Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

7.1.2014

Kolmosten korkkaus!

Korkattiin kolmosten kisat, sunnuntaina yksi hyppäri ja sitten "tänään" maanantaina kaksi agilityrataa.

5.1 HR (hyl): Koitin taas jankuttaa itselleni, että liikun enkä varmistele. Alun kuvio sujui ihan hyvin. Lievä takaakiertoon poiminen 2 esteen takaa. Sitten 90 asteen kulmasta toinen hyppy ja neljäs lievässä kulmassa takaa, valssilla vaihtaen puolta. Suora putki ja virhe valinta oli yrittää persjättöä ja siitä olisin jatkanut valssilla. Ehdin persjätön just ja just, tein sen suorasta putkesta seuraavalle hypylle, etten juokse putken suun eteen. Tosin pidempi matka sinne. Sain ängettyä persjätön, mutta vauhtia oli sen verran, että ennen kuin pääsin taas ohjaamaan Ruu oli jatkanut suoraan vielä yhden hypyn. Mentiin sitten sen kautta putkelle, "skipaten" yhden hypyn. Hypylle jaakotus, muuri, johon liikaa rynnin enkä niin tarkasti vienyt putkeen (virheiden jälkeen) ja Ruu otti 2 päädyn (oikein siltä), pituus ja suoraan kepeille. Takaaleikkasin. Rengas ja hyppy takaa (takana suora putki), ei ongelmaa ja kivasti. Hypyillä loivat välistävedot, suoraputki ja hyppy. Itse löysäilin kai jo juosta tai olin vaan hidas loppusuoralla.
Voin vain syyttää, joko etten lähtenyt vielä aiemmin alun ohjauksesta tai etten valinnut toista ohjausta. Toinenkin ohjaus kahdella takaaleikkauksella olisi ollut riskialtis, että lähteekö putkeen kun en hypyn jälkeen ehdi ohjata.. no turha jossitella. Muuten oli kivaa menoa, tuota ohjausvalintaa ja virheen jälkeistä itsensä kokoomista lukuunottamatta.

6.1 B-rata (hyl), video:
Tässä Ruuti pysyy vielä lähdössä ihan kivasti ja korjaan istumaan, josta kyllä vasta tokalla totteli.. Ehdin yllättävän hyvin tekemään persjätön ennen putkea ja valssia ennen muuria. Siinä onnistuin ennakoida, vähän koiran linjalla vain valssin jälkeen mutta ehkä se toi vähän vekkiä ;) Kepeille meni tosi kivalla pienellä kaarella, missä jotkut kaarratti. Putkeen hienosti! Takaakierrossa en huomannut radalla, että olisin väärin, mutta koutsilta tuli palaute, että olin edessä. Ehkä ja olisin voinut hyvin liikkua tai poimia kauempaa.. Mietin kyllä sitten että ennen A:ta olen aika samoilla kohdilla, olis voinut tiputtaa ja vikalla radalla ennen keinua olis voinut tiputtaa.
Riman pudotuksen jälkeen hyppy, jolla olisi voinut olla pienempi kaari, kauempaa lähetys tai pientä vedätystä? Putkeen kuljetus ok. Valssi ennen A:ta, en päässyt niin hyvin karkuun siinä kuin oletin. A:lta ei saatu virhettä, ehkä hylystä johtuen ei edes ehtinyt sanoa. Mutten huomannut, että teki virhettä, vaikka tulikin sieltä yllättävän nopeasti. Videolta katsoin niin ylihän se tulee! Huomasin siinä, etten uskalla änkeä valssia, olisi pitänyt vain tehdä! Ja ajattelin tehdä vetona, mutta muuri veti mun ohjausta enemmän. Videolta mun ohjauksen veto on aika säälittävä, aika loppu kesken. Jos oisin huomannut kontakti virheen oltais lähdetty pois. Vähän omia reittejä keinulle, sitten taas radalla.
Keinu tällä kertaa ihan ok! Ennen puomia olis pitänyt mennä putkeen, Ruu ehtii pyörähtää kun odotteli mua, päätin silloin että mennään vaan suoraan pois. Puomilla aika kiva 2on2off kosketus.


