Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.9.2020

Kolmikko kraniossa (CST)

Kraniossa torstaina Masalassa Mari Hyytiäisellä. 

Tofulla päässä jotain. Takaosassa jumia, pitää seurata että pissaa ns suoraan ja ettei nuku vain toisella kyljellä, pippeli oli toispuoleinen, kasvaessa tärkeätä ettei kehity väärään asentoon. Toisessa etujalassa pientä? Tofu piti säestystä ja kertoi jos tuntui ja kun piti olla paikallaan. Kerran yritti puremista ja se meni yhdellä huomautuksella perille. 


Gava oikea takajalka pitää taipua kasaan, jos ei taivu niin hoidettavaksi. Gavalla oli kuonossa vinoutta, joka voinut haitata keskittymistä. Lisäksi vasen lapa ja kyynerpään kohdassa näkyi perjantain törmäys. Muistaakseni katsoin että ontui toista jalkaa, mutta ehkä keventi juuri toista. Oikean takajalan varpaassa ja taipumisessa oli fiksattavaa, vanha vaiva. 

Novalle vähän pään/niskan käsittelyä. Takaosaa. 
- Reagoi vähän vasemman kyljen pattiin, joka keväällä testattiin rasvapatiksi. On vähän ehkä kasvanut nyt n. 1cm. Aiemmin enemmän herneen kokoinen. Iho ja puoli oli jäykempi. Sitä läksyksi pyöritellä kevyesti. Voi verrata toiseen puoleen. Se voi heijastaa ristikkäisen puolen etuosaan. 
- varvashaava jalka oli jalkapöydästä tai ihan tassun jälkeen jäykkä. Sitä voi littellä otteella pyöritellä sivusuunnassa, ottaen toisella kädellä kulman kohdalta. 

Gavan hoidossa meni ehkä eniten aikaa Tofu ja Nova nopeampia. Tofu meinasi hoidon jälkeen alkaa leikkimään ja puremaan. Annoin pallon vähäksi aikaa. Sitten ilman palloa ja sai luvan rauhoittua. Aloitti kitinän, kun ei saanut purra ja piti rauhoittua. Täytyy alkaa tehdä näitä että voi pistää rauhoittumaan, kun itse haluaa. Ja laittaa kylkimakuulle. Häkissä odottamista ei olla myös nyt pariin kuukauteen sisällä tehty, häkit ollut varastossa. Vain autossa odottanut häkissä.

Kaikkien tilanne ok, varaa aikaa jos näyttää että Gavan oikea takajalka ei taivu enään yhtä hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!