontaktia, mihin Gava pysähtyi ja lähti vähän ennen lupaa. Toisaalta en usko, että kepit olisi muuten sujunut niin kovasta vauhdista, joten ei tarvitse jossitella. Pyöritettyä hypylle ne sujui. Jäin itse myös sopivasti antamaan tilaa. Serpentiini toiseen suuntaan sujui jo paremmin. Kuvio ennen A:ta sujui, Gava teki sen helposti suunniteltuakin itsenäisemmin. A itse oli vähän hidas. Oltiin samalla kartalla ja vaikka olin tutustumisen jälkeen vielä vähän epävarma joistain ohjauksista onnistuttiin. Video alla. 


Kisoissa menin myös joka radan ensimmäisenä, sekin uusi kokemus. Vaikeutti ehkä siinä, että piti olla vähän nopeampi tutustumisessa ja olla valittuna ohjaukset heti eikä pohtia vielä koirien perusteella minkä tekee. Kiitokset Hanna-Leenalle myös videosta ja seurasta. :)Nova kävi hallissa tekemässä vähän tokoa. Katsekontaktia, 6s onnistui. Seurauspätkää, aika tiivistäkin! Tehtiin takanurkassa. Kaukoissa askeleiden vaihtelua. Ohituksia kapealla käytävällä, palkkasin kontaktia. Ja odottelua maahan rauhoittuen kaverin kanssa jutellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!