Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.1.2014

Tokokisoista kolmosta ja Nuuksio lenkkeilyä

Tänään oli Vuokkosilla tokokisat, sinne sai herätä kukonlaulun aikaan ja ajattelin pitää Wiccan autossa, ettei huuda sisällä ja ei tarvitse stressata sitä. Se pitikin kivaa huutoa autossa ja en halunnut päästää sieltä, ennen kuin hiljenee. Jossain vaiheessa oli sitten hiljaisempaa ehkä tunnin jälkeen ja sekin pääsi pois autosta, silloinkaan en huomioinut yhtään kun hössötti, joka suuntaan ja miten hirveetä, että oltiin jätetty autoon. 2. ja 3. kehän välissä oli hallissa ja sitten vein taas autoon, kun meinas kiinni ollessa huutaa kun Ruuti ei ollut lähellä. Meinas välillä äännellä kun käveltiin hallissa ja muutamia sivulletuloja tehtiin.

Tokokokeessa oli 8 koiraa ja tuomarina Jaana Tala, en varmaan koskaan ole ollut hänen tuomaroitavana. Mentiin fiiliksellä, että katsotaan mitä tulee. Seuraava koe on 15.2, siihen on aikaa korjailla..

Ennen paikalla oloja oli kaikille yhteinen juoksutarkastus, Ruuti sai vaan rapsutukset.

1.kehä
Paikalla istuminen 0: oltiin ekassa ryhmässä toka vikana.  Paikka istumiseen vähän häslinkiä, että päästiin riviin, tehtiin sellainen lenkki sinne mennessä ja Ruu ei suostunut kävellä nätisti, sinne vaan meni parin metrin etäisyydellä ja välillä sain lähelle. Ärsyttävä. Ennen paikalleen jättöä, sanoin virittelyn ja tuijotti vaan eteen, ei suostunut oikein katsomaan mua. Oli kuulemma istunut 0:40 asti kunnes mennyt maihin. Ärsyttävää, viime kokeenkin Vuokkoset-hallissa nollasi, joku halleissa tai kisoissa nyt ongelmana.

Paikalla makuu: 9,5, ainut virhe että jätin vähän vinoon. Ja olin juuri ennen koetta korjaavinani Ruutin suoraan, mutta taisinkin laittaa vinoon! Hyvin maahan ja ylös.

Sai vähän keräillä fiiliksiä mennä uudestaan kehään, harjoitusta ja näkipä mitä treenata.

2. kehä
zeta 9:  Järjestys m-s-i, meni ihan hyvin. Paitsi seisomisen jälkeen katsoi merkkiä ja vähän seuraus väljeni, korjasi ennen kännöstä.

Seuraaminen 6: alkoi täyskäännöksellä. Alussa oikealla käännöksessä, meinasin ensin kääntyä vasempaan ja sitten äkkiä meninkin oikealle, Ruuti hämääntyi tästä ja eksyi seuraamasta. Piti antaa lisäkäsky, että tuli seuraamaan. Parissa kohtaa väljentyi, hyviäkin kohtia. Olin asenteella, etten odota. Yllätyin kun loppui aiemmin ,ei ollut niin kärsimystä kuin viime kisoissa. Voisin koittaa loppu jackpottia näissä..

Luoksetulo 7: Nopea maahanmeno. Luokse tuli hyvää vauhtia. Ehdin miettiä mikä äänen sävy seisomisen stoppiin. Meni heti maahan! tehnyt aiemmin kisoissa noin. Sitten maahan ok. Lisää kisamaisia luoksetuloja. Takapuoli taisi pysyä maassa.

Ruutu 6: Virittelyssä Ruu katsoi vaan merkin. Merkki ok. Ruutuun lähettäessä lähti loivasti kohti hallin keskiosaa, huomasi ruuduun kun oli mennyt jo linjalta pois, joten meni sivusta sisään. Lisäksi tuli pieni haukahdus/äännähdys kun lähti merkiltä. Seuraamaan tuli tosi kivasti.

