Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.11.2017

Keppihaastetta, juoksari ja takaakiertotreeni

Torstaina vapaalla käymään AST:n agikentällä ja treeniseuraksi lähti Anne & Leia. Novalle kahteen osaan treenit, kun projekteja löytyy. :D Viime päivät oon katsellut OMD:n videoarkistoa (ostin sen kerran alennuksesta x-ajalle) ja sieltä on tullut oivalluksiakin. Treenejä rästilistalle ja to do asioita. Tosi hyviä videoita ja siitä olisi saanut vielä paljon enemmän irti jos olisi saanut useammin tehtyä siihen liittyviä treenejä.

Takaakierto treenin idea lähti sieltä. Ensin pentumalliin lelu siivekkeen takana. Sitten siivekkeillä kiertoa ja valsseja. Sitten siivekkeiden lisäksi tuli ihan rimat 45cm. Koitin miettiä etukäteen mitkä otan ja miten, mulla välillä improvisoin. Yrittelin opetella taas paremmaksi ohjaajaksi. Heti kun koira laskeutuu ja kontakti löytyy, ohjaus takaakiertoon ja kun näkee että koira on lukinnut kierron ohjaaja jatkaa liikkumista tukien kuitenkin koiraa. Katse koirassa tai etuviistossa, täytyy olla etukäteen jo tiedossa missä esteet sijaitsee. Jos katsoo vain hyppyyn näkee, että tuleeko koira kiertoon vasta kun se on kiertämässä tai sitten huomaa vasta kun se hyppää riman jo väärään suuntaan. Ideaali tapauksessa näkee myös jo koiran laskeutumisen ja lukittamisen jälkeen että se on lukinnut kierron ja voi jatkaa itse liikkumista. Kuin jos katsoo estettä, lukituksen näkee paljon myöhemmin tai odottaa että koira ehtii rinnalle. Tärkeä myös olla sijainnissa missä koira näkee siivekkeen. Ohjaus riippuu siitä mistä koira tulee, välillä kohti koiran linjaa ja välillä estettäkin kohti. Esimerkki videolla nämä näytti aika helpolta, mutta oli yllättävän vaikea katsoa koirasta milloin se on lukinnut ja erityisesti kun vanha huono tapa on vilkaista hypyn sijaintia ja jää näkemättä meneekö koira kiertoon vai ei. Tätä treeniä olisi helppo vielä muuttaa kasvattamalla etäisyyttä ja vaihtamalla esteiden kulmia. Video


Kepit ohjureille leijeröinti ja takaaleikkaus:
Keppien ideakin lähti yhdestä videosta, missä ohjaajat pystyi juosta vielä jyrkemmässä kohdassa aika videon A:n linjalle. Tehtiin ensin etupalkalla mun sivuttaisetäisyyttä. Tajusin, että nythän nämäkin pitää opettaa kun on ohjurit apuna. Sisäänmenoja lähinnä vaan aina ajattelee, niin paljon kaikkea. Nova hyvin mietti jos meni väärin ja heti seuraava oli oikein. Tehtiin sitten myös ilman etupalkkaa ja juoksin putken toiselta puolen mihin kepeiltä pyysin menemään. Tässä treenissä pääsi tekemään myös "vaikeampaa puolta." Toisella puolen myös juoksin siivekkeen toiselta puolen, missä piti juosta tuttua kauempaa.
Kepeillä takaaleikkaustreeniä myös, että otin siivekkeen kierron mistä kepeille (jolla etupalkka). Parit kerrat olin liian edellä. Ekassa pyörähti ympäri kepeillä. Sitten sujui, mutta pieni rytmin muutos tuli aina kun vaihdoin puolen. Tämä oli nyt vielä vaikeampi kulma kuin viimeksi treeneissä, toki tästäkin on vaikeutettavaa.

Video kepeistä. 

A:n juoksari, treeni 5: 
Lelu kaikissa valmiina. Uutena se, että otin myös kerran hypyn kautta. Kaikki osumat täydellisiä, 4kpl. :) Jatkossa yksittäin ja radalle pumpin kanssa ja sitten alkaa häivyttää pumppia.


Puomin 2on-2off: pysäytyskontaktista ei ole videota. Tehtiin tauon jälkeen niitä pyöräytyksen kautta ja paristi laittaen alasmenon puoliväliin odottamaan. Tavoitteena treenata sitä, että kävelen vähän edellä. Otin myös siivekkeen kautta puomille niin pääsin olemaan vähän kauempana. Monesti vauhtia oli liikaa ja joutui korjata itsensä 2on-2offiin. Molemmilta puolilta. Vikassa sujui heti ekalla. 2on-2offissa oli aika levoton ja hektinen vaikka pysyikin. Mutta nostelee tassuja tai steppailee. Ehkä luopumista tms myös.. Kerran palkkasin myös lelulla, kun oli hieno. Liikaa ei voi olla edessä kun unohtaa, mitä piti tehdä.

Treenaa: 
- kepit eri variaatiot ohjurit apuna
- takaakierrot kauempaa lähetys ja oma liike?
- a radalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!