Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.11.2017

Novan agilitya Saijan treeneissä videolle

Perjantai illalla oli vielä Saijan agilitytreenit Lohjalla.
Rata oli kivan vauhdikas ja katsottiin yhdessä aluksi pätkiä. Lyhyt laukkaiselle koiralle osa oli helppoja, pitkä laukkaiselle ei. Tarkoitus oli myös opettaa koiria, ei että kaikki saa sujumaan kaikki vaihtoehdot. Tosi hyvä sekin! Mun suunnitelmat ei täsmänneet oikein yhtään ton punaisen ferrarin kanssa. En osaa yhtään arvoida sen vauhtia ja sitten jään jumiin joihinkin kohtiin, mistä olisi pitänyt liikkua jos olisin ehtinyt päällejuoksuun. Toisaalta silloin meidän tasolla olisi tullut esteohituksia seuraavalta, vaikka toisaalta tuli niitä nytkin.


1-5: Itse  rataan alku olisi ollut mahdollista juosta sisäkaarretta ja takaaleikkaus. Tai vähän päällejuoksua ennen putkea. Ekassa Novan vauhti yllätti, olin väärällä linjalla ja myöhässä. Seuraavassa katsoin kutsumiskohdasta jo suoran linjan putkeen työntämiseen ja lähdin aiemmin liikkeelle. 
5 hypyn "tiukkakäännös" oli kriittisin jatkoa ajatellen. Se venähti helposti ja jäi mutkittelun kierteeseen jatkossa. En sanonut siihen mitään käännöskäskyä. Hyppy oli myös sen verran sivussa että vaati lähettämistäkin. 

Jatkettiin sitten 4-8: eka suunnitelma valssi, persjättö ja takaaleikkaus oli tuhoontuomittu. En päässyt valssista edelle, kun piti peesata seuraavan hypyn kulmaa. Tärkeä myös ettei valssissa yhtään peruuttanut ja ohjasi mahdollisimman tiukan linjan seuraavalle hypylle. Ehkä kun kerran Nova tuli ohi, kun olin kaeumpana koitin helpottaa ohjaamalla vähän liioitellusti. Tollainen kohta treeniin. :) 

Kokeiltiin enemmän etäohjaten että olisi takaaleikkaus putkeen ollut 3-4. Sitten lähetyksellä askel kohti hyppyä 5, puoli valssi ja päällejuoksua hypylle 6. Ensin meni koulutukseksi hypylle 5 irtoaminen. Sitten että sain sen kääntymään välistä. Ja koska 5 venähti ja tuli niin vinosti hypylle 6 päällejuoksu varmistelujen takiakin oli aika mahdoton. Seuraavan hypyn ohi ja seuraava ok. Sai palkan koska vaikea kohta ja koira teki hommia vaikeimmat kohdat. 

Sitten vielä samaa kohtaa valssi, takaaleikkaus, takaaleikkaus kulkien ensin puomin puolta. Saija oli palkkaamassa ja tämä sujui paremmin. Takaaleikkauksissa irtosi hyvin. Kerran tosin meni vikan hypyn ali, vikan ohi. Sitten vikassa sanoin nimeä niin tuli hypyn. Mä jäin ihan auttamattomasti jälkeen! Vika erikseen 6-8. 


A-este, juoksari: ekassa hyppäsi ylösmenolta. Sitten kolme hyvää A:ta, jossakin yritti juosta ohi palkalle. Hyvin löytyy sopiva laukka. :) seuraava vaihe A:lla? tämä nyt neljäs treeni? 

Kepit: ensin yksinään. Alussa 2 ohjuria, lopussa 3. Heti ekalla oikein. Sitten putkesta takaaleikkauksella, lopussa rytmimeni sekaisin, palkka silti. Toisella kertaa sujui. :) Jes! Seuraavalla ohjureita voisi olla 2+2. (viimeksi oli 2+4)

16-21: renkaalta aloitettiin, en uskaltanut kovasti tehdä työntöä ja tuli mun puoleisen putken. Putkeen lukitus 18 hätäinen ja tuli mukaan hypylle 19. Tollainen on käynyt aiemminkin.. Otin putkeen lähetyksellä 17 aloittaen seinän puoleiseen, vastakädellä putkeen 18. Sitten muistin jatkon takaakiertoihin ensin pyöritysvaihtoehdon tai takaakierto persjättö. Ekassa tuli rima, toiseen korjasi. Näin tehtynä on ollut kellotettuna hitain. 

18-21: seuraavaksi pakkovalssi 20 (vähän varmistellen), jos pääsisi olemaan noin kaukana putkelta ehtisikin. Saksalaista yritin sitten 21 mutta olin riman edessä ja se tippui. Päällejuoksuna loivempana onnistui. Alkuun mielummin päällejuoksuina. Enkä luota takaakiertoon että pääsisin oikealla ajoituksella pois alta.. Takaakierrot on melkein mun kirous, kaikilla koirilla vaikeita. :D 

Treenaa:
 4-7 lähetyksellä hypylle 5 ja päällejuoksu 6
16-17 työntö renkaalla
18-21 takaakierrot
okseri jäi kokeilematta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!