Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.9.2020

Ilmaisuputki Nova vol 3, Tofu vol 1

Su 17.5 haun ilmaisutreeneissä
Otin parit lämmittelyhaukut itselle ensin sivussa (välissä odottelua). Ekaa kertaa kahdella maalimiehellä? Ekassa parissa matka n. 5-7m. Sitten n. 10m ja 5 lähetyksellä n. 15m. Juoksi kaikissa kovaa maalimiehen luokse. Minnalla aloitti haukun heti, mutta osassa pätkäsi hetkeksi. Seisoin itse paikallaan, ettei ole häiriötä myös kävelystä.
Palkka oli yhdistelmä namia ja lelua. Koska aiemmin haukkui vaan lelua, mutta nyt oon itse haukuttanut myös namille ja yhdistelmälle. Tavoite saada haukkumaan namia ja loppupalkkana/jackpot on lelu. Rasia oli jalan alla, että olisi mihin focusoi ja vikassa oli suoraan lelu jolloin lelu. Kaikissa taisi vilkaista mua ja sitten aloitti haukkumisen.
1. haukun aloituksesta palkka (Minnalle), ensin pari namia koppina. n. 3-5, Sitten lelulla kopittelua. Tennispallo.
2. Bigillä mietti hetken sitten haukkui. Haukutti aika pitkään että huikkasin, että palkkaa jo. Namit ja sitten muumilelu. n. 7-10kpl.
3. Nyt vähän pidempi sarja n. 7 haukkua. Namit ja lelu.
4. Tässä 3 vahvaa haukkua ja palkka.
5. Muutama lyhyttä sarjaa ja väleissä lelu. Tämäkin vaikutti hyvältä! Tällaisia lyhyitä sarjoja välipalkoilla voisi tehdä.


Ke 20.5 lenkillä menin kiven päälle, 
ensin 5, sitten 10, 7 ja 23kpl.
Lelu oli aika piilossa ja Novan piti haukkua metrisen kiven alapuolella. Hyvin haukkui! Häiriöksi äiti käveli ohi, paristi sitä vilkaisi. Sitten ei häirinnyt enään.

31.5 hakutreeneissä haukun aloitus, osassa 1 hau, osassa useampi. Piti näyttää namirasiaa jaloissa. Oli saattanut nuuskaista myös naamasta.

Haukkuilmaisu 4.6: sijainti
kokeiltiin niin, että Minnalle tuli namirasia jalkojen alle ja makasi patjalla. Lempparilelu taskussa. Löysin vihdoin muumileluja lisääkin Verkkokaupasta. :)
Ensin palkka rasiasta ja sitten lelu. Kokeiltiin myös haukkua rasialle ja palkka tulikin heitettynä. Osassa haki kontaktia kasvoihin. Tai että mihin lelu meni. Onnistui niinkin että lelu oli piilossa, muttei taskussa. Kotiläksyksi itselle treenata. Palkattiin vain haukkua rasialle, muutamasta haukusta. 


La 6.6 mökillä haukkuilmaisua: sijainti ja haukku rasialle
- haukun paikka mm makuulla: namirasia jalan alla ja vinkulelu kädessä piilossa. Ekoissa tuli kohti naamaa, sitten alkoi suunnata heti kauemmas tai rasialle. Heitin lelun sinne että tuli palkattua ensisijaisesti sijaintia eikä määrää.


Su 7.6 Novalle haukkuilmaisua mökillä: sijainti
- 3 toistoa samassa paikassa. Ekassa ei bongannut rasiaa mutta haukkui kohti polvea. Sitten korjasi vielä paremmin rasialle. En antanut rasiasta namia, mutta fokusoi silti hyvin jalkoihin. 
- vähän peruuttamista kauemmas ja sitten vasta sai lelun 
Tofu ja Gava pyöri lähellä eikä häirinnyt. 

Su 7.6 hakutreeneissä haukun aloitukset n.5kpl. 


Ti 9.6 lenkillä haukun paikkaa
hakeutui hyvin jalkoihin. Näki myös purkin laittamisen, palkkasin suoraan lelulla. Lelulla irrotus avoimiin käsiin, peruutus ja lelun koppi. Lopuksi odotin että tarjoaa peruuttamista ennen kuin heitin lelun.

Su 5.7 treeneissä haukun aloitukset.
Lisäksi yksi umppari, jossa ei ollut kattoa. Palkka ekasta haukusta, kun kiersi ensin umpparia. Hyvin jaksoi työstää.

To 13.8 lähimetsässä mulle haukkuja
- lättänä alusta merkkinä missä haukkua, ensin ihmetteli sitten hoksasi idean. Vaihtelin paikkaa niin sai hakea aina uudestaan.
- alussa 5-10 pätkät
- sitten 32, missä 23 kohdalla tauko ja 28 nuuskaisi ja piti toistaa käsky
- 15 hyvin
- 30 nyt hyvä! Näitä lisää! Ekat 5 haukkuu nopeasti ja sitten rytmitasoittuu. Tuli hiki haukkuessa. Siinäkin mielessä parempi vahvistaa tasaista ja sopivaa rytmiä.. 

Ke 2.9 metsässä haukkua
Kahdeasa lelu näkyi, yhdessä piilossa. Ei targettia haukkua, mutta ok etäisyys. 
N. 5 Tofu karkasi viereen haukkumaan, ei haitannut. 
N. 15 Tofu karkasi taas. (oli kaatuneen puun takana Gavan kanssa) 
N. 26 haukkua, 18 jälkeen tahti rauhoittui mutta ei pätkäissyt. 
Tassu siinä kunnossa, että pääsi metsään asti. Ekat kerrat päästin vapaana lelun kansa niin lähti vetämään rallia. Vikan hihnassa. 
35 haukkua, itse 1m korkealla kivellä. Paristi hyppi kohti, muuten haukkui maassa. Vähän umpparityylinen ettei pääse lähelle. N 30 vähän pätkäsi, kun liikahdin vähän. 

