Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

30.11.2017

Josefinan agilitytreenit ja nomekuvia

Torstaille ostin tuurausvuoron seuran omien kouluttajien agilitytreeneihin, kun Josefinan suunnittelema rata näytti niin kivalta. Piirroksesta rataa muistellessa huomasin jossakin, että olin unohtanut yhden kohdan välistä. Ja niin unohdin sitten livenäkin, tutustumisessa unohdin käydä läpi keskikohdan. En katsonut ratapiirrosta enkä numeroita niin unohtui. :D No sopivan pituinen aika lyhyemmälle radalle.

Alun 1-3 oli aika samantyylinen kuin Katin koulutuksessa on tehty. Tässä vain hypyillä ehkä enemmän sivuttaisetäisyyttä. Ekassa otin valssilla mukaan ja varmistelin. Kääntyi nätisti, putkeen 3 ja hypylle 4. Palkkasin siihen. Alkun hypyt vielä uudestaan. Ekalla kutsuin ennen kuin katsoi 1 hyppyä ja juoksi ohi. Toisella kerralla odotin, että katsoi 1 hyppyä ja kuvio sujui hienosti. Silti vähän varmistelin 2 hypyllä, olisin voinut lähteä jo aiemmin liikkeelle.

Puomi: otin parit 2on-2offit alasmenolle. Sitten jätin silikoonisen namikupin maahan tai sen "lätkänä". Kouluttaja sai laittaa sinne namia ja kahdesti palkka siitä. Kokonainen puomi, että kuljin Novan vieressä. Sitten puomi kokonaan niin, että lähetin sinne ja juoksin perässä. Sitten hyppy ja puomi ja tässä Nova pysähtyi hyvin mutta sitten alkoi katsoa missä viivyin ja kääntyi vähän paikaltaan. Yllävän hyvin kuitenkin ideaa pysähtyä alustankin kanssa. Toki tarvitsee myös varmuutta siitä, että tulee lujempaa. Tokalla kerralla en ole varma oikasiko lopussa sen takia, että namia laitettiin alustalle vai horjahtiko vähän alasmenon puoli välissä ja hyppäsi aiemmin maahan. Puomi tarvitsee kokemusta jo siinä, että sitä osaa juosta turvallisesti ja että osaa juosta kovaa loppuun asti.


6-8: tässä takaakierron kanssa piti saattaa aika paljon. Kokeilin toki vähemmällä avulla niin tuli hypyn väärinpäin. Helpotin ottamalla Novan mun läheltä takaakiertoon eli juoksi pidemmän matkan. Ekalla kertaa en ehtinyt saada putken 2 päähän. Muille kerroille kyllä. Kivasti haki 2 päähän putkeen. Putkesta kääntyi sitten väärään suuntaan, kun oli nähnyt mut niillä suunnilla aiemmin. Unohdin aina kutsuakin..

8-11: putkesta mentiin takaakiertoon. Putkessa kesti yllävän pitkään ja kun käännöskin vähän venähti putkesta tullessa. Olin ajatellut ottaa putkesta mahdollisimman läheltä putkea. Takaakiertoon ja sitten juosta työntämään hypylle 10. Ekalla kerralla se meni hyvin. Seuraavissa toistoissa en ehtinytkään niin pitkälle ja rima tipahti, irrotin hypylle vähän liian aikaisin. Vikassa onnistui, kun lähetin kauempaa hypylle mutta en ehtinyt jatkoon. Jatkon vedon putken 2 pään ohi tein kauempaa kuin ekalla ja Nova meni putken sijaan hypylle 4. Sinne se ohjaus näyttikin. Toisaalta kiva nähdä, että uskaltaa irrotakin.

11-14: pimeä kulma putkeen 12 oli hyvää treeniä. Aika pitkään sai sitäkin ohjata. Muistin ekoissa auttaa vastakkaisella kädellä. Hypyn 14 takaakiertoon yllättävän kivasti, toki hyppy linjasikin sinne. Tokalla kertaa tuli hypyn aika nuollen, hyppää vähän liian läheltä. Tossa olisi voinut vaatia riman avuksi ettei ponnista niin läheltä.

15-16 ja siitä hyppäsin 24-26: Mietinkin että olikin kiireen sijaan aikaa hypyllä 24. :D U-putki noin nurinpäin oli viimeksi Saijan radalla. Kaksi ekaa kertaa Nova ei mennyt putkeen. Sitten hoksasi sen ja kääntyikin oikeaan suuntaan. Noita lisää!


Kuvia lauantain Siipiveikon pikkujoulujen nometreeneistä

 Nova
Nippe "pystykorva"
Laajentunut hakuruutu Novalla :D

Hilla
Ukko setä
^Ryyti
Nippe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!