Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.1.2014

Joulu ja Ruka -matka kuvapainotteisesti

Vietettiin Ruutin kanssa joulu porukoilla. Koirat saivat lahjaksi 2 rinkula puruluuta ja yhden ison luun. Rasmus olisi tarjonnut kaikkiin paketteihin avauspalvelua, se niin rakastaa paketteja, olisi voinut pakata sille vain vanhoja leluja avaamisen iloksi! Ruuti keskittyi liikuttamaan vinkupalloa, kunnes sammui sohvalle. Rasmus olisi halunnut kovasti kerjätä itselleen Ferrero- suklaan. Lenkit mentiin vetisessä ympäristössä.

Lahja itselleni oli laadukas silitysrauta, josko saisin joskus lakanoita silitettyä? Nykyiset kerrat on laskettavissa kahdella kädellä, rypistyyhän ne käytössäkin. ;) Haaveissa on myös varvaslenkkarit, niihin saan apurahaa, kun sopivat löytyy, toivon, että ne voisi auttaa positiivisesti myös vaivasenluihin. Ehkä Ruutin lahjaksi on laskettavissa Vapun hyppytekniikka kurssi (alkeet) keväälle ja itselle kaksi seminaaria.

Jouluaattoa seuraavana iltapäivänä alkoi matka Rukalle. Aika korkealla noin Kajaanin suunnilla oli lumiraja. Siellä oli laskettelua 3pvä, jalat huusi jo hoosiannaa, rinteet käytiin läpi mustiakin lukien, pyllähdyksiä kertyi paitsi ei vikana päivänä. Hiihtoa kolmena päivänä Ruuti mukana. Pitimmät lenkit noin 6km ja 3-4km paikkeilla. Uusi vuosi oli stressaavaa Ruutille, loppu illasta läähäti paljon ja etsi jonkun verran paikkaa, pimeitä paikkoja ja ovista ja ikkunoista kaukaisia. Kaksi edellistä uv:tä Ruuti on ollut äitin hoivissa. Varauduttiin pitkällä lenkillä klo 16 ja klo 1 uskalti käydä remmipissalla.

UV:n jälkeen oltiin yksi yö Kuopion lähettyvillä Leppävirralla, siellä Ruu järjesti pari kahinaa leikatun 7v jackrusseli uroksen kanssa. Se olisi halunnut niin kovasti ahdistella nuuskien ja kepin kanssa pienet ärähdykset. Toisen oli vaikea tajuta, miksei se haluisi aina seurustella. Monta muuta kärhämää sai vältettyä, käskemällä Ruuti pois keittiöstä ja puuttumalla, kun tilanne oli uhkaava.
Toinen mikä taas muistutteli, mihin itse on tottunut niin, ettei Ruuti siedä, että jos se on väsynyt tai nukkumassa ja tulee voimakkaasti silittämään/rapsuttamaan tai koittaa halata. Siitä tulee murahdus, hampaisen näyttö tai ilmaan loksautus. Ruuti mullekin murahtaa jos sitä tulee halimaan kun nukkuu, jota tulee vältettyä. Tästä se muistutti kun mukana oli yksi meitä nuorempikin sukulainen. Rasmus kun on niin pommin varma eikä koskaan näytä hampaita tai murise ihmiselle tai koirallekaan. Onneksi ei ole lapsia perheessä.
Terrieri muistutti Vilistä terrieri äänillään taistellessa ja muutenkin. Ilman koiran lukutaitoa, olisi pelottanut leikkiä sen kanssa kun murinaa riittää ja niin erilaista paimenen tai rampen jälkeen. Muistaa kun syliin ottaminenkin sai aikaan ääntelyä.

Pihalle kerrattiin kepin kanssa vähän tokoa. Zetassa herra ei osannut seistä! Luoksetulon stoppia, kutsuin H:n luota, jolla keppi ja sitten "top" ja palkalle vapautus. Seuraamista, nyt kiva paikka, ei ehdistänyt, en muistanut tehdä pysähdyksiä. Ainiin tehtiin me Rukalla sisällä kinkku-tokoa, silloin jääviä, seurausta (edisti välillä) ja kaukoja. Nyt kun kotiutuu olisi tarkoitus saada taas toko motivaatio kasaan ja treenata paristi viikossa ja pikku paloissa liikkeitä. Yksi liike vaikka per lenkki, ei vie niin aikaa. Tarvittaessa teen taas kalenteriin merkinnän, mikä liike. Koiran haastamista ja välillä tavallisia treenejä, pitää rikkoa myös rajoja. Sen verran miten paljon huiput tekee työtä niin tällä tahdilla ei voi vertailla.

Kuvia
- alku kännykän otoksia ja loput järkkärillä, kaikki järkkärikuvat täältä

Niin hölmistynyt Ruuti, ettei osannut alkaa syödä luuta!
Erikoinen tyynyasento ja pallo mukana
Rampen lempipuuhaa avata paketteja

Herkkupeppu!

Ruka matkalla oli 5hlö, Ruuti takana jaloissa tai sylissä (takakontti täynnä),
Ruuti oli osittain penkinkin alla. 

Hiihtämässä, ei muita! Pimeän aikaan eli joskus 16-18 aikoihin.
Ruuti sai laukata ja ravailla mukana vapaana.
Yhteensä hiihtoa pimeällä 4,5km & 30min, 6,5km & 45-60min?
sekä valoisalla remmissä 4km & 30min.

Näitä lumiukkoja 10kpl


Koiraa päin potkitaan lunta ja se tykkää siitä ;)


Järkkärillä:


Ees yksi?

Olisin halunnut tassuilla nojaamaan vasten,
 mutta päättikin pompata pallon päälle. :D
Kohta kaatuu!


'

Kohta 6v Ruuti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!