Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

27.11.2017

Voitto ja 200p!

Sunnuntaina ehdittiin käydä aamulla pentuja pallottelemassa (ajattelin että hyvä olla ohjelmanumero ennen klo 14 kisoja).

Tokokisat alossa Ojangossa Vantaalla HSKH:n hallissa, samaan aikaan oli rally-tokokisat. Alossa 6 koiraa paikalla. Meidän vuoro oli ensimmäisenä, onneksi oli ne yhdet kisat (alo1) jo aiemmin ja saipahan nyt nopeammin pois alta. Ja paikkikset oli kahdessa ryhmässä. Tuomarina Mari Väänänen.

Käytiin vähän kävelemässä kisapaikalla. Sitten otin Novan halliin, tehtiin pientä treeniä seurausta ja sitten vaan käy siihen- makoilua (sitä se on aika paljon tottunut halleissa tekemään..). Katselin edeltävää luokkaa, että taitaa vielä kestää + oltiin aikataulusta edellä ja palkinnot yms jakamatta. Yleensäkin treeneissä tullaan aika lennosta autosta ja auto lähellä. Joten vein hetken halliin totuttelun jälkeen takaisin autoon. Sitten ilmoitettiinkin että 10min päästä aloitellaan, siltikin yksi koira oli hukassa. Hain noin 5min ennen Novan, sivulta maahanmeno, seuruupätkää koirahäiriössä ja sitten vaan odottelua.

Luoksepäästävyys: tämä oli ennen kehäänmenoa, mentiin ekana ja sanoin Novalle odota. Seisoi nätisti tarkissa. Tosi hienosti. Sitä ennen pyysin istumaan ja lösähti takaisin makoilemaan kun tuomari puhui yleisiä sääntöjä mm. hihna pitää olla taskussa, ei kaukalla. Palkat pois. Hihnassa kehään. Luoksepäästävyys siis hyväksytty.

Paikalla makuu 1min, 10: Rivin ekaksi ja seurattiin liikkuria Ansua yli hallin keskivälin. Eli 30-40m siirtymää? Novan olin ottanut aiemmin sivulle ennen kehäänmenoa ja oli hyvin hereillä. Siirtymä sanalla "sivu" kulki nätisti kehään ja oli hereillä ympäripyörähtäessä paikkiksen paikkaankin. Korjasin sivulletuloa kerran, ehkä vähän huonoon suuntaan. En muista virittelinkö "maahan" tai tuntuiko olevan niin makuuta ajattelevana että jätin tekemättä. Ja toivoin vaan että liike alkaa nopeasti että malttaa istua. :D itse makuussa kävi kerran lonkalla ja takaisin. Mutta meni vinoon maahan. Siitä tuomari mainitsi, että katsoo että menee suoraan makaamaan mutta alossa ei vähennystä. Tähän olin kiinnittänytkin huomiota, sivulta maahanmenossa useampi ongelma, takajalat liikkuu välillä taakse, etuosasta vino, joskus hidas maahan, tai jää kiinni liikkuriin eikä mene ekalla käskyllä. Meidän viereinen koira myös nousi seisomaan, mutta pysyi paikallaan. Kerran Nova pikaisesti nuuskaisi maata. Samanlainen paikkis siis kuin perustreeneissäkin.

Luoksetulo 10: virittelyssä Nova bongasi merkin ja tuijotti sitä. Sanoin käskyn jämäkästi ja lähdin suht rauhassa sivulta (oikea jalka edellä). Kun Nova juoksi sivulle, näki että olisi tehnyt vähän mieli kurkata merkkiäkin ihan mini lenkki sinnepäin ja siitä sivulle. Tuli lujaa ja suoraan sivulla.

Kaukot 10: kaukot tehtiin lähes samasta kohtaa, olin ehtinyt jo edetä poiskin siitä. Virittely "kaukot". Maahanjättö. Sitten istu ja maahan. Molemmat nopeita hyppyjä. Istuminen ministi vajaa. Sivulle nousi pumpulla.