3 kehä
Ohjattu 8: Arvoin meille oikean, juuri se vaikeampi, jossa saa olla merkillä tarkkana. Kauheinta, että tuli liike siirtymää melkein kentän toiseen laitaan kaartaen. Ruutihan käveli mun edellä sinne.

Metallihyppynouto 8,5: Hypylle lähetettiin ruutunauhojen edestä (ilman merkkejä ruutu). Heitin kapulan n. 1,5m päähän ja se jäi pystyyn ja aavistuksen sivuun. Selvittiin onneksi siitä. Paitsi Ruuti sanoi vakkarin hau:n. Ilman sitä olisi ollut siis aika hyvä! Hitsin hau!

Tunnari 8,5: Kauheinta oli taas siirtymä kentän keskeltä laitaan. Tuomari selvästi halus juoksuttaa, kun kaikissa liikkeissä tuli jotain siirtymää. Ruuti bongasi kaksi eri aukkoa aidassa yms ja pelotti, että bongaa sitten uloskäynnin päädyssä jonkun aukon mistä ehtii.
Tunnari oli rivissä ja olin nähnyt vain kerran kun tunnari oli laitettu tokaksi. Onneksi nyt ei ollut. Ruu nuuski ja tarkasteli kaikki, sitten otti keskeltä kapulan. Mun ajatus oli tässä, jo että taas tää ongelma kisoissa että tuo väärän. No se olikin oikea! Yllätyin niin ja sitten harmitti, etten luottanut.

Kaukot 7: Näissä näin ekaa kertaa sähköisen kaukolaitteen. Siinä oli aina vihreällä valolla kuva, jossa koiran kuva. Koira istui, seisoi tai makasi, jne. Ruuti liikkui vähän seisomis-siirroissa. Oli liikkunut n. 10-20cm, yllätyin että niin paljon, kun ei se siltä näyttänyt mutta huomasi mattojen rajasta.
Päähän ehti jos tulla vikojen kohdalla ajatus, että jos mokataan. Näistä pitäisi päästä eroon pitää ajatus vain liikkeissä ja menkööt miten menkööt, varsinkin kun nolla on alla. Välillä huomasin myös että pidätin melkein hengitystä tai olkapäät oli niin jäykästi.

Kokonaispisteet 219p, 3-tulos.(224p 2-tuloksen raja) eli hyvä 3-tulos. Laskeskelin, että ilman istumisen nollaa ei silti olisi ylletty ykköseen noilla pisteillä. Ei voi saada tuollaista riviä kuin 6,6,7 lisäksi..

Tästä saa taas intoa hinkata liikkeitä kuntoon!
-Varsinkin kaukoja, pitää ottaa taas päiväohjelmaan, ruokaa tienaa niillä.
- Luoksetuloa kisamaisena. Hyötyä hyvästä stopista, jos ei näytä sitä kisoissa!
-Seuraukseen ehkä pidempää, josta super palkka.
-Treeni pitkillä siirtymillä. (varsinkin paikkikseen!)
- hallipaikka istumista (agikisoissa, agitreeneissä, treeneissä..)
- merkin taakse lujempaa
- kisajäykkyydellä treenausta


Nuuksiossa käytiin kaverin kanssa, käytiin 4km lenkki Hakjärvellä, sinistä polkua, joka lähinnä kulki siellä metsissä. Oli kiva reitti! En ole koskaan osannut lähteä tuonne, kivan vaihtelevia maastoja. Wicca meinas haukkua kaikille vastaan tuleville ihmisille, komensin ja ohitettiin namilla.

Kuvia Nuuksion reissulta ja pari edelliseltä päivältä.


Ruutille itsetehdyt valjaat

Juuria riitti poluilla
Jäätä taustalla
Hienot isot jäät!
Pelottavan korkea portaat, puolet niistä näkyvissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!