Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.9.2020

Haku tyhjä, haukkuilmaisua ja tottista

SU 27.9 hakutreenit Saarioisella Novalle, eka tyhjä!

Tofu ja Nova tallaamaan. Hyvä keli niin oli aika paljon porukkaa metsässä. En muista, että ennen olisi nähty ketään, vaikka on polkuja. 

Novalle (lelupalkat kaikissa, lelu jalan alla)

1.pisto n.60m. Haukku pätkäsi kerran, kierroksia?

2. pisto: väisti kiveä ja lähti eka vasemmalle vinoon, sitten oikealle vinoon. Kutsuin takaisin. Lähetin vähän lähempää sopivasta raosta ja nyt meni. Oli vähän miettinyt umpparia, meinannut lähteä ja palasi. Apuna "sano" käsky.

3. pisto: Ehkä 60-70m. Nyt hyvä haukku ja pisto. Kaikki tähän mennessä ilman apuja.

4. pisto, tyhjä: tässä sopivasti pieni polku metsään. Koska Nova ei niin helposti tottele tulla pois ja yleensä löytää aina niin tehtiin nyt eka kerta niin ettei siellä ole ketään. Tai oli tuossa kesän alussa 1krt missä käynyt näin, mutta nyt tehtiin tahalleen. Odotin ehkä liian kauaa että ehtii juosta, kuusikossa ei nähnyt (ja kun edellinen oli vaikempi tälle puolelle). Kävi varmaan tarkastamassa 2 piston, kun tuli keskilinjalta. Se oli ok näin ekaksi, vaikkei edennyt. Palkkasin, kun tuli luokse. 

5.pisto: pupu odotti n.10m päässä ja kun lähetin niin juoksi vähän ja meni maahan. Niin saatiin varma onnistuminen. :) 

Metsässä oli sienestäjiä, jotka välillä huuteli toisilleen tai puhelimessa puhujia. Siksi siirsin helpon puolen tyhjän tuonne kuusikkoon, koska toisella puolella oli ihmisiä. Vaikka toiselle puolelle oli parempi näkyvyys. 

Novan vuoden 14. hakutreeni, kokonaisuudessaan koko haku ura 27 treeniä (viime vuonna aloitti 4v:nä).


MA Ilmaisutreenit ja tottista 

Ma 28.9 Sirkuskentällä Novalle haukut risteilytyyliin

9, 13, 10, 9, 11 + yksi jäi videolta n.8-10 haukkua.
Ekojen palkka namirasia, tokat namirasia+ lelu, kolmas pari lelu. Mutta vikassa Nova halusi muumin sijaan namirasiasta jauhelihapihviä!

Rasian/lelun häivytys, metsässä ei aina bongaa. Kriteeriksi "jalka" tai etäisyys. Vaikeutus niin, että rasia onkin pressun alla? Tai vaan taskussa/vaihdellen. Ja eri maastoissa ilmaisua. Pidempi heinä tms. Nyt oli kylkimakuu, istuminen, selkämakuu, kasvot peitettynä, vaikeampi?

Naksutinta ehdotettiin merkkaamaan. Itse käyttänyt "jes" mutten muistanut siitä sanoa. Jos lähellä treeniä niin voisin itsekin naksuttaa.

Joissakin missä oli niin, että näki muut saattoi vilkaista. Osassa sanottiin "sano" jos pätkäisi. Loppua kohden hengästyy ja haukku vaikeutuu.


Tofu teki 4 pistoa, missä syöteltiin jauhelihapihviä. Intoa oli ja vauhtia. Malttoi makuulla syödä Bigillä. 

Tottista Novalle
- seurausta, 10-50m vaihdellen. Hihna apuna. Täyskäännöksiä, ne hitaita.
- luoksetuloa, eteenistumista
- eteenmenossa viety alussa patukka yhdessä, seurauksessa vas pyörimistä ja lähetin paikaltaan. Hyvä eteen.
- leikkimistä, kun kielsin rallattamasta Nova murisi parilla kertaa. Sitten toi jo "tänne" käskyllä suoraan. Tai pienellä kaarella, joka ok. Heitin lyhyen heiton patukkaa ja useampi heitto, ettei tuominen tarkoita leikin loppua. Näitä lisää! Sporttirakin iso patukka kelpasi! Narupalloa ehkä vielä pahemmin omii.
Kokeilin myös, että saisinko rapsuttaa, mutta ei tullut niin lähelle että ylhäisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!