Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.3.2015

Paljon onnea, happy birthday Gava 1v!


Ihana pikku Gava on jo 1v! Vastahan se tuli meille. On kyllä niin ihanan helppo koira arjessa ja kiltti, riiviö Ruutin jälkeen. Hieman valikoiva ruokahalu, treeninamit kyllä maistuu ja leikkiessä tykkää eniten taistella. Osaa rauhoittua erittäin hyvin odotellessa treeneissä tai autoon/häkkiin. Panostettiinkin käy siihen - käskyyn kaikissa uusissa paikoissa pentuna. Tarjoamisen opettaminen oli alkuun vaikeaa, kun meinasi vain passivoitua, oli pakko ottaa apuun vähän houkuttelua ja sitten vähentää sitä, kun alkoi itse tarjota. Jotkut asiat mitkä Ruutille oli nopeita oppia oli Ruutilla hitaita ja taas toisinpäin. Nöyränä koirana eteentulo (istumaan) on ollut pitkä projekti ja rauhallisuuden vuoksi maahanmenoissa sai hakea vauhtia. 

Gava tajusi jo 14vk iässä lampaita aidan takaa nähdessään mitä niiden kanssa pitää tehdä, alkuun tosin yritti pitää niitä vain paikallaan, syksyn lopulla onnistui jo vähän kiertäminen. Paimennusta se tekee täysillä ja nauttii hommasta. Rakastaa ihmisiä ja kaikkia tuttuja treenikaverien koiria, sitten taas vieraat koirat jättää omaan arvoonsa eikä ne häiritse treenatessa. Lenkillä Gava kävelee nätisti hihnassa, vapaana ollessaan pysyttelee sopivan lähellä ja tulee heti kutsusta. Gava oli pentuna kunnon loikkija treeneissä ja vapaa-ajalla, nyt se on vähän harventunut. Toki sen laukka on neitimäistä eikä muistuta aina pelkkää jyrää, mutta kovaakin pääsee. Treenatessa Gavan kanssa tehdään suurinosa treeneistä lelun kanssa eikä keitä yli. Ei ole piipannut treenatessa koskaan, joskus leikin yhteydessä hetsatessa voi päästä hau, mutta harvemmin. Agilityssa Gava odottaa nätisti laidalla muiden tehdessä, pari vinkumista voi kuulua jos itsekin olen siellä avustamassa. Agilitya treenatessa teki alkuun rauhallisesti ja aivot mukana, varmuuden kasvaessa ja ohjaajan liikettä tullessa vire ja vauhtikin kasvoi. Tykkään kovasti Gavan sirosta rakenteesta ja lyhyestä turkista sekä kauneudesta. Kaiken lisäksi se on ollut juuri oikean tyyppinen koira Ruutin kanssa asumaan. :)
13vk


"Ens mä oo ihana?"


14vk paimentamassa

Fizz ja Gava, eka tapaaminen17vk
23vk


22vk

28vk
29vkGava 7kk
7kk8kk

9kk


6 kommenttia:

 1. Haa, synttärikaima!
  Paljon onnea Gavalle :)
  t. Birke 5 vee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnea Birkellekin! Tää onkin synttäripäivänä suosittu, kun kahdella muulla tutulla koiralla ja yhdellä koiraihmisellä on synttärit. :D

   Poista
 2. Onnea Gava <3 Osasit syödä kakun oikeassa järjestyksessä! Taidat olla aika hemmoteltu kullanmuru ja onnellinen pikkuprinsessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Samaa mietin mäkin, että olisin syönyt samassa järjestyksessä. :D Ja kannatti syödä lähellä, kun oli kaksi ahnetta kakkuvahtia tuijottamassa.

   Poista
 3. Paljon onnea Gavalle! Ihania kuvia ja videoita :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!