Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.9.2020

Gavan Sanni Kariniemen agility ja EVL2

PE AGILITY

Perjantaina tuurattiin kaveria Sporttikoirahallilla Sanni Kariniemen treeneissä.

Tehtiin ensin 8 estettä. Mun ohjausvalinnalla ja ne sujui. Sitten piti kokeilla toista ohjausta yhdelle hypylle, mutta Gava purki lukituksen putkesta ja lähtikin sen sijaan mun lähellä olevalle hypylle, jonka leijeröin. Hyppäsi sen niin viistosta, että siiveke kaatui. Kolautti oikean etujalan ja ontui sitä. Vaihdettiin sitten toinen koira tilalle ja kävelytin Gavaa ulkona. Aika äkkiä unohti jalan eikä onneksi muinakaan päivinä ole näkynyt varomista. Aika oli onneksi varattu kranioon jo aiemmin seuraavalle (tälle) viikolle. 

Toiselle kierroksella saatiin sitten tehtyä koko rata läpi. Katsottiin pätkissä ja tuli siellä persjättö ja in-in kohtaa. In-in kulma oli vaikea ja tehtiin se ensin pienemmästä vauhdista ja sitten 2 putken kautta. Kokeiltiin jyrkempi in-in kulma se oli heti helpompi, joutuu enemmän kasata. Keppejä ei ollut radalla. 

Lopuksi kuuntelua, yksi in-in kohta. Ja putki oli hypystä noin 2m päässä ja Gava tuli toisesta putkesta. Käskin takaakiertoon, ekalla meni putkeen. Sitten paristi hypyn väärinpäin. Sen jälkeen ehkä neljännellä onnistui, otettiin silloin vain yksittäisenä että saatiin ensin onnistunut. Sitten sujui putkestakin. Näitä lisää! 


LA tokokisat Janakkalassa

Reissuseurana Hanna ja Proto tsekki. Riskillä Gavalle uusi halli, liikkeet oli putkeen ja me oltiin vikana. Tein ennen paikkiksia istumisen Gavan nenä toiseen suuntaan. Lyhyen toki eikä siinä ongelmaa. 

Kun päästiin paikkisten paikkaan Gava alkoi vilkuilla seläntaakse hallin tyhjään päätyyn. Jäi epäillen istumaan, kun jätin sen paikalleen. Istui ainakin vähän aikaa, kunnes meni maahan. En ollut tajunnut edes treenata viime kokeiden välissä istumista, kun kisoissa sujui. Toki viime kisoissa muistuteltiin ja ehkä meillä oli jotkut tokotreenit, missä tehtiin. Mutta näitä kisoja ennen oli huonoja kelejä ja Gavaa vähän jännitti treenien aikaan niin ei tehty. 

Palattiin siis piilosta ja Gava oli makuulla. Mietin, että nyt täytyy ennen makuuta nostaa istumaan. Mutta kun liikkuri sanoi "liike 1 päättyy ja liike 2 alkaa". Ja siirtyi siitä ehkä 2m ja sanoi käsky niin itsellä tuli epäilys että paikkikset alkoikin jo ja sanoin vaan maahan. Kun liikkuri siitä siirtyi toiseen päähän riviä niin tajusin, että se oli meidän tilaisuus nostaa ylös. Luulin, että siinä olisi edes sanottu jotain istumaan nostamiseen liittyvää, mutta ainut mitä sanottiin oli "käsky". Kylläpä harmitti. Luoksetulossa Gava ravasi, joka oli tosi laiskasti eikä ollut hyvällä fiiliksellä. 

Ärsytti ensin niin, että mietin keskeyttämistä. Tai tehdä jonkun liikkeen ja keskeyttää. Onneksi oli aikaa odotella tai ei ehkä ihan onneksi niin pitkään. Tulin kuitenkin tulokseen, että tehdään parhaamme ja hetsaan Gavaa niin paljon ennen kehää ja tehdään hauskaa ja koitetaan keskittyä liikkeisiin. Tuntui vaikealta kun piti muistaa koko kehä, vs 4 liikettä. Jäävät yms oli meille helpoimmalla tapaa, eli alkoi seisomisella. 

Seurauksen peruutuksen alussa Gavaa vähän epäilytti tyhjä laita. Sitten petrasi. Peruutuksesta ei taaskaan istunut. 9p. Oli suoraa eikä painanut. Pari vinoa perusasentoa. 

Ruutu: eteenmeno oli samansuuntaisesti kuin aiemmin merkin kierto. Isotötsä oli kentän reunassa n. 15m sivummassa. Gava lähti vähän sinne suuntaan vinosti, samaan suuntaan vino kuin viime kokeessa. Täytyy treenata eteenmenoja myös merkki esillä.. Annoin juosta tyhjän linjaan ja sitten korjasin kohti ruutua ja stoppasin. Itse ruudussa hyvä paikka ja sujui. 9 lisäkäskyllä. 

Zetassa varmistin istumisen ja katsoi ja rytmitin askeleella. Parempi niin, koska 2 viime koetta ei ole istunut ja saatiin vielä parempi numero kuin väärällä asennolla. 9,5p. 

Ohjatussa teki saman kuin Hyvinkäällä eli lähti kohti vasenta, stoppasin ja korjasin oikealle. Palautukset nyt hyviä, suoraan sivulle!

Ennen vikaa liikettä, tunnaria Gava säikähti ääntä seläntakana eli oven suussa, mistä tuli voittajan koirakoita sisään tai sitten joku muu keittiöstä tms. Tunnareita viedessä oli ihan mutkalla ja tuijotti taakse. Samoin kun käännyin. Odotin jos kääntäisi pään, että näkisi ylipäätänsä missä tunnarit on. Lähti sitten ennen lupaa tai juuri samaan aikaan käskyn kanssa. Vähän paineistuneelta tai pelokkaalta näytti, mutta etsi oikean ja toi. Sen jälkeen ei suostunut aktivoitua ja vastata kehuihin. Pyysin maahan ja silittelin. Ja kuunneltiin tuomarin palaute. 

Yhteensä 2-tulos. Gava saikin palkintoja 3.sijalla. Tässä kuvassa sitä alkoi taas epäilyttää äänet eikä voinut poseerata. Jos olisi tiennyt viime vuoden keväänä, että painitaan myöhemmin äänipelkojen kanssa olisi voinut ahkeramminkin kisata.. Yhtä vailla on siis edelleen. 

Tyytyväinen saa olla, ettei ole niin isoa liikettä hajalla tms. Laskin että kierrosta meillä on melkein kaikki tai ei mitään. Ekassa kokeessa 0, sitten tulos 9-10, sitten 0 ja nyt 10. Joka kerta saatu myös vasen este.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!