Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.1.2014

Pakkastokoa ja lumikuvia


Päivälenkiltä muutamia kuvia, aurinko meni pilveen lopussa ja oli laskemassakin. 

Illalla mentiin tokoilemaan Josefinan ja Mauri tollerin sekä Mirkan ja Taito bc:n ja Hiili porkkarin kanssa. Pakkanen oli jotain -9 ja -11 välillä, tuntuipa -16 jälkeen lauhalta. ;) Vähän varpaissa ja sormissa tuntui vaan treenien jälkeen, yleensä mun posket jäätyy ekana, muttei nyt pahasti.

Paikka istuminen: Ehkä 1min? Ruutin vieressä, koira meni kahdesti maahan, ei haitannut sitä. 

Luoksetulo: Seisomisesta kahdesti palkaten. Ekalla kertaa takapuoli lähti kohoomaan ja huusin maahan. Korjasi. Seisomisen stoppi hyvä. Toistolla, ei takapuoli kohonnut (näköjään huomauttaminen toimi) ja seisomisen stopissa Ruu oli apparia nopeampi. :D Teki yllättävän suoria asentoja, kun appari oli aika lähellä. 

Ruutu: merkki ok. Ruutuun meni ensin kauimmaisteen nurkkaan musta katsottuna, odotin vähän, että siirtyi täydelliseen kohtaan. Sitten tehtiin vielä kaksi läheltä paikan hakua. Yksi niin, että näytin selkä edellä. :D Vaikka näinkin sivusta. Joku kerta voisi yllättää laittamalla lelun sinne. 

Irti: opeteltiin kohta 6v Ruutin kanssa, että irti-sanasta voi irroittaa. Otan yleensä leuan alta kiinni, että irrottaisi. Ekalla kertaa samalla nami. Sitten toisella irti sanan jälkeen. Paristi, piti sanoa irti, ei/äp. Ja sitten irrotti. Sitten uudestaan taistelemaan ja taas irti, taistelemaan. Kii-sanalla taistelemaan. 

Seuraus: tehtiin sivulletulo + hienosti + hiljaa + palkka. Patoamista, vaikea itse nähdä, mutta tuleepahan palkattua sivulla katsomisesta. Alku pätkässä seurausta meinas vähän painaa ja olla hipun verran edessä. vas käännöksen jälkeen aina parempi paikka. Mun pitäis oppia kävelemään, ettei painaminen näy ja ehkä Ruuti silloin ei painakaan niin paljon jos laitan vastaan. 
Laitoin luoksetulomerkit kentän poikki ja Ruu olis halunnut niitä tuijotella. Hidasteli sivulletuloissa niiden edessä ja hinkattiin niitä, samoin ennen ruutua, mentiin merkille vasta kun tuli nätisti paikalle. Palkkasin välillä lelulla ja välillä namilla, vähän huomasi ehkä lisääntyvänä pienenä ininänä ja isommasta huomautus. Siitä syystä oon aika vähän kyllä tokossa käyttänyt lelua.. ehkä luoksetulossa lähinnä ja ruudussa välillä. 

Kaukot: menin aika läheltä Mirkan ohi, joten Ruu sai tuijottaa suoraan Mirkaankin. Palkkasin 1-2 vaihdon välein, matka vähän lyhyempi n. 10m. Olisi pitänyt aiemmin lopettaa, kun sitten Ruu alkoi maasta seisomaan nousussa, venyttämään niin itseään kun koitin läheltä. s-i oli aika hieno, vähän saattaa kääntyä. Kääntyminen olisi seuraava hiomisen aihe. Kaukoja on tullut taas tosi vähän tehtyä. Yllättävän hyvin teki, kun tuntui alkuun että olisi liikaa virettä. 

Wiccan kanssa
- seuraus: namilla sivulletuloja ja siitä imutuksella seuraamaan. Kättä pystyi nostaa ja laskea. Jos liian pitkään piti ylhäällä väljeni, eli liian suuri vaatimus. Koitin laittaa taaksekin kättä, vähän silloin jäi taakse kohdaltaan, mutta pysyi. Testattiin sivuaskelien tapaisesti sivulle tuloa, tuli suoraan, muttei nyt ilman imutusta. 
- luoksetulon tapaista: istumaan ja lelu esillä kävelin pois päin 5-10m ja siitä lähemmäs ja vapautus lelulle. Kerran ryhti meni lysymmäksi, mutta lähemmäs tullessa korjasi. Yksi ehkä 10-15m luoksetulo, vauhtipalkka. 
- maahanmenoja: hienosti syöksyy maahan. Kävelin vain lelun kanssa ja kun wicca sattui olemaan lähellä seuraus paikkaa niin maahan, käsiavulla ja sitten lenti lelu. Alkuun ehti aina vähän mun edelle ja mua päin maahan. Sitten heitin palloa vasemmalle eli kääntymisen päinvastaseen suuntaan. Nyt osasi mennä maahan kävelyn suunnassa ja koitin ajoittaakin käskyn kun oli vähän jäljessä. 

Kivat äänitehosteet taistellessa, taistelee hyvin, kun päästää lelun haluaa tappaa sen ja tuo hyppäämällä kohden pallon. Irrottaa niin kiltisti käskystä, että meinasin vaistovaraisesti jo auttaa kädellä. :D Teki hiljaa töitä ja taistellessa ääntä mitä saakin olla. Kiva kakara treenata. :)

Kun päästiin kotipihaan niin yllätys yllätys, Ruu suostui leikkiä hippaa Wiccan kanssa pikkuaukiolla! Juoksivat pusikkoa ympäri. Se aamullakin kerran irvisti näyttäen hampaita ja jotain pientä rähinää välillä piti autossa. (ei veräjää paikallaan)

Yäk, en mä mitään palloa jaksa kantaa. No ehkä sittenkin!
Wicca n. 14kk, Black Zone's Grand Jury (Dracun lapsi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!