Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

7.3.2015

Mitäpä sitä tekisi, jos ei tokoilisi?

To aamulla oli ihana huomata, että ei satanut ja oli suhteellisen kirkasta! Aurinkokin pilkisti.

Suunnattiin tokoilemaan Mian, bortsujen Kion ja Maicon sekä kelpie Readyn kanssa. Paikkakin vaihtui (koululaiset oli kentällä) Vermoon ja lisättiin vielä ampumiset Talissa treenisuunnitelmaan. Gavalle olin suunnitellut vauhdikasta ja vähän istumista sekä hiekkapohjan, joka ei ole niin ällöttävä.Gava aloitti:
Ohjaajan "mummoilua" luoksetulon jätössä

 • "Kehään" tullessa juoksutarkki, oikein nätisti oli ja otin kevyesti pannasta. Ei yrittänyt hyppiä.
 • Luoksetulo: Tehtiin kaksi vauhtiluoksetuloa pitkältä matkalta. Odotti nätisti ja istuminen ei haitannut hiekassa. Ekassa Gavaa hämäsi keskellä matkaa hieman sivussa ollut noutokapula. Ja mun palkatessa takana oli lätäköitä. Toinen toisto toiseen suuntaan ja nyt kovempi vauhti ja läpijuoksuna taas jalkojen välistä lelulle. 
 • Merkin kierto: Alkuun helpompaa puolta ja se sujui hyvin. Sitten testattiin merkkiä agilitylähetyksellä vastapäivään kiertämään, olipa hankalaa. Ei meinannut alkuun tajuta. Puun kanssa helpompaa, kun ei voi oikoa ja jotenkin ajattelee sen erilaisena. Ehkä pidetään noi treenit vaan puilla eikä sekoiteta merkkiä. Nyt vielä puut on olleet huonommin kierrettävissä, nytkin oli aurattu hankivalli välissä. 
 • Liikkeestä seisomista: alkuun namipalkalla, naksaus ja namin heitto jalkoihin (koppi, kun ei suju). Ilman seurausta, välillä peruutuksesta välillä jommalla kummalla sivulla. Alussa oli hyviä. Sitten alkoi vähän huonontua, otettiin samalla seisomiskuvia. Helpoin oli seisottaa noin. ;) Lopussa pari lelulla, että saatiin näpäkkyyttä ja kerran testasin takapalkkana lelua. Sitä vois useamminkin tehdä tajuais paremmin idean. 


Jotenkin silmiä hämäävä kuva. Rajattuna Gavan pää + merkki olis hauska. :D
Ruutin vuorolla:

 • Tehtiin siirtymät väleihin ja liikkuroituna
 • Luoksetulon läpijuoksu: Tuli ennakoimatta hyvää vauhtia. Palkkasin heittämällä lelun lätäkköön, onneksi Ruuti ei ole herkkis. :D Ihana vinkuva pikkupiru!
 • Tunnari: eka oli rivi ja toinen ympyrä, molemmissa kapulat tiiviisti. Molemmat meni ravilla hitaasti kapuloille (vaikka ennen tunnaria vire oli korkea lelun takia). Nopeasti löytyi omat ja palkkasin toisen vauhtina. Kolmas niin, että menin puoliväliin käskemään kapuloille, nyt löytyi laukka. Vauhtina taas palautus. Voitais tehdä tuollaisia enemmän, että unohtaisi laiskasti tunnareille menon. 
 • Zeta: tehtiin kaksi asentoa. Ekassa maahan ja sitten seiso. Molemmat sujui! Sanoin seisomisen Ruutiin katsomatta ja suht hiljaa ja suht matalalla äänellä "top" (ei saa olla korkea). 


Gavan vuorolla:

 • Otettiin nyt liikkuria mukaan, että tuli siirtymää ja tottuu, että joku on mukana höpöttämässä jotain. 
 • Nouto: (sorvatulla) Tässä siirtymässä kerran vilkaisi, ai moi liikkuri! Mutta ei karannut käskyn alta. Nytkähti liikkurin käskystä, niin into on kapulalle. Täytyisi muistaa palkata heti heiton jälkeen. Vauhdista leluun palauttaessa. Toinen toisto, jossa ei nykähtänyt.
 • Tunnari: mentiin lumivallin toiselle puolelle ja kaksi toistoa nurmen alle piilottaen. Tällä kertaa avustaja vei kapulan (tokaa kertaa ylipäätään avustajan viemänä). Toisella kertaa muistin kääntyä itsekin. Gava meinas vähän vilkuilla muualle, ei niin keskity mitä liikkuri tekee. Tuleekohan myöhemmin varmuutta tai sitten tekisi vaan, että liikkuri höpöttää piilottaessan ja pidän pannasta eli vähän innostusta kehiin. Ajatus pysyi kuitenkin kapulan etsimisessä hyvin. Vielä lisää kuitenkin tällaisia. Toisella kerralla palkkasin odottamisen liikkurin käskyn jälkeen, mutta sitten ei uskonut että saa lähteä etsimään tunnaria. 
 • Merkki: Tähänkin tultiin siirtymä liikkurin näyttämälle paikalle. Ekalla toistolla vein lelun taakse. Lähti innoissaan. Toisella kävin näyttämässä takana ja jäin vähän lähemmäs merkkiä. Käsky ja heitin lelun merkin taakse. Sitten taas lelu merkin taakse. Tässä oli vanha Kärppä/näätä lelu, muissa uusi lelu. Hieman eroa asennossa

