Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.1.2014

Hulvatonta agilityaHuhhuh, olipas taas agilityt. Ruutilla oli kauheasti virtaa, vaikka viime viikolla käytiin Niinulla. Tai sitten ajatteli, että niin kauan aikaa tosta hallista. Tai koska pakkasten takia, vähän lyhyempiä lenkkejä..

Halusin eka tehdä vähän lähtöä (video). Meinasi välillä nousta, osan korjasi kun pysähdyin ja sitten taas jatkoin. Muutamassa piti käskeä takaisin istumaan. Alkuun lähempää kurre- temppu ja sitten vähän kauempaa vielä palkaten. Naksutin heti kun nosti jalat. Sitten kahdesti ilman palkkaa, eli pääsee lähtemään vasta kun tekee tempun. Kerran erehdyin sanomaan höpsis (nousi seisomaan), se kuulosti muidenkin mielestä ihan hypyltä ja ruu lähti, yleensä sanon hups tai äp. :D
Ekalla kertaa sitten itse mokasin, enkä ottanut tarkasti putkeen, en tehnyt miten rataantutustuin. Sitten vielä toisto ja nyt oikein putkeen ja takaakierto ennen A:ta.

A:n kontaktiin meni sitten iso osa ajasta. Ruuti loikki sitä niin rajalta, että vaikea nähdä. Varmaan se on jossain muissakin treeneissä sitä tehnyt huomaamatta. Tyhmä minä. Kisat nyt herätti tarkastelemaan. Joillakin esteillä se sitten tekee taas aika selvän alastulon.. Tehtiin hypyn kautta ja putken kautta. Ruuti oli kauhea lähteä lennosta kun säntäsi seläntaakse, eri esteelle joka kerta jonnekin muualle kuin minne yritin, että lähettäisiin A:lle. Tuollainen se on liian ylikierroksilla. Alkuun mun kehut ja torut oli liian huonosti erotettavissa. Sitten otin palkaksi pallon jos tekee hyvän, saatiin ehkä 3 pallo A:ta. Radalla käännyttiin lievästi, joka on nyt tosi vaikeeta. Testasin tosin olla lähempänäkin ja juosta suoraan, ei erityistä apua. Hankala kun missä tota treenaa nyt talvella. :/ Ja omalla kentällä meni niin hienosti, kun sulilla keleillä käytiin siellä ja videoin kaikki.

Jatkoa ehdittiin vain tekemään 5-10. Jätin 2on2offiin A:lle. Siitä kutsu ja heitto hypyn yli ja pinkomaan, katse koirassa ja persjättö putken jälkeen. Onneksi välimatkat ahtaat tolla hallilla, mutta kuitenkin Ruu tulee niin hirveetä vauhtia putkesta. Ekalla kertaa, en ottanut askelta kohti hyppyä lähettäessä vaan kiirehdin ja kroppa vaan kääntyi ja käsi huitaisi = kielto. Siitä 2 hyppyä ja puomille. Puomille mennessä leijeröin putken ja Ruu teki hyvän jarrutuksen kontaktille, osittain mun kehut ja lelun kaivaminen niin lähti sieltä ilman stoppia. Ei ollut aikaa korjata niin sai kelvata.

Kuulemma suoranputken persjätössä, pitäisi tehdä se jo kun koira menee putkeen, että se näkee vaihtuvan käden. Eli kun koira laskeutuu hypyltä, huudan putkeen ja ennen kuin se suhahtaa sinne, oon jo tehnyt persjätön. Ehkä en oo vielä oikeassa paikkaa. Näitä pitää opettaa kyllä erikseen, ihan uusi juttu. Hankala juostakin niin tai muistaa näyttää koiralle ennen ja olla ajoissa poimimassa.

Videoinnissa tehtiin vaihtokauppa Tainan kanssa. Katselen vähän materiaaleja ja laitan tänne ainakin osan..

VIDEOT:
- lähtö + yksi A:n loikka
- A:n hinkkausta (7/14 yli eli 50% onnistui, aika huonosti)
- loppu rata (loppurataa eli 5-10, mihin ehdittiin)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!