Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.11.2017

Tolleritokoa ja Ruuti shoppailemassa

MA TOKOTREENIT
Maanantaina mietin onko liikaa treeniputkea mennä taas treenaamaan tokoa mutta mentiin ottamaan palauttavaa ja vähän keskittyen avoimeen. Ja täytyy alkaa rakentaa ylempiäkin luokkia.

Tokotreenit Sirkuskentällä Ellin ja tollerityttöjen Nekun & Toscan kanssa.
Nova pääsi toisena hommiin. Sai löystää hihnaa useaan otteeseen, kun meinasi niin vauhdilla tulla autosta. Sitten myös sai vähän tulla sivulle ja ottaa seurauspätkää. Leikkiä. Sen jälkeen otin hihnan pois ja tarkoitus mennä "kehään". Mutta ehti bongata ihanan Ellin ja piti käydä sitä halaamassa. :D sen jälkeen nätisti kehään.

Liikkeestä maahanmeno: halusin tämän alun kahdesti kun en ollut varma kisoissa kuunteliko Nova liikkurin "maahan..meno" sanaa tai tarjosi vain. Ei nyt mitään reaktiota. Otin seuraamaan ja palkkasin 3m päässä. Toka samalla tavalla tai palkkasinko kontaktin?

Ruutu: ekalla lelu apparin viemänä. Sitten näyttö ja appari heitti lelun, aavistuksen liian aikaisin etureunasta. Nova jarrutti etureunan nauhatkin sekaisin. Yksi vielä niin että kävin näyttämässä ja jäin lähemmäs ja heitin itse palkan. Nova nousi ennen käskyä ja kävin palauttamassa. Matkaa näissä 10-15m.

Noudon loppu: ensin sivulla pito, hyvä. Sitten annoin sivulletulo kohdan edestä kapulan ja pyysin sivulle. Hyvä. Sitten sai odottaa kapulan kanssa että otin metrin etäisyyttä ja sivulle. Hyvä. Sitten odotti kapula edessä, matkaa noin 4m ja sivulle. Taas hyvä. Kaikissa kapula pysyi suussa paikallaan. Kotona vois tehdä muuten metallilla näitä, se on ihan unohtunut! Ja pitää etsiä myös sorvattukapula. Ohjattua voisi tehdä myös niin että heitän reunakapulat.

Kaukot: laitoin viivat 5m että tiesin mihin aina menin. Liikuin eniten 2-5m välillä. Eniten ehkä 3-4m. Ensin liikkuri takana 1m päässä nosti kädet ylös merkiksi. Nova vilkaisi sinne paristi ja myös ohikulkijoita. Jätön jälkeen pää vähän pyörii, ehkä pitää yllättää myös odottelusta.. osan missä katsoi pois ei totellut. Osa vajaita istumisia. Osa ok. Tehtiin vielä luopumista ja appari piti namikättä avoinna pään lähellä. Tosi vaikeata alkuun ja meinasi katsoa vain apparia. Kun oli hyvä hain namin apparin kädestä ja palkkasin luopumisen kautta.

Liikkeestä istuminen: namin kanssa sivulta näitä. Yritin samalla miettiä tekniikkaa millä tekee. Näyttävin olisi takajalat alle. Samaa voisi kokeilla itse peruuttaen.

Treenaa:
- metalli
- ohjatun alkeita
- noudon loppu
- jäävät istu ja seiso
- kierto 20m (jossain vaiheessa yhdistää hyppyjä tai kapulaa)
- paikka istu..
- kaukot 5m tai ylikin
- sivulta maahan

TI TOKO

Tiistaina lenkillä jääviä. Itse peruutin ja Nova 2-4m päässä.
- Istumisiin käsimerkki ja heitin namin. Vähän pienet namit niin sai näyttää mihin tipahti.
- seisomisen stoppia. Ensin vain naminheitto selän yli ja "stop". Sitten välillä vain käsimerkki + "stop" ja heti kun pysähtyi sanoin jes ja heitin namin. Lelunkin kanssa voisi tehdä muttei ollut mukana.

TI ROKOTUS
Nova kävi rokotuksilla Remediumissa, hirveästi oli nuuskittavaa ja kiskottavaa. Novalla oli painoa 21kg, löytyyhän siltä korkeuttakin 52-55cm väliltä? 


TI RUUTI M&M
Ruutin kanssa käytiin lähellä Mustissa & Mirrissä. Ajattelin että olisi rauhallinen, mutta satuttiin pentutapaamisaikaan! Sai olla tarkkana, ettei törmännyt kehenkään. Oli käytettävänä Roal Canin lahjakortti, jolla ostin "koko kortilla" light ruokaa, Ruutin ja Rampen ruokaan sekoittamaan (syövät samaa porukoilla ja kotona). Ostin myös noutajatalutin tyylisen pannan, osteopaatti suositteli kevyttä 

Pitkään on pitänyt hommata Ruutille myös sadetakki. Back on track ei kuivu hetkessä sateen jälkeen ja kuminauhat jää kiinni karvoihin. Joskus katsonut tästä Rukan keltaisesta sadetakista kuvia, mutta olettanut ettei ole hyvin istuva. Oli kuitenkin 55cm koko hyvin istuva edestä ja etujaloilla on enemmän tilaa, takin kaartuessa. Takin reunoissa on heijastinta. Kiinnitys vatsapalasta tarroilla molemmin puolin joten saa säädettyä, mutta Ruutinkin koossa (vähän pulleampi kuin nuorena) meni aika minimiin tarranauhat. Tästä löytyi myös huppu päähän (saa myös irti). :D tarrakiinnitys tulee myöhemmin testattua pysyykö kiinni, ehkä on silloin käytettävissä myös Novalla lainassa. Takaosaa suojasi myös hyvin, on muotoiltu sieltä. 
Rukalla oli kiva huomion oranssikin takki, mutta siitä ei ollut kokoja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!