Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.9.2020

Agility x 3, tokoa ja tottistakin!
 
- vinkkinä jättää koira lähelle keppejä n. 3-4m ja nenä kohti sisäänmenoa, mutta avokulmaan. Menee käskemään keppien lopusta. Ekassa onnistui. Sitten Gava juoksi keppien keskikohtaan pujottelemaan, kerran hyppäsi ohjurin. Lopussa piti käyttää oikea väli ja sitten pystyin olla kauempana. Näitä lisää! 
TI AGILITY 
Tuuraamassa oli Petri Heinonen ekaa kertaa. Meidän meno keskittyi kaikilla enemmän tekniikkaan. Varsinaista rataa ehkä 3 ekaa estettä ja oli putki ja kepit Gavalla. 

Novan kanssa kokeiltiin puolikas aika tehdä yhdellä hypyllä kuuntelua. Kouluttajalla oli pallo roikkumassa 5-6m päässä häiriönä. Sitä kyllä yritettiin välillä hakea, hyvä kun tuli hyödynnettyä häiriö mutta myös tuli ylimääräistä juoksua.
- käännökset vasen ja oikea, sik sik
- takaakierto, jyrkkiin kiertoihin asti. Verkko väljentämään.
- in-in, kun blokkasin lelun puolen ja olin in in puolella ja liikkeellä sujui. (Palkkasin namilla kaikki toistot.)
- sylkkäri in-in, käskystä juoksi hypyn ohi ja yritti pallolle. Piti ottaa selkeä ohjaus niin onnistui. Näitä siis lisää! Tulee samalla myös leikkaus.

Läksyksi myös pyöritys ja wräppinä 1-2 krt uudestaan ja itse voi samalla liikkua. Liikehäiriötä myös käännöskäskyihin. Takaaleikkauksiin jättää lelu viistosti valmiiksi maahan. 

Tofu teki lelulle pomminvarmoja lähtöjä. Toinen puolikas ajasta. Lelulla taistelulla nopeammin toistoja. Hain koiran uuteen toistoon. Uusi kouluttaja ei vaikuttanut leikkimiseen. Aluksi nopea vapautus. Sitten jarrutin seisomaan ja päästin sitten. Nyt ei epäröinyt eteenmenoa pysäyttämisen jälkeen.

Tofulle myös namille eteenmenoa, siivekkeiden välistä. Kokeilin vähän vinompaa kulmaakin ja ne ok. Kouluttaja 2m sivussa namikiposta oli vaikeampi, kävi katsomassa alkuun saisiko ihmiseltä namia.

Tofu odotti rataantutustumisen ajan reunalla, muutama palkkaa ja jossakin korjasin lähemmäksi kohtaa, mihin jätin. Oli pitkässä hihnassa, muttei se silti kiristynyt. Ja Nova vieressä. 

Gavalle
- in-in hyppy, kaikki sujui!
- Keppejä, 2 ohjuria alussa 1 lopussa, niin että toinenpää kiinni. Hypyn kautta noin 90 astetta ok, kun linjasin.
- Vinkkinä myös tehdä 6 kepeillä, jossa kpirs tajuaa kun kepit loppuu kesken jos hakee väärin. Näitä tehtiinkin yli vuosi sitten ja oli hyviä. Aluksi niin että näyttää oikeaa linjaa, sitten vähitellen niin että itse näyttää väärää väliä ja koiran pitää korjata. 


KE TOKOA aamulenkillä Kilossa 

Gavalle
- eteen ja ruutu: alusta ok. Sitten tyhjään js stopista palkka. Ruutuun lähetyksissä laitoin pisteelle takapuoli mua kohti ja käskytin siitä ruutuun. Ja niin että oli takapuoli ruutuun. Ruudussa alusta, mutts pysähtyi aikalailla keskelle ja ei ilman lisäkäskyä huomannut alustaa.
- luoksetulo läpijuoksuna, hyvin!
- zeta: virittelin ja palkkasin kontaktin. Ehkä menee jähmeäksi kun zetassa on merkki edessä kuten ohjatussa.. Sitten istumisia kahdesta suuntaa. Myös luoksetulon jälkeen.

Novalle liikkeestä seisomista. Ensin käsimerkillä, sitten suullisesti. Sivusta ja itse peruutellen. 

Tofu sai palkkaa odottamisesta. 


KE TOTTIS Novalle
- ihmisryhmä agilityn tutustumisen jälkeen. Novalle ensin paikkamakuuta muiden tutustuessa. Ihmisryhmä tosi hieno. Kontaktia piti helposti, vieraat ihmiset vs jotkut tokotutut. 
- kerran kytkettynä seuraten kaavio läpi. Yksi koira meni myös ohi. Loppua kohden välillä väljää ja poikittaa. 
- illemmalla uusiksi, pallo kainalossa. Nyt parempi ja lyhyitä pätkiä. 
- eteentulo: maahan ja eteen. Tai pelkkä eteen. Hihnan mitalta. Kokeilin lelua jalkojen välissä palkkana, nopeutti istumista. Edelleen vinoja. 

Sisällä eteentuloja "hiit", pikku käsiavulla ja seinä apuna ilman. Lisäksi kosketuskepin kanssa ja naksutellen. Välillä on sivullevino tai oli liian kaukana. Myös maasta eteen. 

Ilmoitin Novan bh kokeeseen viikon päästä. Katselin mä kyllä niitä kesälläkin. 

*Kuva* Tofu on innokas hampaiden pesijä. Koirien minttutahna maistuu ja hammasharja on aika leikki vielä. :D En ole kieltänyt harjan pureskelua, koittaa väistellä vain ja saada harjattua. Tulee aina kylppäriin katsomaan, että pestäänkö. Sähköhammasharjastakin on kiinnostunut ja haluisi nuolla sitäkin, mutta ihmisten tahnan rippeet ei ole taas hyvästä. 
Gava oli taas kuin hakattu, kun harjasin yhtenä päivänä hampaat. Ihan kamalaa, kuten kaikki hoitotoimet. No harjaus on kivempaa, koska sitä on vain harvoin ja kumisuat rapsuttaa myös. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!