Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

15.11.2015

Tolleritäyteinen viikonloppu

Launtai Siipiveikon Vainu - pentueen treffeillä
- kuvat

Lähdettiin äitini Riitan kanssa kohti Valkeakoskea (Tamperetta ennen), kun olin lenkittänyt koirat ja vähän treenattukin. Vain Nova lähti matkaan. Paikanpäälle saavuttua lähdettiin ensin metsään treenaamaan, sitten moikattiin isukki Viljamia ja nähtiin Ruska siskoa, joka ei osallistunut treeneihin koska hoitokoira oli tartuttanut silmätulehdusta Annan ja Villen toisiin koiriin. Ei otettu riskiä. Sitten sisälle rupattelemaan ja Ruska näytti namien etsintää. Ruskasta on siis tulossa tullille koira, joka on ekan vuoden kasvattajan luona ja opettavat sille taitoja.

Tervehtiminen: Koira kontrollissa sivulla. Vieras tulee kättelemään ja koiran pitäisi osata nätisti olla sivulla. Ei koiraihmiset ei myös tykkää jos koira hyppii päälle. Harjoiteltiin siis sitä, jos hyppi niin komennettiin alas. Huomiota vain, jos ei hyppinyt.

Kontaktikävely pujotellen ihmisiä: Nova ryntäsi joko hihnassa edelle tai jäi nuuskimaan. Välillä käveli hetken hyvin, mutta äiti ei ehtinyt aina reagoida palkkaamalla. Tämä oli selkeästi asia mitä pitää nyt opettaa! Hihna sen verran tiukalla, että koiran saa pidettyä vasemmalla sivulla. Ääntä saa käyttää. Äiti meinasi pitää kättä liian alhaalla, jolloin pentu alkaa pomppia, piti pitää vähän koholla kättä, missä valmiina nami ettei pitänyt liian alhaalla. Noutajahihnaa oltaisiin myös kaivattu tähän. Ideana on, että samaa kävelyä osaa tehdä kaupungilla ym.

Istuminen: tässä molemmat meinasi palkatessa pomppia namia kohden. Laskee vaikka naminyrkin polven tasalle, ja kun koira osaa istua paikallaan siitä nopeasti palkaa, ettei tassut ehdi nousta. Helposti tulee palkanneeksi liian ylhäältä. Voi myös tuoda viivettä palkan saantiin, että koira saa rauhoitttua ja keskittyä odottamaan.

Maahanmeno: Nova teki äitin kanssa istumasta, Ruuti sisko seisomasta. Molemmat teki hyvin ja viiveellä ei ole vielä niin merkitystä.

Luoksetulo: vähän sivummalla ja poispäin häiriöstä. Nova juoksi hyvin luokse. Piti odottaa, että pentu katsoo, kun kutsuu ja on suht rauhallisesti. Ja ihan suoraan palkkaus ja voi kyykistyä.

Esineen nosto: tässä mentiin sivummalle. Oli pari esinettä, jotka laitettiin maahan koiran nähden (kotona voivat olla valmiinakin, ettei niitä laiteta koiran nähden maahan). Hihna pois ja näytetään namikättä koiralle. Toisella kädellä osoitetaan, jotakin lelua ollen siis puolen metrin päässä lelusta. Kun koira nostaa lelun, aletaan heti kehumaan ja tarjotaan makupalaa. Keskitytään vain palkan antamiseen, ei leluun. Lelun koira saa tiputtaa maahan. Tällä tavalla olisi tarkoitus, että pentu tarjoaisi lelujen tuomista ja saa namin aina palkaksi siitä. Noutajia voi myös kiihdyttää lelun heittäminen, joten tässä ei tule sitä vaihetta. Saatiin läksyksi, kun lähtee paremmin sujumaan ottaa videolle.


Varikseen tutustuttaminen: Viimeksi Nova oli kasvattajan luona nähnyt kai kahdesti riistaa. Ensin nuoli varista, joka oli paikallaan. Kun sitä vähän liikutettiin niin, Nova päätti ottaa sen suuhun ja lähteä kantamaan. Leluun vaihto. :) Sisko vain veti lintua siivistä, samaa Nova teki viimeksi kasvattajan luona.

Lopuksi pihassa pennuista yhteiskuva, joka ei ole niin helppoa kuin kuvasta voisi olettaa ;)

Ruuti siskosta kuvia:


Nova

Ruska, Ruuti ja Nova (Kaja puuttuu)^

Nova ja Ruuti sisko^

Ruska sisko^

Viljami iskä:

Sunnuntai pentutreffit toko & leikki Malminkartanossa
- kuvat

Tavattiin ekaa kertaa Tiaa ja Teho bc:tä 4kk. Nova nyt 3kk ja 1vk eli 13vk. Aloitettiin pikkutokoilla. Tällä kertaa hain siis Novan matkaan ja ohjasin itse. Aina taas jos äiti on mukana niin äiti ohjaa ja pyrkii kotona opettamaan asioita, mitä on käyty läpi.

Istuminen: tehtiin istumista, lähimmillään noin 2-3m etäisyydellä. Paristi lähellä ollessa Nova yritti mennä moikkaamaan. Tehtiin hihnan mitalla paikallaan pysymistä.

Maahanmeno: tehtiin näitä seisaaltaan. Mietti jonkin aikaa, kunnes meni maahan. Vähän nopeammin voisi tajuta, että halutaan maahanmenoa. Pohtii hetken, mitä sillä tarkoitetaan vaikka naminyrkki on maassa. Haluan juuri, että oppii menemään suoraan liikkeestä tai seisaltaan maahan "hissinä" eli ei istuman kautta.

Mukana kävely: ensin tehtiin niin, että ohitettiin Teho suoralla. Paristi näin.
Seuraavaksi tehtiin vuorotellen niin, että toinen kiertää toisen ympäri. Nova meinasi kontaktikävelyssä välillä juosta edelle sivulta tai bongasi jonkun roskan hiekkaparkkikselta. Saatiin kuitenkin hetken muistuteltua parempia kohtia, mutta tässä on treenattavaa! Tehon kiertäessä meitä Nova istui sivulla. Syötin nameja, mutta jollakin kerralla ehti nousta. Toki käskin heti takaisin sivulle.

Leikkiminen: leikittiin hetki seurausjuttujen välissä. Hyvin leikki. :)

Lopuksi käveltiin nurtseille, missä pennut sai peuhata keskenään. Alkuun oli vähän niskakarvat koholla, lopussa ei. Nova sai juosta paljon bortsun perässä. :D Myös painivat. Aurinko olisi paistanut vielä tuntia ennen meidän treffejä, kauhea kun kahdelta alkaa jo aurinko laskea!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!