Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.3.2015

6 estettä putkeen! Videota

Meinasin laittaa otsikoksi "Toko free päivä", mutta eihän se ollutkaan unohdin aamulenkin. Gava riehaantui kentän nähdessään ja päätin sitten väsyttää vähän koiria, kun jätin Ruutin ja Fisun kotiin aksojen ajaksi.

Aamulenkillä kolmen koiran paikalla makuu eli Ruuti ja Fisu 'käy siihen' ja Gava treenasi vähän makuuta. Olin lähellä ja palkkailin usein. Hyvin oli eikä päässyt lonkalle. Maahan menoa ennakoi virittelyistä, sitten taas maahan mennessä jäi kyynerpäät vähän ilmaan.

Gava aloitti

  • maahanmenoja: alkuun jaloissa kahdeksikko sitten vauhdilla maahanmenoon. Pieni käsiapu ja sitten ihan ilmankin. Nyt kerroin mitkä oli huonoja eli hitaat tai istuman kautta tehdyt. Sanoin "hup" olipa huono. Pyysin ylös ja käskin uudestaan avuin maahan, tästä kehut. Sitten hetsausta ja uusiksi. Yleensä petrasi ja teki pari tosi loistavaa maahanmenoa! Lelu oli toisessa kädessä piilossa ja vapautus yhä heti kun maassa. Paristi sain kertoa mitkä on huonoja. Jotenkin tuntui alkuun väärältä kertoa noin nuorelle koiralle, mutta pitää olla mustavalkoinen ja kyllähän kohta vuosikkaan pitää tietää mitä maahan tarkoittaa. Miksi tehdä nopeasti jos hitaistakin saa palkan ja ne kelpaa. Toki välillä pyydän ylös ja otan uuden toiston, mutten oo kertonut ettei se ollut riittävä. 
Fisun kanssa
  • Luoksetulon läpijuoksu. Mun kutsumissana on varmaan eri, kun taaskaan ei tullut ekalla käskyllä. Jalkojen välistä lelu. 
  • Maahanmenoa niin, että käveli jossakin kohtaa ja siitä maihin "neer". Paristi palkka heti ja kun pää oli maassa. Sitten tehtiin yksi vaikea, missä heitin paristi lelua pariin kohtaan häiriönä, kun piti päätä maassa. Hyvin muisti pitää pään maassa. Sitten vapautuksesta sai nousta leikkimään.
Ruutin kanssa
  • Tehtiin puun kierrosta pari luoksetulon stoppia. Ne hyviä eikä tietysti kuikuile taakse. 

Sitten Sporttikoirahallille Gavan kanssa. Halusin mennä helposti vain yhden koiran kanssa. Treenattiin kimppaan seuralaisen kanssa 30min ja sain palkkausavustusta myös. Tälle kerralle piirsin yhden tutun videosta ratapätkän (Vappu Alatalon treenit), joka näytti kivalle. Helpotin poispäin - käännös kohdan kulmaa vain. 

1-2: Jätin lelun metri 2 hypyn taakse. Siitä hain oikeaa ohjausta molemmille hypyille. Jonkun kerran vein 2 hypyn ohi. Mutta kun rytmitys oikein, enkä tullut liian lähelle meni oikein. 

2-3: niin, että avustaja seisoi 4 hypyn edessä. Hyvin meni näin lelulle  hyppyjen kautta. Tän olis voinut tajuta ottaa myös 1-3 esteinä eikä vaan suoraan linjaa.. 

Sitten otettiin pois päin- kääntö kohta alkuun erikseen eli 3-4. Jätin vähän odottamaan kutsuin mukaan, lelu vasemmassa kädessä, poispäin-kääntö (läheni vähän sylkkäriäkin..) ja lelun heitto. Testattiin myös niin, että avustaja heitti 4 hypyn taakse lelun. Näissä jossakin tuli lenkkiä, kun kerroin myöhässä. Ja sitten yhden avustaja kerran jälkeen extra pyörimistä eli oli epävarma. Tehtiin sitten vielä yksi kädestä heitetty palkka ja teki hyvin. 

4-5 eli poispäin kääntö ja hyppyjen 5 ja 6 väliin persjättö. Siitä heti palkka. Sitten vaikeampi Gavalle oli irrota myös 6 hyppy, meinas tulla ohi alkuun. Sen jälkeen sitten palkka. 6-7 oli taas hyvä harjoitus, lelu maahan 7 hypyn jälkeen. Laitoin seisomaan/istumaan 6 hypyn eteen, ohjaus kohti hyppyä (lupa, kun katsoi hyppyä). Ja kun katsoi hyppyyn lupa ja juostiin 7 hypyn oli lelulle. Tässä olin myös missä kohtaa olisin Ruutinkin ohjannut. 7-9 oli vaikea ja siinä juoksi ekat kerrat hypyn 9 oikealta puolelta lenkittäen. En tarpeeksi korjannut linjaa hypyllä 8 eikä osaa korjata. Hyppyjen hakua kaarella siis! Eipä oikeastaan sellaista olla tehty, kun putki on ollut se kaareva.. 

Lopussa pyysin videolle, että testattiin kokonaisena. Vauhdin kanssa tuli taas hypyn 3 ohi. En välittänyt, sitten tajusin että oli myöhässä persjättöön (sen verran mietin virhettä) ja välipalkka. Sitten loppu pätkä 4-9 nollana, joka oli varmaan meidän pisin rata, 6 estettä! Rimat oli 15cm ja siistiä kohta päästä tekemään rataa! 

Välissä Gavalle tauko ja myös 
puomin 2on-2offia. Alkuun tein pari samaa kuin ennen eli olin edellä, ne tosi hyviä. Jopa lelua paikalleen laittaessa neiti ehti hilata itsensä asentoon. Omatoimista sorttia. Sitten muistinkin, että piti treenata niitä missä oon jäljessä. Alkuun sanoin vahingossa "vapaa", kun meidän kontaktilta vapautussana on "tule". Gava vähän kyseli, saanko siis mennä. Jokunen huonokin joukossa. Paremmin sujui noi kontaktin sivusta tehdessä. Kerran, kun jätin puomin alastulolle istumaan kääntyi kohti mua ja käveli kohti. Laitoin ehkä vähän liian korkeallekin ekoilla kerroilla. Kotona laatikkoa tai mattoa, niissäkin vielä treenattavaa. :) 

Video puomin 2on-2off ja "rata" kokonaisena (kahdessa osassa). Ratatreenin kohtaTreenaa Gava:
- maahanmenot älä kelpuuta kaikkia
- 2on-2off itse jäljessä
- hypyt kaarella
- poispäin käännöstä ennen esteitä
- hypylle, kun katse hypyllä ja itse vaikeissa sijainneissakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!