Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.9.2020

Viikon välillä tokokisoissa ja agikisoista 0 lainaohjaajan kanssa

Gavalle tuli ennätyslyhyt tauko tokokisojen väliin. Lisäksi viimeksi alossa ollut ulkona ja nyt evl:ssä Ojangon koiraurheilukeskuksessa/ HSKH:n kentällä. Samaan aikaan oli toisessa laidassa Batin agilitykisat, mutta yksi kenttä välissä. 

Gava oli vuorossa toisena. Parempi se kuin lopussa. Otin kevythäkin kentän laitaan, vaikka autokin lähettyvillä. Mutta monesti Gava ollut kisoissa hallissakin häkissä. 

Aurinko paistoi, mutta silti max 20 astetta. Liikejärkät alkoi nyt zeta ja kaukot istumisella, joka vaikeampi ainakin zetassa. Lämpätessä istui tosi hienosti jäävän. 

Käytiin treenaamassa 1-3 numeroiden bortsukolmikolla paikkis, palkattuna palat ja lyhyempänä toisella kentällä. Ekaa kertaa noin perusteellisesti! Gava teki hyvin. 

Osaan liikkeistä saa olla tosi tyytyväinen, tasaista suorittamista eikä ennakoinut! Ohjattu oli nyt hyvä, kun oli vasen. Mietin, kun sain sen arvottua että oliko se mun vasen tai koiran vasen, mutta ajattelin että jes kun oli eri kuin viime kokeessa. Ja onneksi on se, minkä liikkuri vie ekana. Gava jopa katsoi viennin. 

Ruudun eteenmeno vaati korjausta, onneksi onnistui yhdellä. Odotin että juoksee vinosti ympyrän tasalle ja käskin sivuun korjaamaan. Seisoi takapuoli kohti mua sen jälkeen. :D Siitä ruutuun johon, juoksi liian lenkittäen ensin kohti toimitsijatelttaa ja kaartaen ruutuun. Sivusta sisään, ok paikka ja loppuosa. Gava saattoi bongata ruudun aiemmalta koiralta, kun oli hihnassa kentän laidalla. Tähän tyyliin Gava juoksi ekalla kenraalitreeneissäkin. 

Kiertohässäkässä kierto ok, sitten kapulan noudossa näytti että lähtee joko ohjattumaisesti tai sitten luuli, että kiertoon on sivussa palkka, kuten kenraalissa. Kenraalitreenissä ei tehty kapuloita ja kerran jopa kielsin ottamasta kapulan, kun olin vapauttanut lelulle. Voi jäädä päälle sellaisestakin. Sain ohjattua kapulalle, mutta kun tuli melkein 15m matkan kapulalle niin tuli ohi hypyn. Ehdin käskyä myöhään hypylle ja meni sen väärään suuntaan ja oli toinen lisäkäsky muutenkin. Ruutu oli suht takana ja mentiin ruutu, kaukot, tunnari ja kierto. Ettei sitten sinne meinannut lähteä, tuli nyt vasta mieleen. Isolla kentällä oli molemmat samaan aikaan. 

Zetassa sitten virittelin, mutta seisoi istumisen vaikka koitin katsoa. Seiso ok. Mutta maahanmenon istui! Tätä ennen kuului jotain ääntä parkkikselta, mikä sai Gavan epäilemään. Ei kuunnellut varmaan. Seuraukset ok, paitsi ennen vikaa kulmaa jäi jälkeen? 

Tsemppasin itseä, että nollallakin olisi mahikset, mutta kun laskeskelin mielenkiinnosta niin ei kyllä olisi ollut vaikka zeta olisi ollut 10 (eikä koskaan ole). 3 kertoimella aika rajalta (ohjattu, tunnari, zeta..)

Olisi ollut kiva jos saada tulos pois alta, mutta joku kommentoi että onhan se kivempi valioitua hienolla tuloksella vs ihan rajalta. Ja Gava on kyllä yllättänyt, se on saanut varmuutta ja saa tosi hienoja numeroita! Ruutilla pisteet laski aina ääntelystä. Vaikka on pieniä luovutusvirheitä ja seurauksen peruutuksessa piti sanoa sivu. 

Parasta on koira, joka tekee kehässä samalla tapaa kuin treeneissä. <3 Vaikka Gavalle pointsit siitä, että kokonaisuuksia ja kisamaista tehty liian vähän. 

Tofu oli myös mukana, pääsi Gavan vuoron jälkeen syömään ja tekemään vähän sivulletuloa ja seurauspätkää. Ja leikkimään laitaan. Treffasi myös 4kk bc pentua joka oli aika mini ja vain makoili ison Tofun vieressä. Paitsi pientä hipan tynkää hihnassa, missä meinasi ottaa kurkusta pannassa kiskominen. Vähän maahan rauhoittumista myös ja Tofu haki Gava kisakirjan. 


Treenaa: 

- kierto-ohjattu paloissa läpi, nouto kaukaakin käskien = kovempi vauhti, ruutu taustalla? Kapulaa ennen stoppi tai jälkeen? tai palkka ennen hyppyä, hypyn rimalle? 

- zeta luoksarin jälkeen, istuminen! 

- ohjatun kapulan luovutus, tunnarin luovutus, hässäkän luovutus (ennen eteen) mutta nyt sivulle, välillä tekee siihen puoliväliin.. 

- tyhjään lähetys "keskelle kenttää" ja ruutu keskemmällä kenttää, nämä on oikeastaan ulkokentän juttuja, hallissa vähän eri juttu. 


SU AGIKISAT

Ojangossa aksakisat Gavalla ja Josefinalla. Alla oli 3 treeniä. Tuomarina Henri Luomala. 

Ekalla radalla oli suorasta putkesta kepit ja ohjaaja joutui kiertää puomia. Gava haki oikein, mutta tuli liian kovaa ja ei taipunut 2-3 väliin. Sitten jätti vikan väliin, kun tuli valssi. Yhdessä sitten käännyttiin suorasta putkesta hypylle ja ohjaaja leijeröi puomia, Gava tuli lujaa ja hypystä ohi. Tosi siistinnäköistä muuten! 15vp. 

Hyppyradalta 0-rata ja 4 sija! Tämä meni nappiin ja rohkeasti ohjattu. :) Huippua! Oli kovatasoisia kisaajia paikalla.

Agirata, näytti helpommalta. Rima tuli takaakierto persjätössä, sitten kielto irrotuksessa missä tuli vähän liian hätäinen ohjaus. Ohitti nätisti ansan! Kepit sujui umpikulmasta. Tämäkin 15vp, en tiedä mistä kolmas. 

Kuvat Irene Erling 


Gavalle ma löhöilyä porukoilla. 

Novalle kukkaruukuilla oman tunnarin etsimistä. Ylimääräisiä höyryjä pois. Aika häslä oli.. 

Sitten lopuksi niin että yhdessä väärät, yhdessä oma. Välillä kokeili vääriäkin. Mutta myös omaa ilmaisu hyvin. Ei mitään edistystä ainakaan vielä. Vire oli aika korkea.. 

Tofulle ruokakuppi hyllyllä ja taisteltiin lelun kanssa. Ei olisi halunnut leikkiä, kun ruoka odottaa. Mutta kun vähän leikki niin annoin ruokaa. Sitten leikittiin, ruokaa. Leikittiin ja ruokaa. Parani loppua kohden. :) Näitä tehtiin Novankin ollessa pentu. Ruokakuppi on kaikista pahin häiriö, kun silloin on - kiire! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!