Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.9.2020

Agiliitelyä Gava & Nova, talvikauden korkkaus

Ti Nova korkkasi Saija Mustosen talvikauden Muijalassa Lohjalla. Radassa oli vähän ehkä vaikeita linjoja vähemmän irtoavalle, mutta niitä saatiin vahvistettua. Vähän putkia, joka on aina vaikeampi, kun niihin irtoaa ministi paremmin. Tehtiin kahteen osaan, kun arvelin että vire voi olla aika korkealla. Hyvä valinta kun 5min jälkeen oli jo hiki. Ekoissa palkkasin itse, sitten jossakin Saija taputti putkea ja heitti lelun. 

2 kierroksen alussa tokalla yrittämällä 19 estettä. Yksi rima in-in käännöksestä, sen tuli liian läheltä ja vaati voimakkaan rytmityksen. Ekalla kertaa tiputti lähtöriman. Ja ihan ekalla kertaa varasti ekalle hypylle, mutta muut muistui pysyminen kun palautin takaisin.

Keinuun hyvää täsmätreeniä. Se on vähän heikompi ja harvemmin tehty. En myös luota ja uskalla vedättää. Ehkä Novalle ei ole ihan selvää myös siellä odottaminen. Saija teki lelun kanssa niin, että sitä näytettiin päädyssä ja sai lelun tultua loppuun. Sitten myös sellainen, missä jäi loppuun lelun kanssa ja koira sai tulla ihan kohti. Näissä vähän varmempi lähestyminen. Kerran persjätöllä tuli ehkä vinosti ja hyppäsi keskeltä pois. 

Shanti otti videolle, kiitos! Videolla loppu oli ekaa kertaa siinä näkyikin heti etten osannut ihan suhteuttaa takaaleikkausta putkelle. Samoin ihan ekalla kertaa tossakin radalla, ei irronnut leikkauksissa noin hyvin. Alku tehtiin myös valssilla, mutta siinä helposti ajautui mun reitille valssin jälkeisellä hypyllä. 

Novan vire oli vähän rajalta, kuunteli kyllä. Namimaattia voidaan myös ottaa käyttöön ja kädessä olevasta lelusta luopumista sekä kuuntelua, milloin saa mennä lelulle. 

Novan rataa Saijan treeneissä

KE Jennan Caloanderin ratapiirrosta AST:n kentällä porukalla (rata alla)

Gava oli mukana treenaamassa. Sama pohja nyt kolmatta kertaa. Mun ja Josefinan kanssa aiemmin. Tehtiin kahdessa osassa läpi. Osa tuntui helpolta. Osassa pystyin nyt vaikeuttaa jättämällä tekemään. Ja kerrattiin myös tuplawräppi. 

Kepit oli vaikeat, otin verkot vähäksi aikaa. Jyrkkä avokulma eikä itse ehtinyt ihan viedä. Ansaputkien ohitukset hyviä ja in-in kohdat tosi hyviä! Jopa pystyin in-inissä liikkumaan. Takaakierrot sujui myös. Radassa on kyllä edelleen tosi hyviä kohtia! 


Tofu kävi tekemässä 

- lelulle irtoamista siivekeparin läpi. Max 10m. Yhdellä toistolla vainusi namin maassa ja kiinnostus lelusta lopahti. Sitten kun löysin itse namin, saatiin tehtyä vielä onnistunut toisto.

- lelun tuomista mun peruutellessa. Myös lelussa narun jatko. Paristi rallatti, mutta sain napattua takaisin tullessa narusta. Miian ohjeiden mukaan jos lähtee pitämään omaa kivaa, voi kieltää ja kehua kun tuo. 

- sivulletuloa ja seurausta

- kynnyksellä odottamista, ei haitannut radalla oleva tai omat häiriöt. Kutsuin paristi siitä leikkimään. 

Tofulla on vähän Rasmuksen tyyliin tosikkomaisuutta, kun keskittyy hommiin. Kun Novalle on saanut treenata sitä luopumis- ja keskittymisharjoituksilla muuten on helposti vähän liian hauskaa. 

Oli hyvä keli ja lämmin ilta! 


TO Jennan ratapiirroksella Novalle agilitya ( ja tottista mutta laitan siitä erikseen)

Novalle eka kerta tota rataa. Haastavin kohta oli in-in missä syöttää väärinpäin hypylle. Sama oli alussa Gavalle vaikea. Muutamassa kohdassa lähellä, ettei kysellyt mutta sain laitettua kiertoon jne. Joku putkeen lähetys vaikea, kun huono linja. 

Jyrkempi in-in sujui ja ei mennyt ansaputkeen. Pitkää kautta takaakierto päällejuoksuun meno vaikea. Etenkin että itse saisin etumatkaa. Varmistelu alussa aiheutti kiellon seuraavan esteen jälkeen. 

Vaikeata oli myös leijeröinti kohdat, toistojen kanssa ne sujui. Aika hyvin silti, pitää vain treenata tuollaisia! Ja myös sitä, että pienentäisi ohjausta etten ohjaisi niin tarkasti. Nova oli ehkä sopivammassa vireessä vaikka se lelun luovuttamisen jälkeen on vielä aika intona vaikka antaa laittaa lelun taskuun ottamatta. Nyt taisteltiin vain niin, että pidin narun päädystä kiinni (lisävartta). Mutta leikkimisestä pitäisi saada myös hallitumpaa. Auttaisi varmaan myös ylivireeseen. 

Erityisesti 5-6 leijeröinti putken toiselta puolen, 16-17 in-in. 21-22 sujui Novalle heti ekalla ja lähti kivasti hypylle. 18 takaakierto päällejuoksu vaikea tai siitä ajoissa lähteminen, että ehtii korjata linjan 20 putkeen. 12-13 leijeröinti sujui tokalla, kun otin yhden lähettävän askeleen kohti putkea 13. Ilman sitä juoksi putkien välistä ekalla. :D 

Novan video tulossa Jennan treenistä


Video


PE Gava kävi Niinun Eurooppalaistreeneissä Josefinan kanssa. 

Rata epämukavuusalueelta, mutta hyviä onnistumisia ja kaikki saatiin toimimaan, samoilla ohjauksilla kuin muilla. Video 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!