Su 6.9 Novalle pressu umpparin ilmaisua, ekaa kertaa maalimiehen kanssa. Unohdin ottaa lämppähaukut, oli niin kiire ettei halunnut edes leikkiä palkaksi siirtymästä. 
1.Ensin näki, kun meni piiloon. N. 5 haukkua. 
2. Kuusen takana mm, juoksi ohi ja ympyrää. Kutsuin lähemmäs. Haukku vähän pätki, mutta haukkui hyvin. 
3. Umppari nyt valmiina, 10 haukkua hyvin! Ihan mini tauko välillä kun nuuskaisi aidan yli, että olihan se edelleen siellä. 
4. Toisen kuusen takana. Nyt nenä auki ja kääntyi heti. Parempi haukku kuin aiemmin. 
Palkat ensisijaisesti hyvästä sarjasta ja n. 5-10.

Ma 14.9 ilmaisutreenit Sirkus, Nova

- Maassa makaavalle lelu jalan alle ja hyvää haukkua. Lähellä oli myös "katsojia". Hyvästä sarjasta palkat, n. 5-10 väliltä. Muutama toistoa. Pysyi hyvin jalan lähellä, mutta joissakin kokeili vähän olisko lelu vapaana ja sitten aloitti. Lähinnä itse seisoskelin.

- Puiseen umppariin maalimies meni eka niin, että oli 5cm raollaan. Nova kiersi umpparin ja tarkasti hajun. Sitten aloitti haukun. Aika paljon ehti jo haukkua, kunnes oven välistä lelu. Sitten paristi niin, että ovi oli kiinni ja lelu lensin yläkautta. Tämä oli selkeästi vähän vaikeampi, umpparilla haukkuu myös korkeampana kuin muuten näkyvää. Luin myös jälkikäteen kirjasta, että voisi näkyä esim kenkä umpparin alta, vs meillä näkyi lelu su. Mutta oli hyvä ekaksi kerraksi. 

- Pressu umpparissa ensin lyhyt n. 5 haukkua. Sitten myös niin, että Minna rytmitti sanoen hauku (käsky sano) mutta haukkui kyllä hyvässä rytmissä. Kirjassa oli myös, että voisi kehumalla kannustaa tms. Aloitti muuten haukkumisen ilman käskyä ja nuuskaisi pressu-umpparin ylhäältä, että siellä on joku. Minna onkin Novan lemppari. 


Ti 15.9 Veikkolassa maalimiehelle haukkua
- Lea makasi pressun kanssa alustalla, tehtiin 2m päästä lähetykset. Lelu jalan alla ja nurtsilla. n. 5, 10, 7, 15, 6, mutta lähinnä hyvästä rytmistä palkka. 
Otettiin mun sivuttaisliikettä, muutama askel yhteen suuntaan ja lähemmäs koiraa. 
Sitten muutaman askeleen peruutus ja takaisin kävely. Ja leikkiessä kiersin ympäri, mutta sillä ei ollut merkitystä. 


Pe 18.9 Novalle lähimetsässä, olin matalalla kivellä. Piti hyvin n. 1m, välillä pientä eroa matkassa. 
- 10 haukkua
- 20 haukkua
- 30 haukkua
- 15 haukkua
- 43 haukkua, tässä n. 30 pieni tauko ja parissa yksi läähätys. 
Käänsin vähän katsetta osassa tai liikahdin, ei nyt väliä. Tofu haukkui välillä mukana. 
Lelu käteen ja peruuta käskyllä taaksepäin + käsimerkki. Kun n. 80cm niin palkkasin. Lopussa lelu ihan kuolassa. :D jatkossa voisi nostaa "alarimaa mulle haukkumiseen n. 15-20", että oppisi haukkumaan pidempään ja sopivaan rytmiin. Vierailla toki helpompia. 

Ma 21.9 lähimetsässä mulle haukkua, toisessa äiti käveli Tofun kanssa seläntakana
- 20 haukkua
- n.40 haukkua, sisälsi vilkaisemisen taakse kahdesti, lelun liikuttaminen ok

Ma 21.9 Nova haukut Teknopoliksessa, 2 maalimiestä siirtyi. 
10, 15, 5, 7, 4

Ma 28.9 Sirkuskentällä Novalle haukut risteilytyyliin. 
9, 13, 10, 9, 11 + yksi jäi videolta n.8-10 haukkua.
Ekojen palkka namirasia, tokat namirasia+ lelu, kolmas pari lelu. Mutta vikassa Nova halusi muumin sijaan namirasiasta jauhelihapihviä!




TOFU

x.8 haukkui kotona lelua, ensin kahdesti 1 haukku. Sitten 2 haukkua. Leikkipalkaksi ja lelu oli nyrkissä jalan vieressä. 

La 15.8.  kentällä lelu jalan viereen. Ensin 1 haukkua paristi kolmesti. Sitten 2 haukkua. Ja 3 haukkua. :) 

Su 16.8 kentällä Tofu haukkui Veeralle, muutama 1 haukku ja sitten 2. Lelu kengän vieressä ja ehkä "sano"

To 20.8 metsässä lelulle haukkumista. Aamulla ja päivällä. Aluksi 1 hau. Muutama 3 hau:ta. Kävin myös matalalla kivellä missä lelu pään korkeudella. 

Ma 21.9 Tofu haukkui 2, 3, 1, 2 lelulle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!