Siirry pääsisältöön

Veikkolan agitreenit ja pakkasia!

Piskipajalta oli loppunut lämmitys öljy, mutta onneksi hallin lämpötila pysyi noin nollassa. Rata oli ihan hauska, videolta katsottuna ei siinä hirveästi tarvinnut juosta, verrattuna joihinkin muihin ratoihin. Kisoihinkin verrattuna halli on niin paljon pienempi.

Vedettiin treenien alkuun ensin nolla rata esteelle 24/26 asti. Sitten hinkattiin vähän kohtia, en nyt lähtenyt editoimaan niitä videoita, latasin vain vikan radan, missä tuli kaksi mokaa, kun molemmat jo väsyy ja oon itse välillä liian huolimaton.



- kepeille (4) viennissä tulin eka liikaa koiran linjalle saattamaan, kun pystyin juosta enemmän keppien linjalle ja sieltä kutsua kepeille "lievemmin takaaleikaten".

- rataantutustumisessa mietin ensin mennä putken 7 eri puolelta, mutta kun käytiin rataa läpi, niin Tiia S:n näyttämä tapa oli aika erilainen. En silloin uskonut, että sujuisi, mutta kun rata sujui siinä aiemmin extempore ohjasinkin sen niin. :D Vähättelen Ruutia rataantutustumisessa.

- Puomilla muistuteltiin vähän, että sieltä tulee lupa poistua. Itselleni niin muista palkata se koira kontaktille! Leenan läksy palkkaa kontaktille 9/10 on lähemmäs 1/10 :D Vaikkei nyt ihan niin monesti puomia menty. Vikalla rata videolla halusinkin vapauttaa Ruutin ennen stoppia alastulolle, muut kerrat sen piti pysähtyä.

- hyppy 16 on edelleen mun takaraivossa, siinä rajalla että koira pitää jättää sinne yksin, että kerkee aikaisen valssin muurille. Tein ekalla radalla sen enemmän saattaen ja sitten tehtiin parit toistot. Yhden kerran Ruu teki hienosti omia valintoja, kun tein valssin liian eteen niin Ruu oikaisi seläntakaa hypylle ja lähti kohti puomia. :D Oiskohan se valssipersjättö. ;)

- ihan lopussa kepeillä 24, en otanut rataantutustumisessa huomioon, miten kepeiltä lähtiessä putki on tyrkyllä! Mun virhe oli saattaa liian pitkälle, vaikka Ruu pujotteleekin.

- Videon radassa hyppy 6 rima alas, alan liikkumaan ja käsky putkeen varmaan sen päällä. Sitten toinen on muurinpalikat, en tiedä miten se nyt sitten niin herkästi ne roiskasi. (muilla toistoilla ei tiputtanut) Just mitä me helposti kisoistakin napataan!
VIDEO 10vp

Videot:
- Kisamainen rata 10vp
- Ruutin radanluvun oikeus, muuri vähän peittää, muttei se mun edestä tullut. :D

------

Ruutin ollessa vikana, Wicca sai olla sitä ennen hallissa. Vähän tokoilua, sivulletuloa ja seurausta. Tehtiin vasempaan kääntymisiä ja saa namin, kun käyttää takapäätä. Pysyi aika kivasti seuraus paikassa kun nosti kättäkin.
Sivullaollessa palkkasin paristi, kädet normaalisti katsekontaktista. Lisäksi loppuun hihnalla leikkien sivulletulo ja palkka (käsi kuin olisi nami siinä). Keskittyi tosi hyvin, kun tehtiin. Välillä seisoskelua ja pientä pöhinää kun uusia koiria tuli halliin, hiljeni suhahduksesta. Loppua kohden tuli haukahdus ennen sivulletuloa, siinä vähän toruja, kelpuutin vain sivulle jos hiljaa. Leikkiminen vähän herätteli haukahduksia, se niin kiltisti irrottaa kun käskee.

Vasta enemmän agilitya tajusi lopussa katsoa ja kun aloittelevampi koira tehti muutamaa estettä. Wicca varmaan mietti, tonne putkeen itsekin osaisin mennä. Pihalla vähän leikki afgaanipennun kanssa. Pakkanen kiristyi -17 asteeseen ja sai vähän välissäkin autoa lämmittää. Ruuti nosteli enemmän tassuja lenkillä, Wicca ei kertaakaan.

Kotona tehtiin Wiccan kanssa lelulla vähän avokaukoja, lähinnä maasta istumaan nousu, lelun piti olla käsimerkkikädessä ja heitin heti, kun nousi.

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...