Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.11.2015

Niinun treenit sis videopätkää ja tokotreenit

KE Niinun agilitytreenit

Gavalla riitti vauhtia ja intoa. Nyt vaikutti samalta kuin usein Lotalla. Ekoissa toistoissa murisi myös. Alussa olikin myös hyppy 19 ja putki 16, sitten rata lähti alusta. Lähetin aika läheltä putkeen vaihdoin puolen ennen 1 hyppyä ja jäin sivuttaisetäisyydellä ohjaamaan, en sieltä pystynyt kertoa kääntymistä 4/12 hypyn ohi niin Gava hyppäsi senkin. Ja olin katsomossa katsonut saman virheen jo aiemmin. Niinu totesi, että tolta puolelta koira laskeutuu vähän huonompaan linjaan ja joudun menemään vähän pidemmän reitin. Testattiin persjättöä sitten hypyn 1 taakse. Ekat kun otin vain putkeen lähetyksellä en ehtinyt mihinkään persjättöön. Jätin lähtöhypyn taakse ja putkeen lähetys vääränputken suun kohdalla, että sain ainakin 5m oikeaan suuntaan matkaa. Nyt ehdin tosi helposti. 

Seuraava ongelma oli, kun Gava ehti paristi hypyn 3 menemään väärään suuntaan niin tosi pienestäkin hidastuksesta tai jos jäi Gavan mentävä rako se änki itsensä väärältä puolen hyppyä. Sitten kun juoksin hidastamatta kiersi. Alkuun myös edellisellä hypyllä hidastin liikaa rytmityksessä, etten ehtinyt ohjaamaan hyppyä. Kun sai takaakiertoon niin pyöritykset sujui. Molemmat peräkkäinkin hyvin. Hypylle 5 tuli pienellä rytmityksellä. Hyppy 6 ollut kuulemma vaikea makseille, Gava fokusoi putkeen, yritti pelastella hyppyä jollakin lisäaskeleella mutta rima tippui. Putkeen irtosi tosi hienosti! 

Puomi oli joka kerta tosi hieno! Tuli sen hirveetä vauhtia. Kiva, ettei aina ole suoraa seinää päin. Lotalla saatiin hyvät puomit ja kentällä treenattiin kerran itsenäisyyttä. Ja usein jos keinu on tehty on pieni varovaisuus ylösmenolla. Kerran haki tasapainoa ylösmenolla, kun tuli vähän vinossa kulmassa. 


9-12 meni hyvin. Ehti hyvin persjättöön. 13 esteelle halusin vain irrottaa kauempaa ja valssata ennen 14. En kertonut 13 käännöstä ekalla kertaa ajoissa. Rytmin muututtava ennen hyppyä. Videolta katsoin vain, että G hyppäsi huonosti hypyn. En huomannut livenä. Olis voinut madaltaa ja palkata vain sen. 

Jatkettiin keppien jäljestä. Otin putkeen 2. Päähän kuljetuksen. Tosi hankalaa oli valssi hypylle 17 ja kun pituus oli vähän taaempanakin hypynlinjasta. Jos olin liian ajoissa G ei lukinnut hyppyä, olis pitänyt pitää ohjaus pitempään yllä hypylle.. Ja valui jos vähänkin myöhässä seläntaakse ja mäkin otin tyhmiä peruutusaskelia, mitä ei pitäisi. Suoraan liike ja ohjaus seuraavalla esteelle. Tästä tuli mieleen Lotan radallakin hyppy alussa putkien jälkeen, missä putki vietti hypyn ohi. Nekin on maltettava, vaikka mun liike jatkuisikin poispäin. Pituudelta käännös seinää kohden, että hypylle tulokulma olis ainakin maksilla parempi. Pituus oli lyhyimmillään. Veto putken 2.päähän riitti. 
Olipa juoksemista radalla ja tuli kuuma! Niin koirallekin. Jos otin paikaltaan lähtien kesken radan arvioin helposti väärin enkä ehtinytkään ohjaukseen. 

  


Video esteestä 7->.

