Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.11.2017

Kimppatreenit isolla porukalla

Sirkuskentällä treenattiin tokoa Novan ja kaverien kanssa. Mukana Kati & Tria, Wilma & Bina, Katri & Uno, Emmi & Fisu ja Pipsa & Misu.

Nova aloitti ja kaksi muutakin treenasi samaan aikaan.
Kehääntulot ja kehätarkki: Pipsa liikkuroi ja tultiin kehään. Ekalla kertaa yritti moikata. Sitten tuli ihan hyvin kehään. Mutta käskytin kyllä siirtymäkäskyä useamman kerran, tavoitteena että yksi käsky ja pitäisi olla koiran vastuulla siirtymään lähtiessä että pysyy seuraamassa. Ekat tarkit yritti istua, sitten tajusi seistä ja yritti myös pyöriä innoissaan kun vieras koski. :D siitä siirtymä ja katsekontaktista palkka. Kolme kehääntuloa ja vika oli jo paras.

Seuraus: loppuun vähän seuruuta. Ekassa otin vähän matkaa eteen, sivuaskel oikeaan vauhdissa ja palkkasin. Palkkasin ehkä liikaa vapautuksenkin jälkeen näissä (seuruussa tai sivulla), pitää muistaa palkata oikeaan positioonkin. Sitten vähän pidempi seuraus, vasempaan kännös vähän väljä. Kerran karkasi kontakti, mistä huomautus (lähellä myös hypyt). Pysäytys ok. Oikeaan täyskäännöksessä ei ollut ihan hereillä. Palkkasin suoralta. Tässä oli myös häiriötä, mutta samantyylisiä pitää treenata. Tuli aika kokeenmainen seuruu esille, vaikka oli hyviäkin pätkiä muttei 100% skarppina mulle. En jäänyt hinkkaamaan ja tuntui, että liikkurillakin oli kiire.

Otin sitten yksinään muutamia katsekontakteja ja kaukoja. Lähempänä koirahäiriötä ja treenikassien luona, missä joku haki kassista jotakin.

Alo, paikkis: Trian ja Binan kanssa. Hitaasti maahan. Makuussa nuuski kerran maata, vähän pälyili. Kentällä oli ollut juoksuinen narttu tätä ennen, mutta tehtiin toisessa kohtaa. Ylös hyvin. Maahanmenoja vielä kertailtiin että kaksi eri liikkuria kävi edessä. Niistä tuli hyviä.

Ruutu: kerran mun näytettynä (ekaa kertaa niin) mutta juoksi vähän keskikohdan ja takamerkin väliin. Heitin lelun lähempää. Kerta salaa jätetylle lelulle, mutta bongasi sen. Tehtiin ihan 10m, kun oli vähän kova kohmeinen hiekka.

Kaukot: loppuun käytiin vielä tekemässä kaukoja lähellä juoksunartun hajuja (jos löysin yhtään oikeata kohtaa..). Paristi takapalkalla. Sitten taas yhden jätin palkkamatta, kun ennakoi noisten jo seisomaan kohti palkkaa. Sitten saatiin Emmi liikkuroimaan (oli etuviistossa). Eka oli ok, maahan ok, ja nousu hyvä. Palkkasin (suoraan paikalle namilla). Seuraavassa ei mennyt ekalla maahan. Toisella meni. Palkkasin istumaan nousun. Yli päätänsä tänään kaukojen matka n. 2-5m. Takajalat alkoi taas liikkua, kun teki nopeasti maahanmenoja. Tuntui myös menevän niissä helposti vähän vinoon (nyt toki talvitakkia ja treeniliiviä tai jos yleensä oon katsonut enemmän tms). Erillisenä täytyy tehdä sitä etupalkkaa ja että saa takajalat pysymään paikallaan. Jos oon ryhdikkäästi en näe niitä niin helposti. Tässä treenissä tuli siis palkattua kaikki ekat nousemiset ja ideana olikin lisätä vähän matkaa ja saada hyviä istumisia. Täytyy muistaa tehdä myös ne molemmat ja sivullekävely eli ehjät kaukotkin.. Ja niin että tulee viive istumisen jälkeen. Ehkä takapalkka ei taas tee hyvää niiden maahanmenojen kannalta? vaikka auttaa istumaan nousussa..

Treenaa: 
- seuraus häiriössä liikkuroituna, vas. käännös, täyskäännös
- maahanmenot ettei takajalat liiku
- ehjät kaukot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!