Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

5.11.2017

Muodikas Nova seuraa

Käytiin tokoilemassa nyt sunnuntaina Sirkuskentällä kelpieseuraa kaksin kappalein, Sanna & Poppi sekä Charlotte & Koodi. 

Paikkis: Nova teki kaksi paikkista, kun muut teki evl:ää. Palkkasin välissä ja uusi jättö. Laitoin käsimerkillä maahan.
Paikkiksen jälkeen tehtiin vielä pallo etupalkkana maahanmenoja, käsiavulla suurinosa hyviä. Jos sen jätti pois, liikkui taas takajalat. Edestä päin ei sitä kyllä treenikaverikaan alkuun huomannut, kun muuten näyttää niin vauhdikkaalta.

Nova aloitti. 

Otettiin siirtymiä, liikkeiden alotuksia, katsekontaktia ja seuruun liikkeelle lähtöjä.
- vieras liikkuri oli ok, palkkasin kontaktin ja liikkeelle lähdön. Ekassa odotin, että tiivistää ja hidastin vauhtia, sitten vasta palkka. Ne sujui hyvin.
- liikkuri kapulan kanssa/ liikkurin vieressä: kapula olikin sitten vaikea, tehtiin taas meidän vasemmalla puolella häiriö. Alkuun meinasi vilkuilla sinne kesken liikkurin käskytyksen. Se ei ollut sallittua ja treenattiin vain kontaktia ja luopumista. Välillä myös seuraamaan, jotka hyvin että näki ettei koomaudu.
- katsekontaktista otin sivulle, sanoin "katso" jolla täytyy pitää kontaktia. On virittelynä ennen seuraamisia. Liikkuri sanoi "seuraus liike, liike alkaa, liikkeelle mars". Heti hyvästä kontaktista tai käskyjen jälkeen palkka.
- tippuva kapula oli alkuun liian paha häiriö. Treenattiin että appari heilutteli kapulaa sivussa ja edessä. Sitten ihan metrin tippuva kapula, ei heitetty. Ekan katsoin, lopuissa vaan pää nytkähti muttei katsonut. Vapautin jossain välin ja sitten vielä namipalkattuna muutama. Näissä oli hyvin idea siinä, että pitää olla kontaktissa eikä saa katsoa vaikka mieli tekisi.

Seuraus: Loppuun vielä liikkuroituna seurausta. Pidin namin pään toisella puolen ja tuntui, että sen takia vähän hidasteli välillä, kun halusi ehkä nähdä namikädenkin. Pysyi kuitenkin suht tiiviinä. Itse pysähdykset ja käännökset ok.
- Tiiviyteen (väljyyteen) kokeiltiin sellaista, missä kävelin kokoajan oikealle viistoon "pohkeenväistöä" mutta tosi loivasti. Sitten myös sellaista, missä kävelen suoraan ja sen jälkeen lähden kävelään oikealle pieniä sivuaskelia etuviistoon. Ja palkkasin, heti kun tajusi korjata itsensä linjaan riittävän tiiviiksi. Alkuun autoin namikädellä tai reiteen taputuksella. Näitä lisää, että oppii korjaamaankin.
- Oikeastaan myös tarjoten seurausta voisi tehdä eri pituisilla pätkillä, sitäkin mulla kaikki on tehneet. Ja siitä voin poimia naksuttelemalla ne parhaat kohdat. Eikä koira voi luottaa perusasentoon verratessa se on valmiiksi hyvässä kohtaa.

Ruutu: loppuun vielä ruutuun lähetys, missä appari vein lelun sinne Novan nähden. 23m matkalta juoksi hyvin. Itse ruutu on vielä ihan opettamatta.. Täytyisi muistutella kosketusalusta tai kokeilla näyttöruutuja.

Novalle tosi hyvä treeni. Ja hyvä, kun saatiin muistuteltua että pitää olla kuulolla ja kontaktista liikkurinkin kanssa aloituksissa. Ja vaikka liikkuri olis niinkin ihana kuin kapulan kanssa (jota harvemmin on, kapula usein haettu vasta ennen itse liikettä, mutta aina treenattava jos se tekee häiriötä). Kaukot pitää vielä tehdä ja luoksetulo liikkurin kanssa.

Treenaa: 
- seuraus oikealle viistoon
- seuraus tarjoten
- katsekontakti liikkurihäiriöllä/kapulan tiputus
- ruudun seuraava vaihe, kun ehtii
- kaukot ja luoksetulo
- kapulanpito, kapulasta luopumista ja itse pitoa

Ruutikin sai vähän seurata parkkiksella. Teki seurausta tarjoten. Myös oikeaa puolta, takaa puolen vaihto ja molemmat oikeaan. Alkuun teki hiljaa, sitten vinkumisella säestettynä. Tai vinkuminen tuli heti, kun otin käskysanoja mukaan. Kun en puhunut mitään ja söi maasta, oli vielä hiljaa. Haukkui se myös autossa ja hyppeli äitin autossa takakontista takapenkille. Kotimatkalla yritti kai syödä Novan, kun uskalsin jättää ne takakonttiin. No suht kiltisti komensi.


Otin la Novan uudesta Designdog - pannasta kuvan (nahkaa ja heijastinta) sekä Pompan uutuus Hippa - takista. Kuvat 


Hihna ja panta sopii nyt yhteen. :) Hihna löytyi jo ennakkoon.

Pupseista videot n. 3vk
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!