Treenaa:
- radan 1-3 (takaakiertoon vienti ja ansaeste)
- radan 5-7 putkeen irtoaminen (rimojen hyppääminen)
- 16-18 pituus kohta
To aamuna tokoa

Gava teki 
- liik istumista: eka teki huonolla tekniikalla siirtäen etujalkoja. Tehtiin käsiavulla muutamat, jossa halusin että laittaa takajalat vain istumisasentoon. Lähti sujumaan ja näytti paremmalta. Nyt tajusin mitä treenikaveri meinasi, miksi näyttää paremmalta kun etutassut olisi paikallaan. Kaikki nämä että peruutin. Joukkoon seisomisia, osassa istui. Lopussa erotti molemmat jäävät. 

- kaukojen sivulta maahan. Kolmetoistoa. 1. Ja 3. Hyviä. Tokassa liikkui. Tajusin, että jos on sivulla liian takana niin silloin tekee aina liikkuen. Tietty jos siitä tekisi maahan oikeaoppisesti ei näkisi mun kasvoja. 


To iltapäivästä mentiin tokoilemaan Annen ja Jedi aussien kanssa Lintulaakson koululle. Mukana käväisi pikaisesti myös Laura ja villis Fina. 

Ruuti, paikalla olo: jätin istumaan ja tehtiin  pätkiä missä kävin kauempana, palasin 10m päähän ja kun Anne oli Jediä palkkaamassa käskin maahan. Totteli kaikki, myös ekan ilman käsimerkkiä. Vauhtia tahtoisin vähän lisää. Nyt makasi hiljaa. 

Ruuti, kierto ohjattu: mukana oli yksi hyppy, joten saatiin se häiriöksi. Ruuti tosin tosi pätevästi kiersi merkin. Erillisenä nouto osuutta. Sitten kerran koko liike. Istumisella ja ainut huono oli haukahdus noutoon lähettäessä. 

Ruuti, eteenmeno: vein pallon kentän laitaan ja noin 20m matkalta. Juoksi parimetriä vinoon. Ei onneksi ennakoinut pysäytystä. 


Gavan kanssa

Tunnari: kävin piilottamassa oman lehtien alle. Sitten niin, että Anne vei oman samaan paikkaan ja väärät noin 30cm päähän lähekkäin. Hyvin toi oman. Sitten oma meni kapuloiden taakse noin 50cm, mutta Gava ei tajunnut käydä siellä asti. Nuuski vanhaa oman hajukohtaa ja kun ei työskenneltyä löytänyt niin otti väärän. Tiputti, kun en sanonut mitään ja kävelin kohti tunnareita niin jatkoi etsimistä. Nyt löytyi. Seuraavassa oma lähemmäksi väärien sivuun ja löytyi. Ehkäpä jos tekee samassa kohtaa olisi paras siirtää vääriä niin oman hajua ei tule moneen kohtaan. 

Merkin kierto: virittelyssä haki vähän katseella. Mutta käskyllä lähti hyvin. Otin eteen asti. Edestä sivulletuloja ei olla tehty taas aikoihin.. 

Seuraus häirittynä: Anne taputtelu maata, heitti lelua, käveli vieressä. Ei reaktiota. :) petrasi vain. Mahd vähän liian tiivistä. Vaikein oli, kun sanottiin "maahan" niistä Gava useassa pysähtyi seisomaan. Käskin vain takaisin seuraamaan. Otettiin näitä useita ja sain palkattua varmaan kolmesti, ettei reagoinut. 

Gava treenaa toko;
- tunnari väärät liikkuu
- edestä sivulle
- seuraus häiriökäsky "maahan"

2 kommenttia:

  1. kiva oli nähdä teitä sattumalta keskiviikkona, tavallaan ;), oltiin Hillan kaa toisella puolella kun työ treenasitte :D Yritetään saada treffit sovittua, ei olla nähty ikuisuuksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä katselinkin, olinko näkeväni sun kasvoja siellä toisella puolella! Mutta tuolta katsomosta ei taas nähnyt ollenkaan sen puolen treenejä. Ja treenatessa keskityn niin koiraan ja kouluttajaan että unohtuu ympäristö. :D Joo täytyy nyt saada päivä sovittua! Menee niin ristiin aikataulut!

      Poista

Kiitos kommentistasi!