Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.9.2020

Tottista videolle ja Skogsterin läksyjä

TO 24.9 AST:n kentällä tottista agilityn jälkeen Novalle

Oli aika lämmin keli ja sekä, että oli läkähtyä. Tehtiin Miia Skogsterin läksyjä, sen mitä muistui. Äiti oli mukana, saatiin videinti apua, taputtaja sekä kapulan heitto "kilpailu".

Katsekontakti perusasennossa: ensin Nova tai hyviiin ja 3s hiljaa, sitten jes ja palkka peruutuksesta. Näitä muutama. Sitten kontakti ja silloin kuului tap -tap eli taputukset voimakkaasti. Vilkaisi niitä kahdesti. Kun korjasi kontaktin hyyyviin- kehu. Sitten vaimea taputus, onnistui, hyvin ja palkka. 

Seuraus: seurauksessa taputus n. 3m päässä, hyvin keskittyi ja palkka. Sitten parissa kohtaa nopea vilkaisu, kun oli estettä jne. Huomautin, meinasin näistä tottumuksesta pysähtyä, mutta pitäisi vain nyppästä hihnasta ja heti, kun kontakti takaisin kehua tai palkatakin heti kontakti. Ja kun pysyy niin palkata. 

Seurauskaaviota: Näissä hihna apuna, mutta en huomannut että tajuaisi niin petrata. Edelleen on aika erinäköistä lelun tai namin ollessa esillä. Tavoite tehdä 10m,15m, 20m ja 30m välillä, toki myös 40-50m. Mutta nyt hajoaa vähän jo sen 10m jälkeen tai ennenkin. Kun tokossa ollut lähinnä 3-10m välillä vaihtelua. 

Hyppy: Ensin 80cm 1krt hyvin, sitten 90cm, ekassa osui vähän takajaloilla, liian läheltä ponnistus. Sitten tosi hyvä ja sujui. Kova vauhti vähän 7m matka lauta tokohypylle ja palkkasin vauhdista leluun, kääntymällä sivuttain ja nappasi lelun. 


Tofu ja Gava teki paikallaan istumista. Tofun vapautin aiemmin. Gava pysyi hyvin. 

Tofu odotti myös kynnyksellä ja äiti leikki Gavan kanssa. Sitten niin, että itse leikin ja palkkasin Tofua. Poispäin juokseminen 5m oli myös ok. 


PE tottista Novalle

Seurauksessa laitoin pallon ekassa 2-3 kainaloon ja lyhyt hihna Novalla. Jarrutin hihnasta, ettei päässyt edistämään. Ja kun piti paikan niin zip ja lelu tippui taaksepäin (selänkautta kainalossa). Laskin n. 9-14 askelta. Lelun kanssa kontakti pysyi hyvin. 

Sitten niin, että lelu oikeassa kädessä piilossa ja hihnan kanssa. Palkkasin eka vahingossa etukautta, kun ajatus heittää lelu taakse tai antaa takaa. Oli parempaa jo. Täytyy myös nettivideoiden tavoin, muistaa palkata vasempaan pyörimisen jälkeen. 

Hyppyä: Kokeiltiin rimallista, johon laitoin autonsuoja kankaan kahdella puristimella. Tämä olikin Novan mielestä epäilyttävä. Ohitti aika monesti. Kutsuin lähempää yli ja onnistui. Vähän lepatti tuulessa. 3x80cm ja yksi 90cm. Kolmessa tiputti riman, mutta palkkasin silti. Vika oli ilmava ja selkeästi yli. 


Eteenmeno, vein Novan nähden pallon. Sitten tein hyppyä ja kesti aika pitkään välissä. Nova ehti jo vähän unohtaa, missä on meni mutkitellen lelulle asti (katsoi remmiä ja jotain risua). 
Jätin lelun toiseen toistoon ja uusiksi, nyt suoraan. 


PE malttitreeniä Tofulle kahden labukan kanssa

Tofun mielestä oli helppoa, kun sai namia ja seurata sekä odottaa. Jotain pötköjä meni myös maahan, mutta ei haittaa. :D Jossain kohdin kun ohitettiin läheltä, katsoi tai koitti nuuskaista, mutta hihnassa blokkasin. Palkkasin seurausta vain sivulle istumisessa ja käytin käskyä "healing". Välillä vapautin ja vain rapsuteltiin. :) Lopussa alkoi olla jo iltahepuli painimista ja puremista, kun rapsutteli.

- soikion seuraatusta, kahdeksikkoa, rivissä odottamista, damien maahan laittoa, odottamista. 

Hyvä tapa esitellä dameja kimppatreenissä eikä kukaan edes noutanut. Tofu on tätä aiemmin katsonut Gava tokonoutoja sekä Nova on paristi tehnyt jonkun lyhyen matkan noston.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!