Liikkeestä maahanmeno 10: samasta kohtaa kuin kaukot. Tässä en tavasta poiketen sanonut maahan käskyä. Joko liikkurin "liikkeestä maahanmeno" sanasta kävi maassa tai tarjosi vain sitä. Joka tapauksessa en sanonut siinä mitään. Koira sivulle ja sitten alkoi liike. Seuraus hyvää. Nopea maahan, näin sivusilmällä "tippumisen". Sivulta hyvin ylös. Meinasin melkein siinä nojata taakse (tasapainon takia?), täytyy treenata sitäkin sivulle tullessa..

Seuraus 10: Tässä oli hyvin kontaktissa, kerran taisi vilkaista johonkin pikaisesti. Perusasennot ok, olikohan yksi vähän väljä. Juoksu hyvä. Hidas tuntui tosi hyvältä. Täyskäännös oli vähän väljä, mutta videolta näytti sujuvalta.

Kapulan pito 10: meinasin melkein villitä tässä välissä. Kunnes kuulin, että on pito. :D Pito tehtiin kohti seinää. Koira sivulla. Halusin ottaa kapulan vasemmalla kädellä. Sanoin "pidä" piti nätisti. Irrotti myös hyvin.

Hyppy 10: tässä kysyttiin onko korkeus ok. Vastasin kyllä. Tekiköhän Nova yhden pienen lenkin kohti liikkuria, mutta palasi heti. Tässä tuli siirtymä kohti kehän laitaa ja hyppy ihan kehän reunalla. Liikkuri liikkuroi tän kapula kädessä, toki laittoi kädet seläntaakse. Onneksi kapula-liikkuria treenattu. :D Virittelin "missä hyppy". Jätin odota- käskyllä. Sitten "tänne" käskyllä yli. Etäisyydet 4m ja 4m eli maksimit. Laskin myös niin, että koira oli keskellä hyppyä nähden. Hypyn takana korjasin nopeasti vielä askeleella omaa linjaa.

Kokonaisvaikutus 10: en ollut varma oliko kaikki liikkeet siinä ja saiko vielä kytkeä koiraa. Tai tajunnut käskeä koiraa odottamaan. Tuomarin kommenttina oli "en ole ennen antanut kenellekään täysiä kymppejä". Kiittelin ja kättelin. Vähän hämmästyneenä olisko ne ollut kymppejä, en ollut katsonut yhtään numeroa tai huomannut kehässä muuta kuin koiran ja mihin liikkuri meidät halusi. :D Koska ekana ollessa en tiennyt ees miten kehä menee (normaalisti opiskelen liikkeiden aloituspaikat). Koitin myös päntätä liikejärkän ja yritin kyllä arvailla missä mikin saattaisi tapahtua.

Yhteensä siis 200/200p, KP ja 1.sija! Vautsi! En osannut kuvitella, että olisi mennyt niin hyvin! Nova teki välit ja kaiken kyllä tosi hyvin. Ja jos miettii mihin tietyn rotuinen koira alossa pitää pystyä. On se oikea kultapoika! <3 Tuntuu myös, että kisoissa ja koulutuksissa se tekee aina vielä paremmin kuin treeneissä. Vähän jännitin koetilanteena hallia ja kun luin myöhemmin rally-kisoista.

Palkinnoksi sai ensin leikkiä ja sitten syödä paljon juustoa! Treenaillaan nyt avoa ajatellen ja käydään vielä hakemassa TK1, kun kisoja tulee taas lähelle ja kisakalenteria saa katsottua.

Itse en jännittänyt näitä kisoja paljoa. Kisapaikalle ajaessa vähän tuli mietittyä mihin taas on ryhtynyt. Kisapaikka oli ihan luottavainen olo ja tuttujakin näkyi. Eka kisa oli viimeksi niin jännä ja nyt on ollut paljon vaikeitakin treenejä alla, joten osasi olla aika luottavaisin mielin.

video, Mialle kiitos videosta! <3 4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!