Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.1.2014

Veikkolan agitreenit ja pakkasia!

Piskipajalta oli loppunut lämmitys öljy, mutta onneksi hallin lämpötila pysyi noin nollassa. Rata oli ihan hauska, videolta katsottuna ei siinä hirveästi tarvinnut juosta, verrattuna joihinkin muihin ratoihin. Kisoihinkin verrattuna halli on niin paljon pienempi.

Vedettiin treenien alkuun ensin nolla rata esteelle 24/26 asti. Sitten hinkattiin vähän kohtia, en nyt lähtenyt editoimaan niitä videoita, latasin vain vikan radan, missä tuli kaksi mokaa, kun molemmat jo väsyy ja oon itse välillä liian huolimaton.- kepeille (4) viennissä tulin eka liikaa koiran linjalle saattamaan, kun pystyin juosta enemmän keppien linjalle ja sieltä kutsua kepeille "lievemmin takaaleikaten".

- rataantutustumisessa mietin ensin mennä putken 7 eri puolelta, mutta kun käytiin rataa läpi, niin Tiia S:n näyttämä tapa oli aika erilainen. En silloin uskonut, että sujuisi, mutta kun rata sujui siinä aiemmin extempore ohjasinkin sen niin. :D Vähättelen Ruutia rataantutustumisessa.

- Puomilla muistuteltiin vähän, että sieltä tulee lupa poistua. Itselleni niin muista palkata se koira kontaktille! Leenan läksy palkkaa kontaktille 9/10 on lähemmäs 1/10 :D Vaikkei nyt ihan niin monesti puomia menty. Vikalla rata videolla halusinkin vapauttaa Ruutin ennen stoppia alastulolle, muut kerrat sen piti pysähtyä.

- hyppy 16 on edelleen mun takaraivossa, siinä rajalla että koira pitää jättää sinne yksin, että kerkee aikaisen valssin muurille. Tein ekalla radalla sen enemmän saattaen ja sitten tehtiin parit toistot. Yhden kerran Ruu teki hienosti omia valintoja, kun tein valssin liian eteen niin Ruu oikaisi seläntakaa hypylle ja lähti kohti puomia. :D Oiskohan se valssipersjättö. ;)

- ihan lopussa kepeillä 24, en otanut rataantutustumisessa huomioon, miten kepeiltä lähtiessä putki on tyrkyllä! Mun virhe oli saattaa liian pitkälle, vaikka Ruu pujotteleekin.

- Videon radassa hyppy 6 rima alas, alan liikkumaan ja käsky putkeen varmaan sen päällä. Sitten toinen on muurinpalikat, en tiedä miten se nyt sitten niin herkästi ne roiskasi. (muilla toistoilla ei tiputtanut) Just mitä me helposti kisoistakin napataan!
VIDEO 10vp

Videot:
- Kisamainen rata 10vp
- Ruutin radanluvun oikeus, muuri vähän peittää, muttei se mun edestä tullut. :D

------

Ruutin ollessa vikana, Wicca sai olla sitä ennen hallissa. Vähän tokoilua, sivulletuloa ja seurausta. Tehtiin vasempaan kääntymisiä ja saa namin, kun käyttää takapäätä. Pysyi aika kivasti seuraus paikassa kun nosti kättäkin.
Sivullaollessa palkkasin paristi, kädet normaalisti katsekontaktista. Lisäksi loppuun hihnalla leikkien sivulletulo ja palkka (käsi kuin olisi nami siinä). Keskittyi tosi hyvin, kun tehtiin. Välillä seisoskelua ja pientä pöhinää kun uusia koiria tuli halliin, hiljeni suhahduksesta. Loppua kohden tuli haukahdus ennen sivulletuloa, siinä vähän toruja, kelpuutin vain sivulle jos hiljaa. Leikkiminen vähän herätteli haukahduksia, se niin kiltisti irrottaa kun käskee.

Vasta enemmän agilitya tajusi lopussa katsoa ja kun aloittelevampi koira tehti muutamaa estettä. Wicca varmaan mietti, tonne putkeen itsekin osaisin mennä. Pihalla vähän leikki afgaanipennun kanssa. Pakkanen kiristyi -17 asteeseen ja sai vähän välissäkin autoa lämmittää. Ruuti nosteli enemmän tassuja lenkillä, Wicca ei kertaakaan.

Kotona tehtiin Wiccan kanssa lelulla vähän avokaukoja, lähinnä maasta istumaan nousu, lelun piti olla käsimerkkikädessä ja heitin heti, kun nousi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!