Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.1.2014

Videoitua tokotreeniä!

Tässä eilen tuli pohdiskeltua, että Rasmuksen kanssa treenasin melkein päivittäin ja aika usein tuli kuvattua videollekin treenejä. Mitenkäs Ruutin tokon treenivideot.. hmm.. ehkä silloin vuoden iässä? Ainut mistä on videoita, jostain kisoista, kuinka sitten vertailla niitä. Vähän kuvista nähnyt seuraamisen kohtaa ja muuten saa muistaa kaiken tai luottaa kavereihin. Agilityssa taas tulee kuvattua useammin treenejä, että kisoja.

Halusin hyödyntää ihan täysin uuden paikan ja tehdään vähän kisamaisesti, en edes huomautellut seurauksessa. Liikkurikin oikeastaan aika uusi, kun meidän kanssa treenasi AST:lainen Terhi ja Elo pumi.

Seuraus, video: (empä muistais näin tarkasti ilman videota!) Mielikuva, oli että olisi ollut kokonaisuutena paljon huonompaa, mutta suurimman osan ajastahan näyttää ihan kivalta. Videolta ei nyt kuule ääniä, mutta vinkumista tuli vain sivuaskelissa ja peruutuksessa.

Herpaantuminen eka vasemmalle käännös, jää vähän jälkeen ja katsoo eteen (näitä myös kisoissa ja tuo mulle epäluottamusta).

Täyskännös ja seis, tässä Ruu katsoo ruutua ja pitää toistaa käsky kun ei tajunnut pysyä sivulla kun käännyin. Tämmöisiäkin välillä kisoissa tai sitten melkein kävelen päälle ja lyhyt sekaannus. (:0)

Missattu perusasento: Ruu jatkaa metrin mun ohi ja tajuaa tulla sivulle, tässä sen ajatukset taas muualla. (näitäkin tulee kisoihin tai sitten tekee perusasennon vähän eteen, kuitenkin kun ei huomaa ajoissa.).

Alkaa aivastuttaa seuratessa, siksi jää jälkeen, hidastin ja ehkä yksi lisäkäsky.

Vaikka se muuten seuraa hyvin, niin nämä tietyn väliajoin tapahtuvat kömmellykset syö fiilistä seuraamisesta. Toisella treenikerralla seurauksessa tehtiin toinen pätkä ja palkkasin hyvästä vasempaan käännöksestä. Sitten muistuteltiin mitä tarkoittaa "katso" vaikka liikkuri höpöttää. Kerran sain huomauttaa ja sitten piti sitä nätisti. Kisoissa esim katsoi nopee ja sitten taas laski pään, mur! Tehtiin täyskäännöksiä neliön edessä, aina kyttäis aluksi ruutua ja sitten kun sanon katso niin lähtee hyvin seuraamaan. Täyskäännöksistä Terhi sanoi, että näytti paremmalta kun en tee sitä niin nopee, tasaisella rytmillä, että Ruu ehtii kääntää takaosankin mukana, muuten ehtii tehdä vain etuosalla työtä.


Ruutu, video: Ekalla kertaa, video ei ehtinyt tähän. Merkki ok, ja ruudussakin oikea paikka. Kun huusin maahan niin ei totellut, toisellakin kerralla asteli vaan vähän eteenpäin. Sitten tuli pois. Just tollainen vammailu mitä voisi kokeessa käydä. Otettiin uusiksi ja uusitusta ruudusta video.

Toistolla merkki voisi olla napakampi pysähdys (tavaksi luisunut tollainen ruutua kohti pysähdys). Vauhti on aika tasainen. Ehkä joskus ruudussa lelu niin pinkoisi kovempaa (tosin alustallakin voi olla vaikutusta). Nyt totteli maahan, tahalleen käskin kovempaa kuin normaalisti. Seuraamaan kivasti. Meidän keltaiset häiriömerkit ei hirveesti näkynyt kentän keskeltä ;)Luoksetulo, video: Bongasi merkit ja meni nopeasti maahan. (onneksi usein kisoissakin, kun aina ei mene noin nopeasti) Seisomisen stoppi hyvä ja suora, katsoo onko Terhillä lelua. (usein vino) Maahanmenossa vähän liukui. Sivulle ehkä aavistuksen vinoon. Muuten aika tasainen vauhti.

Toisella treenikerralla tehtiin vielä seurausta (josta kirjoitin ylle).
Merkkiä: vein eka lelun merkin taakse, ihan ok vauhti (ei kuitenkaan yhtä nopea kuin Elo). Sitten sellaiset, että kun on metrin päässä merkistä, lelu lentää. Sitten vielä ihan heittäen lelun, kun on pysähtynyt.

Kaukot: tehtiin 1-3 siirtoina välipalkattuna. Seisomasta maahan, toinen jalka liikahti. Seisomasta istumaan aika kivasti teki. Muut sujui. Ainut, että Ruu ennakoi käsky sanaa ja meni maahan sivulla. Hyvä, että erehtyi treeneissä.

Treenaa:
- seuraus "täyskäännös ja seis", välillä pitkiä 3min kisaseurauksia, kohti ruutua
- merkki ruudulle menossa, suorana merkin takana?
- ruudun lähellä häiriömerkit (nyt ei ollut)
- tunnaria treenien alkuun, kun kädet ei oo ihan jäässä!

Aamulenkillä tehtiin vähän seurausta lelulla leikkien, tosi paljon lyhyempi. Ohjattu, hyvä. Ja merkille juoksemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!