Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.1.2014

Palauttelevat pakkastokot

Pakkasta oli -9 ja tuuli vielä lisäsi sitä. Kivaksi yllätykseksi, Leppävaaran lukion kentältä oli varmaan korjattu, joitain lamppuja, kun valaistus entistä parempi ja lumikin enemmän tallaantunut. Treenailtiin tällä kerralla Josefinan & Maurin kanssa, muut estyivät tulemasta. Ehdittiinkin treenata hyvin ja jo jäätyen. ;) Koirilla luksusta, kun saavat puolet ajasta lämmitellä autossa, me ihmiset ei.

Paikalla istuminen 2min: tein nopean virittelyn ja jätin Ruutin. Vähän pidempi paikallaoloon kävely. Sain komentaa paristi mennessä paikalle, kun meinas lähteä kauemmas. Itse istuminen ok.

- Ruuti autoon

Luoksetulo: kisamaisesti paikalla siirtyminen. Stoppi voisi olla vähän napakampi, muttei meinannutkaan mennä maahan. Maahanmeno ok, kutsuin ja vapautin. Sitten leikittiin. Kisaongelma pitäisi saada näkyviin..

Seuraus: siirryttiin seuraamisen paikkaan. Pientä piippausta taas ruutilta, en jaksanut huomauttaa kaikesta. Muutamasta huomautus. Sivuaskeleet molempiin suuntiin. Juoksua, ja siitä pysähdystä, hyvä. Täyskäännös ja sitten seurasi hiljaa ja palkka. Ihan kiva kontakti.

Kaukot: Aloitin i-s-m ja jäin sitten hiomaan seisomasta maahanmenoa, niissä kaikissa alkuun oli 5cm liikkuminen eteen ja saatiin sitten ihan minimalistisesti liikkuvia siirtoja. En testannut kaikkia siirtoja. Yksi m-s-m noiden lisäksi. Ruuan kanssa taas kertailtava kaukoja.

- autoon

Ruutu: testasin ekaa kertaa uusia keltaisia merkkejä ja omistin myös yhden keltaisen matalan kartion, jonka laitoin merkiksi. Heitin myös yhden pinkin kartion lähemmäs ruutua häiriöksi. Ruutu mentiin taas samaan suuntaan oikealle, kuin kisoissa ja silloinkin Ruu bongasi eka kentän keskellä olleet zetan merkit. Ruuti ei virittelyssä meinannut katsoa merkkiä, mutta ruudun näki. (näki tosin kun Mauri teki ruutua meitä ennen) Ruutua ei nähnyt kauheen kaukaata hyvin, kun lumi ja keltainen ei erotu niin hyvin. Ekaa kertaa merkille lähettäessä, lähti ruutua kohden pinkille merkille. Ei korjannut, oikealle niin piti toistaa virittely. Nyt meni merkille. Tehtiin merkille lähetyksiä myös ja palkaten niistä, muuten Ruu juoksee jo ruutuun päin nenän ja pysähtyen.. Ehkä ihan naksuttimella läheltä merkkiä.. Ruutuun juoksi kuitenkin sivusta sisään. Tein ruutuun lähetyksiä, olemalla lähempänä ruutuun juoksemislinjaa. Alkuun meinas toistaa virhettä, niistä pois ja sitten oikein ja palkka. Vielä kokonainen oikein ja palkka.
Hyvä, että tuli hommattua noi eriväriset merkit, mun Ruuti poika on oppinut menemään nyt vain pinkeille merkeille! ;0

Tunnari: ympyrä, Ruuti nuuski ensin muut ja sitten mietti kahden väliltä. Pitäisi saada varmemmaksi. Haastetta myös kylmin käsin.

Kiitos seurasta!
Ruutilla oli vatsa sekaisin, joko jostain ulkoa syödystä kakasta (sen uusi harrastus!) tai kun sai kahdesti pateeta.. niin leikittiin vain lelulla ja ip-ruokana oli vain riisiä.

Treenaa:
- ruutu, häiriömerkkejä, keltaiset merkit. häiriömerkkejä mentävän merkin lähellä.
- merkin treenausta
- luoksetulon muistuttelua aina välillä koemaisena (hallissa)
- kaukojen hinkkausta (i-s-m) + muita
- seuraus sivuaskelien tekniikka, ääntely

Kuva tokoista 2011
(Kuvista huomasin, että silloin vielä pystyi noutaa isoa metallia kunnon laukalla.)
Turkissakin huomaa eroa, niin suora tuolloin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!