Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.11.2017

Kenraalitokot

Tokoiltiin keskiviikkona Sirkuskentällä Katin & Trian, Pipsan&Misun&Katin, Hannan&Proton sekä Wilman&Binan kanssa. Onneksi ahkeria treenaajia ja kivaa seuraa löytyi, kun muuten olisi väsymys vienyt voiton. Yritin keksiä syytä jo lumestakin, mutta sitä oli reilu sentti ja silti sula maa.

Paikkamakuu: Nova evl:lläläisten kanssa isossa rivissä. Meidän eteen tultiin nyökkäämään käskyn merkiksi. Nova meni hienosti maahan eikä jäänyt jumiin liikkuriin. Palkkasin maahanmenon. Ehti mennä kerran lonkalle jonka korjasin. Välipalkkasin myös. Kävin seisomassa sivulla, kun muut käskytti maahan. Luoksetulot olin 2m päässä edessä. Oli tarkkana, mutta pysyi hyvin. Lopun olin sivulla. Nousi käskystä sivulle. Oltiin Trian ja Proton välissä.

Kehääntulot: Wilma auttoi meitä liikkuroinnissa. :) Ensin kahdesti nurtsilta, hiekalle ja kehään. Ekassa olin vähän väljää ja talutin ehti löystyä jossakin. Liikkeen alussa kuitenkin kuulolla ja palkkasin sen. Toisessa oli jo siirtymässä paremmin mukana ja tarjosi itse sivulle.
Seurauksen alku: kerran liikkuroituna seurauksen aloitus ja palkkasin noin 2m jälkeen tiiviydestä. Sen jälkeen siirtymä ja jostain siirtymästä palkka.
Kaukot tehtiin nämä, maahanmeno hyvä. Siirryin itse vähän eteenpäin. Palkkasin sen. Sitten palkkasin istumaan nousun. Vielä maahan ok. Sitten palkkasin sivulta maassa makuun (ei istumaan).

Kapulan pito: liikkuri haki kapulan ja siitähän Nova ilostui. Olisi mielellään hakenut sen liikkurin kanssa. Sain siis käskeä takaisin sivulle ja muistutus käsky, kun liikkuri ohjasi meidät paikalle. Ensin kapulasta luopumista, ettei saa tarrata siihen ilman lupaa kurotellen sivulla. Kun hyvä ja palkattu sai ottaa käskyllä kapulan. Lyhyt pito, mistä palkka.
Kehääntulo merkkien väliin tämä oli hyvä! Merkit ei häirinnyt vaikka ne laitettiin vasta juuri ennen kehääntuloa.

Lyhyt ja nopea treeni, missä ei varmaan mennyt kuin 5-10min. Paljon palkkaa ja hauskanpitoa. Lelua ja namia vaihdellen. Nova teki nyt myös hyvin vaikka oli häiriönä toinen koira, joka teki jotain liikkeitä. Ja paikkiksessa oli vähän juoksuisen tuoksuinen narttu, minkä kanssa sai vähän flirttailla hihnassa ennen treenejä. Kaikki asiat sujui myös hyvin heti ekalla.

Sunnuntaina sitten päivällä 7 koiran alo-koe. Eka koe hallissa, mutta siellä on nyt käyty myös treenaamassa ja toki muissa halleissa viime vuonna tosin.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!