Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.1.2014

Serpentiiniä, välistävetoja ja tokoa

Tänään oli taas Veikkolassa Tiia S:n agitreenit. Rata oli tänään serpentiini ja välistäveto painotteinen.

Lähtö: Ensin yllätyspalkka pallolla, apparilta kun ehdin ekan hypyn rinnalle. Sitä ennen piti huomauttaa kahdesti istumaan. Toistolla vielä yllätyspalkka toiselta puolelta, nyt menin vähän pidemmälle, kai yksi huomautus ettei nousta. Sitten kolmannella jätin pallon Ruutin taakse, mutta kutsuinkin radalle. Pystyin mennä kutsumaan 2 hypyn taakse.

Hypyn 2 kääntyminen oli alkuun myöhässä, piti ajatella ennakoivana valssina, siksi kolahti ekalla kerralla. En paljoa käskyttänyt puomille menoa, etten häiritse hypyillä. Puomilla hidasti, muttei pysähtynyt. Korjaus. Nyt pysähtyi ja sai palkan. Yhdellä kerralla puomilla sai namin ja lopussa taas lelun. Vein lelun ihan kontaktille.

Takaakierto+ serpentiini, 7-11: Tarkoitus oli tehdä takaaleikkaus hypylle 10. Ekalla kerralla lähdin hypyltä 7 jättäen Ruutin ja se hätiköi ja tiputti riman -> ruutin vika, pitäisi kestää. Muut kerrat meni hyvin. Ekalla kertaa serpentiinissä, Ruu luki mun rytmityksen välistävedoiksi ja meni kaksi väliä niin. :D Sitten liikuin tasaisemmin ja annoin tilaa niin sujui. Hypylle 11 sain hyvin irrotettua eteen-käskyllä. Tämä oli tosi siisti, tehtiin kahdesti ja käännökset pienet!

Kepeille ekalla kertaa saatoin ja toisella leijeröinti.

Välistävedot, 16-17: Ekalla kertaa onnistui. Sitten liikuin liikaa peruttaen ja tein käännön myöhässä ekalle hypylle niin Ruu hyppäs väärinpäin hypyn. Yhdellä kertaa olin liian kaukana 2 välistävedossa ja Ruu meni hypyn 17 sijaan hypyn 5. Saatiin sitten onnistumaankin.

Pun 19-20, ansaeste: Välistävetoen jälkeen mentiin punaiseen 19 nro putkeen ja siitä hyppyjen ohi putkeen 20 (pun). Ekalla kertaa pysähdyin liikaa, sain hyppyjen ohi, kunnes Ruu meni hypyn 2 puolelta hypyn. :D Sitten taisi mennä hyppy ansalle ja kolmannella tiukemmin ottaen tuli mukaan, kun muistin putkijarrunkin. Sitten leijeröiden keskimmäinen hyppy. Ekalla kertaa leijeröiden, unohdin putkijarrun -> hypylle. Sitten putkijarrulla ja tais onnistua.

Loppuun vielä lähdössä vähän tappelua ja puomille asti.


TOKOa

Hallilla tein rataantutustumisen jälkeen Ruutille ehkä 1min (laskeskelin mielessäni) paikkaistumisen, eka koira aloitti jo. Menin oven taakse ja vakoilin ikkunoista. Kahdesti nuuski vähän maata, muuten hyvin. Eniten pelotti ettei kurki radalle päin, muttei kurkkinut. (ei mitään aitoja radalle, istutin tekonurmella lämpimämpi kuin reunojen asfaltti.)

Meidän radan jälkeen vielä kaukoja:
1. Istu- seiso. Meinas venyttää niin seisomisen, että sen hinkkausta aluksi. Testasin sitten mitä tänään aiemmin lenkillä eli Ruuti remmissä ja vedän kevyesti hihnasta mua kohden kun nousee seisomaan. Jos tasapaino pettää = jalat liikkuu, on liian etupainoinen ja silloin "hups". Toistolla ilman vetoa ja palkka. Sitten sellaisia missä vedin ja pysyi ja palkka.
Maahan-seiso-istu: jotkut hyviä, jotkut vajaita ja jotkut liioiteltuja. Palkkasin hyvät. Sai täydellisistä jackpotin, 3 yksittäistä namia.
2. Toinen tapa mitä ei olla hetkeen tehty, seiso-istu jumppaa niin, että laitan istumaan kynnykselle (takajalat kynnyksellä ja etutassut maassa (ei kynnyksellä). Siinä sitten, seiso ja istumaan, jos paikallaan palkkaa. Jos liikkui niin etutassut meni paristi kynnykselle myös tai takajalat lähti valumaan pois kynnykseltä (pyöreä reunainen). Pystyin helposti katsoa ne missä ei yhtään liiku. Ongelmana on myös ollut, että Ruu menee vähän vinoon eli toinen jalka liikkuu. Pitää tossa pihalla vähän naksutella näitä tai sanomalla jes.
Aamu ruuallakin tehtiin kaukoja, meinas olla taas liikaa kaukoja, mutta pari hyvää ja ruoka.

Seurauksesta ajattelin, että voitaisiin harjoitella vaihteluksi ihan pk-tottis kaaviota. Pitkät suorat yms odotettavissa on vaikeita tokon jälkeen. Ja superpalkka. Piti ihan etsiä mites se kaavio menikään. Olikohan ekaan täyskäännökseen noin 50m.

2 kommenttia:

 1. Minä en ikinä muista matkoja pk-kokeissa, ja mulle onkin aina huomautettu että ohjaaja ei noudata askelmääriä kaaviossa.. Pitäis kyllä opetella ne ulkoa.

  Onneksi tuolle ekalle pitkälle suoralle ammutaan, niin koira on helppo ehdollistaa "kohta" tulevaan palkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasmuksen kanssa silloin laskin askelia ja pänttäsin kaavion ulkoa. :D Enkä olisi muistanut miten ne paukutkaan sijoittuu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!