Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.9.2020

BH Nova ja videota Tofu 6kk

KE TOKO/PENTUTREENI videota Tofun sisätreenistä, ruokakupin kanssa, jolloin on kiireisempi. :D 

Tofun eteentulo, nämä nättejä, helposti oppinut, toki vielä käsiavulla. 

Kosketusalusta oli vähän liian liukas, tarjosi välillä ilman käskyä sivulle. Näissä tarkoitus opettaa 2 tassua ja kestoa, mutta aluksi hakeutuminen vain. 

Tasapainotyyny, aika Novan tyylisesti menee takapuoli alhaalla vas sivulle. Oikealle puolelle sai enemmän miettiä. Yritin palkata seisomisesta, mutta monesti olin liian hidas. Ehkä pitäisi pyytää seisomaan.. 

Laatikko: tätä 3 treeni tms. Etutassuja ja kestoa. Mutta palkkasin myös takajalat. Ajatuksena, jos joskus mahtuisi kokonaan laatikkoon. Mutta ehkä korokkeella helpompi tai isompi laatikko. Tofulle myös leikkiä, ruokaa, leikkiä. 
Tosi vaikeata ruokakupin läsnäollessa. Treeneissä ok, kun namit taskussa. Mutta esim hakutreeneissä herkkujen jälkeen kesti myös vähän että innostui leikkimään. Hyvä taito kuitenkin oppia. Novallekin oli vaikeampi jossain välin pentuna.

Video ruokakuppi ja leikkiminen


TO ap TOTTIS Nova

Käytiin Petikon rotikoiden kentällä (lupa kysytty), paikoitellen märkä ja vesi seisoi. Ei haitannut Novaa! 

Tehtiin parissa kohtaa seuraamista. Kokeilin laskea myös askelpareja, mutta silti välillä menee sekaisin ja toki kun palkkasikin väleissä. Vaikka kengät piti vettä niin polvista alaspäin lahkeet oli aika märät, varsinkin koiran puolella. :D 

Myös jäävät ja vähän paikkista


TO ap HAKU Tofu

Tofulle penturisteilyä. Viimeksi muistuteltiin tätä su. Olikin ihan super! 

Meni kuin raketti välit ja löysi matkan pidentymisestä huolimatta joka kerta ekalla yrityksellä maalimiehen. Ja oli hoksannut idean mennä toiselle puolelle. Alussa maalimies meni alas, kun lähestyi. Lopuissa oli jo valmiina. Toki näkyvässä kohtaa, mutta toisella oli maastokuvio sadeviitta päällä. Ruuat maistui. 

Tulikohan 7 pistoa. 

Mun ei tarvinnut sanoa mitään, liikuin vain vähän kohti maalimiestä muutaman askeleen. 


TO BH-KOE PETIKKO

Novalla bh-koe to iltana. Hyvä keli oli, osanottajia 7kpl. Ensin kisakirjan ostaminen 3e, täyttäminen, sitten jokainen vuorollaan kävi tuomarin luona sirun tarkastuksessa. Käytin sen hyväksi kehäänmenona.

 Sitten järkkä oli arvottu ja Nova oli tokassa parissa. Meidän pari olikin jo aiemmin tehnyt bh:n. Luulin alkuun että mentäisiin ensin paikkikseen, kun kysyin yhdeltä tietääkö. Kun olin kuulevinani että oma sukunimi oli meidän parista toisena. Mutta aloitettiinkin seurauksella, mikä myös ok, mutta olin myös ottanut enemmän virittelynä makuuta. Toki myös seurausta ja vähän mikrosiru tarkin yhteydessä. Saattoi merkata myös suoritusjärjestykseen se, että meillä oli ekana mainittuna vain "nollakoira/täytekoira tms". 

Tottis Nova

- seuraus kytkettynä: 50m suoraa, täyskäännös, 10askelta normaalia, 10 juoksua ja 10 hidasta, 10 ja oikeaan. 15m ja oikealle. 15m ja täyskäännös, n. 7m pysähdys ja käveltiin ihmisryhmään: kerran pysähdys ja kiertää oikealta että vasemmalta. Saisi olla tiiviimpää, asenne on iloinen. Nopeammat stopit ja paremmat täyskäännökset. Arvosana hyvä. 

- seuraus vapaana: 50m suora ja takaisin tullessa 10askelta normaalia, 10 juoksua ja 10 hidasta ja tuomarin linjalla pysähdys. Vapaana lyhyempi seuraus. Sitten käännyttiin jatkoon. Arvosana Hyvä. 

- seurauksesta istuminen: Tehtiin helpon kautta, että otin perusasentoon ja jätin siitä. Arvosana erinomainen.

- seurauksesta maahanmeno ja luoksetulo: Ensin perusasentoon ja siitä maahan. Tuli luokse niin kovaa, ettei osannut pysähtyä eteen vaikka näytin nopean avun. Oli niin vinossa "edessä" että näytti sivulletulolta. Sama käynyt välillä treeneissä, ettei Nova ihan hahmota miten olla edessä, välillä taas on tosi hyvä. Tämä on kesken vielä. Arvosana erittäin hyvä (koska suoraan sivulle). 

- paikalla makuu: Tämä sujui hyvin ja helpompi aina, kun on ensin päässyt tekemään. En uskaltanut katsoa koiraa, mutta huomasin että muut kyllä vilkaisi että koira pysyy. Paikkiksessa seisotaan selkäkoiraan 30 askeleen päässä. Koira jätettiin tuomarin luvalla. Suorittavan koiran luoksetulo oli suunnilleen samalta linjalta, missä oma koira makasi, mutta toiseen suuntaan. Paikkiksen sijainti oli lähempänä L-sakaraa tai sillä puolella. Erikseen merkit nartuille ja uroksille. 

Kaupunkiosuudessa käveltiin parkkiksella lenkki, pyörä ohi, juoksija, koiran ulkoiluttaja (sai seurata käskyn alla tai "vapaana"). Sitten jätettiin kiinni ja mentiin piiloon ja koira tuli ohi. Ja tuomari saattoi jotain sanoa koiralle. Käytiin myös puhumassa pakettiauton ikkunalla kuskille. Kaikki läpäisi kaupunkiosuuden, yhdeltä jäi tottis läpäisemättä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!