Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

21.11.2015

Tokoa ja agilityn tekniikkaa sekä Novan posekuvia

PE: TOKOT @ Sirkuskenttä, Malminkartano

Aloitettiin Novan pentutokoilla, joihin osallistui 5-6 koiraa. Olin kutsunut treenit kasaan fb-ryhmän kautta. Äitin piti tulla Novan kanssa näihin, mutta joutui saikuille käden takia jota ei saa liikuttaa.

  • Aloitettiin rivillä, missä vuorotellen jokainen koira pujotteli rivin kontaktikävellen takaisin lähelle omaa paikkaansa. Novan kanssa koirien ohitukset meni aika hyvin ja palkkasin kontaktista ohituksen jälkeen. Ei lähtenyt rynnimään myöskään eteen eikä yrittänyt rynnätä toisen koiran luo. Edistystä! Eikä jäänyt nuuskimaan. 
  • Paikallaan pysyminen muiden koirien pujotellessa ohi, sujui ihan hyvin. Pysyi pääasiassa istumassa. Välillä vapautin jahtaamaan namia. Sitten taas sivulle. Vilkaisi usein ohittavaa, ellei nami ollut ihan vieressä. 
  • Paikalla istuminen ympyrässä, aluksi noin 6m välit, sitten 3m: Hyvin sujui, paristi tuli vastaan, mutta 90% sujui. Hihnan mitalla. Kerran saatiin hyvä häiriö, kun viereistä koiraa leikitettiin. Helpotin silloin, mutta pystyi istua. 
  • Luoksetulot kujassa: Ekassa Nova hyppi pitelijää päin ja vähän kesti tajuta tulla luokse. Toisessa taas kiskoi hihnassa ja odotti, että pääsee luokse. Nähtiin myös, ettei se ollut kaikille niin helppoa.. 


Ruuti teki kierto-ohjattua liikkuroituna.

  • Liikkuroinnista selkeni mulle että sanotaan vain liike alkaa, liikkuri vie kapulat. Voi viedä väärässäkin järjestyksessä. Kun koira on stopattu aiemmin kisapaikalla ilmoitettuun asentoon sanoo liikkuri siinä "oikea / vasen" ja siitä sitten lähetetään jommalle kummalle kapulalle.
  • Liikkuroituna ja kierrosta palkka. Nyt juoksi hyvin kiertämään, jopa nytkähti liikkurin käskystä. Uutena ja helpottavana asiana tuli ilmi, että saan sanoa hyppykäskyn! Se helpottaakin. Erikseen otettiin kapulan tuonnit molemmat puolet. 


Gava tuli tekemään pientä
- paikallaolot: Gava teki ryhmämakuissa ensin 1min istumisen tai oli noin 40s, kun liikkurilla ei ollut kelloa, itse katoin sekunttikellosta. Käskin sivulta maahan ja tässä liikkuri kävi edessä. Vähän liikkui taakse, eli vähän sekoitti maahanmenon tekniikkaa. En jaksanut hinkata. Tässä tuli noin 30s makuuta. Otettiin häiriöksi viereisen koiran luoksetulo (evl), ei hätkähtänytkään ja palkkasin sivulle. Nousi ylös sen jälkeen ennen lupaa, käskin maahan ja meni pois sivulta. Nyt luvalla ylös ja pomppasi yhdellä pompulla. Maahanmenot lähinnä..
- liikkeestä istuminen oli hyvä. Peruutellen ja sivulta.
- merkin kierto niin, että hyppy oli 5-8m sivuttaisetäisyydellä puolivälissä noin 15m lähetysmatkaa. Sitten vaikeutin ja Gava meni hypylle. Kutsuin takaisin ja sitten erotteli. Näitä muutamat, paristi teki hypyn. Ihan vain seisaalteen virittelin ja pidin pannasta.
- vähän seurausta kohti häiriötä


LA: AGILITY & TOKO @ OJANKO

Tavattiin Tiina ja Veera ulkokentillä. Gava pääsi tekemään agilitya muutamia yksittäisiä esteitä, mitä oli jätetty kentälle ja Ruuti tekemään tokoa.

Gavan kanssa:
- juoksu A: oli vähän madalletusti. Otin ensin edessä kutsuen pelkästään sen ja palkka. Hyvin juoksi. Sitten kahdesti siivekkeen kierrosta ja juoksin vierellä. Nekin hyviä. Hyvä oli tehdä madalletullakin.
- kepit: tehtiin 12kpl puisia keppejä. Ekassa sisäänmenossa rytmitysmoka. Sitten pujotteli mä vasemmalla puolella kaikki oikein! Oikealta puolelta sitten tuli pikku mokia ja saatiin lopulta ehkä ne kahdesti oikein. Koitin hölkätä kevyesti takana. Näytti ehkä, että olisi hilkun kovempaa tehnyt tai sitten ei.
- takaakierto pyöritys: lelu maahan ja alkuun 40cm rima, sitten 50cm. Molemmat puolet. Tässä oli Veera alkuun katsomassa ja lopussa Tiinakin, että saatiin oikein valvotusti tehdä. :D Hyviä vinkkejä tulikin. En oo muistanut taas useampaa kertaa siivekkeen ympäripyöritystä, mutta sillä tavoin tehtiin että 2-3 kertaa pyöri ympäri ja sitten lelu lensi siivekkeen taakse. Alkuun Gava pomppasi välillä takaisin toiselle puolen rimaa ja tuli pientä lenkkiäkin. Loppua kohden parempi. Näytti taas, että vasempaan oli vähän helpompaa. Suuntakäskyistäkin oli puhetta, mutta itse epäilen enemmän etten muistaisi mitä piti sanoa :D


Ruutin kanssa kierto-ohjattua arvokisamalliin ;) Sillä molemmat oli umpihyppyjä. HSKH:n keltainen tötsä kierrettävänä. Lähti hyvin kiertoon, tehtiin liikkuroituna. Tää liike alkaa näyttää riittävän hyvältä! Erikseen noutoa, mutta nyt sekoitti se, kun viimeksi palkattu kierrosta. Uusi vinkki oli, että voin ottaa kierron ja siitä vauhdista sanoa oikea tai vasen. Eli jättää hypyn välistä. Sellainen variaatio ei ole tullutkaan mieleen! Halusin testata vielä päinvastaista suuntaa, siellä oli valmiina mun tötsä. Ruuti jäi jumiin hyppyihin ja kapuloihin ja yritti alkuun mennä vain niille. Mentiin lähemmäs ja vasta sen jälkeen sujui kauempaakin.

Kun Ruuti oli hakemassa palloansa, heitin toisen pallon lähemmäs aitaa. Sitten otin eteen (merkitön merkki) virittelyn ja lähetin eteen juoksemaan. Lähti vinoon ja ihmetellen. Laitoin toisen lelun taskuun. Uusi virittely. Nyt lähti juoksemaan suoraan eteen. Vähän noin 10m kohdilla tuli epävarmuutta, mutta sitten bongasikin pallon. Täytyy tehdä paljon myös siis näitä, että alusta tai pallo on laitettu salaa sinne..KUVIA a'la Nova

Porukoiden pihassa muistin ottaa Novasta tuoreita posekuvia. Viime kunnon posetuskuvat, kun on 8 viikkoisena ja siitä on jo iso ero. Tein tänne blogiin Novallekin oman sivun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!