Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.11.2017

Novan agilityt Markon opissa

Perjantaina agilityssa oli Saijaa tuuraamassa Marko Kivihalme oli hyvä mahdollisuus kertaluonteisesti tutustua uuteen kouluttajaan. Tykkäsin rauhallisesta neuvomisesta, selkeästi tuli ohjeet mitä laittaa paremmaksi.

Video kokotreenistä (alhaalla myös lyhyempi 30s parhaat palat):
2on-2off: palkkasin muutamat asennot heti alkuun. Haki hyvin paikkaa mutta olinkin lähellä.

Kepit päin seinää: ohjurit 2+4. Ekassa kääntyi katsomaan tai jotain tapahtui keskivälillä. Toinen oli hyvä ja palkkasin loppuun. Vastakkainen käsi tukemassa. Sitten putkeen, u-putkeen joka "väärinpäin" eli pimeään kulmaan. Varmistelin sisäänmenoa ja koira kääntyi samaan suuntaan missä olin ollut sisäänmennessä. Otettiin sieltä kepeille. Sujui. Vinkkinä että vaihtelee ohjureiden paikkaa.

U-putki palkattuna putken suulle kouluttajan toimesta että tajuaa kääntyä putken taakse kun tulee ulos. Seuraavan palkkasin itse. Hoksasi hyvin. Lopuissa liikuin itse myös paremmin.

Serpentiini: kentän päädyssä puomin jälkeen oli hyvä treeni serpentiinikuviosta. Ekalla kerralla 3 hypyn työnnön tein koiran puoleisella, eikä kroppa kääntynyt. Seuraavalla toistolla vastakkainen käsi ja työntö hypylle. Vikalle takaakierto hypylle avuksi poikittainen rima, kun meinasi tulla siivekkeen niin että rima 55cm tippui. Suurinosa rimoista 50cm ja osa 55cm.

A-este: tehtiin ilman pumppia. Pallo odottamaan. Eka hyvä. Tokassa juoksin vähän edempänä niin tuli yhdellä laukalla alastulon. Koskien kyllä, mutta ei noita lisää. Seuraavalla toistolla itsekin helpotin ja nyt hyvä. Kun on pumppi käytössä voisi mun vedätystä opetella ja etten näyttäisi niin paljon apuja koskemiseen.

Irtoaminen suoraan putkeen: tämä oli helpompi kun otettiin vauhtia takaakierto, hyppy ja putkeen. Erikseen myös suoraputki ja hyppy ekassa ehti tulla mun luokse ja lopetin siihen. Seuraavassa piti käskyttää heti hypylle, kun tulee putkesta. Koirat hakee muuten aina kontaktia putkesta tullessa.
Otettiin sitten vielä nämä kaksi pätkää yhteen ja kouluttaja heitti palkan.

Lopussa ehti vielä ottaa A:n jälkeisen hypyn (käännös oikeaan tak tak) ja siitä seuraavat hypyt. Rytmitin vähän liikaa käännöstä hypylle ennen putkea. Irtoaville koirille siellä oli haasteena väärä putki. Jouduin korjaamaan vielä ohjausta hypylle ja sanoin sik sik -käskyn.
Käännöskäskyt meinasi unohtua ratatreenissä vaikka mietin ne tutustumisessa. Eipä tässä ollut mitään must kohtaa niille.

Mietin treenien jälkeen tärkeimpiä pisteitä radalla. Eli kohdat missä radalla piti käydä. Pitäisi osata miettiä ne jo tutustumisessa ja juosta sen mukaan että ehtii. Rataa voisi niiden välillä miettiä että pisteestä jatkon voi ajatella lähdön tavoin, jos jättäisi koiran siihen missä pitäisi itse olla. Kepeillä saattaa vastakkaisen käden kanssa, serpentiinissä työntö hypylle, suoraan putkeen lähetyksessä hypyn tason yli, sen jälkeen lähetyshypylle. Lopussa lähetys käännöshypylle ennen suoraa putkea.

Video missä parhaat palat:


Treenaa:
-Putki "nurinpäin"
- kepit vaihda ohjureiden paikkaa/vähennä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!