Screenari ekan B-radan A:n alastulolta

6.1 A-rata (5vp), video:

Toisella radalla koitin taas ajatella, nyt ei varmistella. Lähdössä kesti ja tuomari huuti juuri ennen kuin Ruu menee maahan, jotain että nyt pitää mennä. Ei vihellystä kuitenkaan.. Ruu ei totellut istu käskyä ja parin jälkeen meni maahan. Toivottomia nämä lähdöt! Se hyvä puoli näissä vs niihin missä pysyi suht kivasti, että ei ole tullut lähtörimoja kop kop.

2 esteelle vähän lenkkiä, ehkä aiemmin olisi pitänyt lähteä tai pieni vekki. Valssilla kuitenkin ajoissa ja kivasti putkeen. Sitten vähän varmistelin, että lähtee oikein perään. Pelkäsin päällejuoksua ja pysyin tuon kohdan varmaan vaan hiljaa. Muurilla kävi mielessä ettei tipu, ehkä siinäkin olin hiljaa.

A:n kontakti ei sitten sujunut, höh. Enään ei niin harmita kun selvisi, että ekallakin radalla oli huono. Vaikka lämppä esteillä teki hyvin. Harmittaa vain, etten tajunnut korjata! En huomannut sitä ekan radan videostakaan.

Sitten oli 2 hyppyä tavallisesti, vähän Ruu epäröi irrota toiselle niistä ennen suoraa putkea tai vaan kuunteli. Suorasta putkesta tais jäädä suulliseksi vain putki jarru tai ei ollenkaan (?), en muistanut videolta tarkistaa. Kepeille tosi hienosti! Toi kulma pelotti. Takaaleikkauksella aika kivasti hyppy kuvio, ehkä vähän pienempi lenkki jos olis ohjannut kuljettaen toiselta puolelta. Toi oli vain helpomman kautta ja varmemman. Keinulla aika rajalla, ei kai muista näyttänyt niin ja tuomarista, ei virhettä. Kuvista näkee sen tekniikan (ekalla radalla keinu kyllä selkeämpi).

Moni otti hylyn keinun jälkeen, siinä vedin valssilla kauemmas ja Ruu meni hyvin putkeen. Sitten loppu menikin kivasti!
Radalta 5vp, en ihan tiennyt mikä tulos sieltä tulee. Mutta kuitenkin hieno fiilis ja myös kotimatkalla! Kolmannet kolmosten kisat ja mun ohjauksellisesti nolla ja pitää vähän paneutua ja muistutella taas A:n kontakti sääntöjä tai uhrata joku kisa niille, uhraisin toki jokaisessa kisassa, mutten huomaa! Ohjasin jotenkin kivassa flowssa keskittyen, aina vähän edellä ajatus. Välillä hiljaa antaen rauhan. Tota fiilistä ja ohjausta lisää! Näillä radoilla tulee kohtia missä pitää luottaa koiraan ja irrottaa, ei ole enään niitä helppoja 2 luokan ratoja, tosin niissäkin oli jotain haasteellisia.

Toivotaan lisää terveitä vuosia, että ehtisin oppia kunnolla Ruutin kanssa työskentelemään! Löydän vielä sen Rasmuksen ohjaajan, joka takoi nollia. Kiva, myös että voi lepuuttaa välillä mieltään hyppäreillä, sellaisella näitä laskematta, kävin varmaan silloin 2011..

Tajusin muuten kisoissa, että nyt Ruuti on vihdoin laihtunut ne kyljissä hölskyvät läskit, jotka melkein kesästä asti tuntui. Joko tuossa painossa tai aavistus lisää. Pitää vähän punnita, parhain agilityssa on tuolla painolla. Yksi säkki normaaliruokaa (palkinto) sitten taas siirrytään lightiin, jos sitä voisi annostella sitten vähän enemmän. Alkuun tuntui, ettei näe mitään eroa 12kg light säkistä.


Screenari  tokan A-radan A:n alastulolta, josta 5vp

Tokan radan keinu, kuva 1
Tokan radan keinu, kuva 2

Nopein aika radalta oli noin -37,7..,
olihan tuossa lenkkejä ja ei parhaimmat huiput paikalla

2 kommenttia:

  1. Kerkesin kattoo paikan päällä ton eilisen tokan radan ja se näytti hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olin itsekin tyytyväinen. Sain jotenkin vedettyä itselle hyvän asenteen. :) Ruutikin kehittyy, vaikkakin vielä lisää luottamusta ja sen jättämistä esteille.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!