Siirry pääsisältöön

Rasmus kohta 14v ja kapulattomuus treenit jatkuu

Alla Rasmuksen 14v kuvat otettiin vähän ennakkoon (23.10) ellei muita tule otettua. Pentulomalla oli aikaa ja sitä menikin vaikka pöyrittiin porukoiden talon vieressä. Synttäreitä saa juhlia 17.11.

KUVAT 


Novan kanssa tokoilemassa keskiviikkona 8.11 Katin ja Tria belgin kanssa Sirkuskentällä. Onneksi sovittu meno, muuten olisi tehnyt tiukkaa ja olihan siellä tosi kivaakin. :) Novalle taas samalla idealla treeniä, liikkurointia, kapula osittain liikkurilla häiriönä. Keskityttiin liikkuroinnin käskyistä huolimatta kontaktiin tai hyviin seuraamisen alkuihin. 

Kehääntulo ja liikkeen alku: Siirtymä hyvä. Katsekontaktista sai huomauttaa. Taisin ensin tehdä parit liikkeelle lähdöt jos kontakti oli säilynyt, sitten taas palkkasin myös kontaktin. Tein liikkeelle lähettyä sivuaskeleen oikealle ja palkkasin niiden jälkeen. Nyt taisin sanoa jes ja vapauttaa namia kaivellessa. Voisi ehkä tehdä niinkin, että palkka tulee seurauskohtaan. Mietin mikä palvelisi tiiviyttä. Ja välillä pyörähdin oikeaan ja otin samalla namin. 
Tehtiin aina välillä siirtymiä ja siitä alkoi uudestaan "liike alkaa jne puheet". Kerran myös pidempi, missä kysyttiin onko kysyttävää, mikä liike jne missä kesti pitkään. Hyvin kesti ja palkka. Pieni vilkaisu tuli kädellä huitomisesta. Kaikki ihmisten liikkeet häiritsee. Loppupuolella liikkuri haki kapulan ja tehtiin vielä parit liikkeen aloitukset ja palkkasin kontaktia. Ekassa ehdin juuri sanoa kun pää kääntyi, sitten hyvätkin. Oli paremmin jo ideaa kontaktissa, mutta kapulan heilutukset on vielä treenattava. 

Luoksetulo: kahdesti tämä. Ekassa käskin vahingossa maahan. Siinä katsoi ensin skeiteiltä tullutta ääntä ja sitten ihmetteli liikkurin käskyä. Huusin kun katsoi muualle ja tuli. Vielä uusi missä liikkuri eri kohdassa kapulan kanssa ja istumasta. Ekan otin sivulle. Toisen palkkasin tiputtamalla lelun sivulle. 
Kapulan pito: tai alkuun monta toistoa kapulasta luopumista. Ei saa kuroitella, sitten vasta kun ei ottanut kapulaa vaikka toin sen tyrkylle sai palkkaa. Ja namikädestäkin luopumista. Sitten liikkuroituna yksi pito, missä kapula annettiin koiran yli. Mun mielestä pitkän aikaa, missä häiritsin tuomalla kättä suun luokse kahdesta suunnasta. Tosi hyvä rauhallinen ote. Palkkasin x ajan jälkeen. 
Sivulta maahanmeno: pallo taas etupalkaksi. Ekassa käsimerkki, liikkui takajalat. Uusiksi ja nyt hyvä ja vapautus etupalkalle. Sitten kokeilin myös ilman apua. Jes sujui. Sellainen myös missä menin vähän edemmäksi kuin mihin tuli sivulle, sekin ok. Nyt saatiin mukaan muutamia missä oli vähemmän apuja kuin viimeksi ja sujui ilman käsiapua. :) Kaikki maahanmenot oli myös nopeita ja rentoja. Ei taaskaan toinen alkuun huomannut, kunnes kerroin takajaloista, hyvä myös että toinen oli katsomassa ja samaa mieltä liikkuiko vai ei. 
Nova tarjosi jutellessa maahanmenoa. Kerran siitä kaukojen istumaan nousu. 

Treenaa:
- liikkuroinnit ja kontakti
- seuraus
- kaukot
- hyppy
- sivulta maahan





Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...