Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.9.2020

Ilmaisutreeniä ahkerasti pe-ti!

Pe 18.9 Novalle lähimetsässä haukkuja, olin matalalla kivellä. Piti hyvin n. 1m, välillä pientä eroa matkassa. 

- 10 haukkua
- 20 haukkua
- 30 haukkua
- 15 haukkua
- 43 haukkua, tässä n. 30 pieni tauko ja parissa yksi läähätys. 
Käänsin vähän katsetta osassa tai liikahdin, ei nyt väliä. Tofu haukkui välillä mukana. 
Lelu käteen ja peruuta käskyllä taaksepäin + käsimerkki. Kun n. 80cm niin palkkasin. Lopussa lelu ihan kuolassa. :D jatkossa voisi nostaa "alarimaa mulle haukkumiseen n. 15-20", että oppisi haukkumaan pidempään ja sopivaan rytmiin. Vierailla toki helpompia. 


Su 20.9 Tofulle 5x maalimies
- mökillä kaverien kanssa innostuivat tulemaan mökin viereen maalimiehiksi. 
Tehtiin risteilynä vuorotellen, vaikeutta oli vain kun näki kaksikin maalimiestä niin piti mennä sen takia lähemmäs, että on lukinnut oikean maalimiehen. Hain Tofun aina maalimieheltä. Jossakin meinasi karata silloin toiselle maalimiehelle, jonka näki istumassa. 

Mökillä Tofu treenasi myös kerran nomeseurausta "heeling" käskyllä hihnassa, pallo edessä ja palkat aina perusasennossa. 


Ma 21.9 lähimetsässä mulle haukkua, toisessa äiti käveli Tofun kanssa seläntakana.
Novalle
- 20 haukkua
- n.40 haukkua, sisälsi vilkaisemisen taakse kahdesti, lelun liikuttaminen ok

 Tofu haukkui 2, 3, 1, 2 lelulle. 

Tofulle 2x esine muistipaikkaan, näki molemmat. Matkaa n. 15m. Tehtiin vähän eri suunnasta. Ti 22.9 hakutreenit Olarissa Novalle
Pitkästä aikaa pääsi taas tekemään ihan kunnolla. Lämppähaukutin ennen, oli aika paljon kierroksia. Tehtiin 5 pistoa. 4 ilman apuja uudessa paikkaa. 

Sisälsi myös kuusikkoa. 1. ja 4 ei ollut ihan suoria, mutta löysi silti. Ajatuksena oli jos ei löydä niin otetaan tyhjä. 1-3 ihan ok haukut. 2 näkyvissä ja helppo, siinä n.8 haukkua, yksi hengähdys välissä. 

Ekalla vieras, oli kuulemma käynyt ja lähtenyt ja palannut sitten ja aloittanut haukun. Oliko kiire alussa, ei nähnyt lelua tai uudelle haukkuminen mietitytti. 

4 pistolla oli maalimiestä saavuttamassa kun huusin "täällä päin" ja toisen kerran huutaessa seisoi maalimiehellä kun huusin "täällä päin". Novan kesti miettiä ennen kuin tuli yksi hau ja heti perään 2krt. Maalimies kyykyssä? 

5 pistolla otin ääniavun ja suorapalkka. Nova oli jo aika läkähtynyt. Saatiin suora pisto ja maalimies oli se vieraampi. Leikki hyvin ja pysyi maalimiehellä. Hain aina maalimieheltä pois. Osassa lähetys sivulta tai kutsuin n. 5m päästä. Yhden yritin seurauksesta lähettää, mutta lähti vinoon. 
Koska löysi kaikki ekalla niin ei saatu tyhjää. Nova oli vika niin oli muidenkin tallausjälkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!