Siirry pääsisältöön

Tokoa ja pari videota

Pe: tokoa Olarissa Heinin ja bc poikien kanssa.

Ruuti aloitti

  • seuraus: annoin namipalkkaa väleissä. Yhdessä kohtaa yritti edistää ja vaikeutti liikkumista. Mulla oli jotenkin sellainen olo, että sivuaskelia oli hankala laskea enkä ollut niistä ihan varma. Vähän oli flunssaa pukkaava olo tai allergiasta johtuva. 
  • luoksetulo: Ekassa seisomisessa meni tosi vinoon vaikka oli nopea ja kuikuili liikkuria. Palkkasin edestä päin. Vähän rajalta palkatako vai ei vinouden takia. Seuraavassa parissa huomautin, että kääntyy. Yhdessä nousi istumaan, kun kävelin pois sivulta. Vika oli ihan ok, eikä liikkunut stopin jälkeen vaikka pysähtyi vähän vinoon. 
Gavan kanssa
  • liikkeestä seiso: taas oli vähän taukoa ja vaati hämäysheittoa lelun kanssa tehdessä ja alkuun tein, että peruutin ja Gava kulki edessä. Sivulta tehtynä teki viiveellä ja ei toiminut. Jos lelu oli pään takana ja sanoin seis, silloin nopeammin. Takapalkkaa testattiin, mutta ei apua. Ehkä ruoka näissä paras, niin on tehnyt hyviä. Mun pitäisi petrata myös siinä mitä herkkuja on. Voisi olla nakki, lihapulla, juusto, kana yms herkkuakin välillä. Silläkin saisi Gavaan eri tavalla vauhtia.. 
  • Luoksetulon stoppi: kierrätin puun ja siitä sitten isoon hiekkalaatikkoon, mihin oli matala kynnys, että pääsi laukalla. Kiersi vauhdikkaasti, lopussa alkoi helposti ennakoida laatikossa pysähdystä vaikka tehtiinkin useampi läpi. En jotenkin muistanut stoppi hetkellä tehdä niitä, missä lelu heti lentää. Leluna oli karvalelu, kun se parempi kuin pallo (Gavan mielestä) vaikka lentää huonommin. Pari stoppia teki etujaloilla pompun ja pysähtyi ihan napakasti. Vikassa tehtiin lukkojarrutus, peruuttelin lähempään pois että vauhti pysyi. sitten hämäysheitto/käsimerkki + käsky. Nyt tajusin, että tein merkin kohti jalkoja ja maata. Kun muuten teen helposti kopitettavampaan suuntaan heittö hämäyksen. Tuota oon aiemminkin miettinyt, miksi stoppaa niin. No koska luulee, että lelu lentää.. Nyt siis kuin vierivän lelun heitto tai tassuihin.. 
  • Gavalle tällaiset hauskat treenit vain leikkimistä. Välillä murisi puun kiertäessä. Pidin rinnasta tai pannasta kiinni ennen puun kiertoon lähetystä ja vähän hetsasin. Ja taistellessa parantaa leikkiä, kun vähän työntää pois päin lelusta.
Treenaa:
- Gava: vaihtelua treeniin luoksetulon stoppi ja liikkeestä seiso


Tänään treenattiin myös lenkillä. 
- Ruuti kaukoja ja heitin lelun palkaksi. Nyt katsoin tarkkaan läheltä seiso-istu takajalkoja. Myös jalkojen välistä pujottelua ja kurrea. 
- Gava vähän seurausta usein leikkien. Yritettiin maahanmenoja vauhdista lelupalkalla, mutta eivät toimineet. Ei osannut totella myöskään ilman apuja, ärsyttävää. Namit oli loppu. 
- Fisu teki parit puun kierrot

Kotona Gava teki kaukoja. Testasin, että olin maassa istumassa ja laitoin jalat G:n etutassujen päälle. Yllättävän hyvin antoi niiden olla. Alkuun aika täydellisiä siirtoja namilla vieden ja myös niin, että vien käden tiettyyn kohtaan ja tekee itsenäisesti siirron. Käskyt pitäisi vaan keksiä.. 
Jäävissä on nyt maahan, (s)top ja istu(?). Maahan käskyn pitäisi olla varmaan eri ja seisominenkin. Ehkä down, ylös, sit. Toi ylös tulee jotenkin luonnostaan seisomisesta. Back on ehkä myös joillakin maahanmenossa, jossa menee taaksepäin. Täytyy olla kuitenkin helpot kisoissa, jos on ne tekstit seiso-istu-maahan.. Otin videolle vähän, mutta siinä ei sujunut enään niin täydellisesti, liikutti toista tassua. 
Sitten parit 1m matkalta eteentulot. Siinä palkkaa ja sitten käskyllä sivulle ja alussa apuna käsimerkki. Hyvin alkoi sujua. Sitten Gavalla olikin kupissa enään määrä, minkä se jaksaa syödä. 

Gavan kaukoista video, työtä riittää! Hieman huono kuvakulma :D


Aiempaan postaukseen liittyen skeittariGavasta video:

Skeittaus kehittää hyvin tasapainoa myös. Ollaan lenkeillä tasapainoiltu myös kivillä. Nyt tajusin lähikaupan edessä, että siinä on keksi astetta haastavampia kuviä kuin toisessa paikkaa, koska ovat vähän pienempiä. Gavan piti alkuun pohdiskella pitkään ja sai jalat sumpussa tasapainoilla kivellä. Ruutillekin oli vähän haastavaa. Fisu kävi äkkiä vaan päältä ponnistamassa ja muuten piti vaan etu tai takajalkoja kivellä. 

Kommentit

  1. Mä olen kanssa miettinyt että jos etupää paikallaan tälle kertaa etenisi kaukoihin. ;) Hyviä vaihtoja siellä oli. :) Ihana toi skeittivideo ja taas mä perässä komppaan että aattelin kanssa jos löytyisi kirpparilta tms. lautaa niin voisi kokeilla temppuilla skeittilaudan kanssa myös. Kiva päivitys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pähkäilin paljon kummin opettaisi. Kahdelle opetettu jo takapääpaikallaan Rasmukselle toimi ja Ruutillekin nyt jo paremmin toistojen kautta (alkuun tuntui ettei). Mutta kiva opettaa uutta ja kerran oli pieni hinku ekaa kertaa opettaa noin. Gavalle selvästi piti opettaa, että ikää kertyy, kun junnumpana tuntui ettei noista tule mitään.

      Voin tuoda skeitin myös johonkin treeneihin. :D Ostin omani kierrätyskeskuksesta, tuntui tosi kalliilta olikohan hintaa 7e tms ja oli jotain 12e lautoja myös. Se tuntui jotenkin tosi kalliilta. Päädyin niistä vähän kalliimpaan, koska väri oli hienompi.Täytyy laittaa poikaystävä myös skeitillä rullailemaan ja siinä harjoitella jotain helppoa.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...