Siirryttiin Taliin ampumaan. Gavalle ensin samalla etäisyydellä kuin aiemminkin eli noin 20m.
Ammuttiin kaksi laukausta 3s välein alkuun siitä, että Gava istui sivulla alkuun vähän namia jahdattuaan eli hyvässä vireessä sivulla ja syöttelin nameja. Ekalla hätkähti laukausta. Toisella ei reaktiota. Sitten leikittiin ja leikissä tuli 2 laukausta. Niihin ei reagoinut mitenkään. Saattaa olla, että itsekin hätkähdän ekaa laukausta vähän. :D

Treenaa Gava:
- noutokapulan heiton jälkeen palkkaa. Välillä lyhyempi heitto ja haen sen itse.
- tunnari avustaja piilottaa + höpöttää ja pidän pannasta
- kiertoa vastapäivään vaan puun kanssa. Merkkitreenissä kosketusalusta takana tai ensin stoppi ja sitten lelu. Jos kauempaa palkka niin pallo tai avustajalta.
- liikkeestä seiso takapalkka

Yllättävää niin Ruuti oli autossa istumassa ja näytti siltä, että olisi mielellään lähtenyt treenaamaan (aiemmin se oli laukauksen kuullessaan ihan lysyssä läähättämässä autossa).

Treenien lopuksi Gava ja kohta 6kk Maico pääsi leikkimään. Remmissä Gava meinas vähän isotella mitä pääsi nuuskasemaan. Vapaana ei yrittänyt edes alistaa tai ei saanut Maicoa kumottua yrityksistä huolimatta. Piti juosta lujaa ja välillä seisoen painia. Lopussa Gava veti kunnon hepulijuoksua. Vaikea oli pysyä kameralla perässä! Ja asetuksia sai kokoajan vaihdella, aurinko kai välillä hieman valaisi enemmän pilvien läpi. Gavan mielestä Mian namit oli, myös tosi hyviä. Jotain strutsia, tarjosikin yhteiskuvien palkkaa saatuaan meidän pois lähtiessä seurausta Mialle. :D

Kiitos treeniseurasta! :)

KUVAT


Gava 11kk ja Maico kohta 6kk


o o o o o o o o

PE: Räntäsade tokot Pukinmäessä Suvin & Zoom bc:n kanssa + mun kolmikko. Rasmus setä tuli viikonlopuksi hoitoon. :)

Ruuti:

 • tunnari: menin taas keskiväliin käskemään kapuloille. Meni reipasta laukkaa sinne. Ja vauhtina namiin palautus. 
 • kaukot: päätin yllättää ekan nousun pallon heitolla. Seuraavan kävin palkkaamassa namilla (seiso-istu) vähän meni vinoon, muttei liikkunut eteen. Liikkuri teki myös käsimerkkejä vieressä. Ei nyt niitä totellut. Vielä yksi pallon heitto seiso-maahan vaihdosta. 
 • merkki: halusin palkata vauhdikkaasta merkistä. Ekan heiton heitin kohti taivasta, öhöm. No tähtäys ei ihan onnistunut. Toinen toisto vielä, pieni hetsaus. Nyt onnistuin heittää metri ennen merkkiä pallon eteenpäin ohi. 


Gava:

 • tunnari: oman piilotusta kahdesti. Olis pitänyt käskeä pissalle ennen tätä, koska meni nurmikkoon pissalle ja samalla nuuski ja etsi kapulaa! Tämän on tehnyt aiemminkin. Nurmikolle pois tieltä yleensäkin tehdään tarpeet. Tehtiin nyt niin, että pidin pannasta kiinni ja Suvi puhui Gavalle kapulaa piilottaessaan. Gava katsoi kyllä kiinnostuneena touhua. Ekalla kertaa etsi aika isolta alueelta, kunnes löysi oman. Toisella löytyi nopeammin. Sitten testattiin, että puoli metriä oman piilotuskohdasta oli tunnarirasia auki. Meni suoraan sinne hakemaan oman. Mentiin sitten lähelle ja käskin etsimään nurmikosta. Ei alkuun löytänyt oikeaa kohtaa, sitten löysi. Tein 2m matkalta vielä kaksi tällaista piilotusta, että laitoin itse kapulan piiloon ja Gava etsi. Näissä ei yrittänyt hakea muita näkyviä kapuloita. Toinen kerta, kun testattiin näkyvillä olevaa rasiaa. Syksyllä viimeksi. Ehkä sen pitäisi olla siellä valmiina ja pelkkä kapula viedään metrin lähemmäs piiloon lyhyeltä matkalta. 
 • luoksetulo: noin 20m matkalta ja vauhtina jalkojen välistä. Oon käyttänyt käskynä Gava, tänne. Ollut Gavalle selkeämpi.
 • merkki: ekalla vein lelun taakse. Sitten merkin näyttö ja jäin lähemmäksi heittämään lelun. Yksi merkki vielä lelu sen takana. 

Rasmus:

 • Oikean puolen sivulle ja seuruu: sivulle tuli ranteen pyöritysmerkistä. Otin naksuttimen avuksi. Naksutin Rasmuksen puolella ja namit toisessa kädessä. Kestää sen verran häivytystä nameista. Oikealla seuratessa meinaa olla vähän poikittain. Näissä varmaan tarvii tehdä vaan enemmän perusasentoja ja pari askelta. Tehtiin myös oikeaan käännöstä, jossa pyysin sivulletulon tavoin kääntämään takaliston mukanaan ja sitten naksaus ja palkka. 
 • Sivulta seisomaan nousu ja kiertäminen: eka oli tosi hyvä (normi vasemmanpuolen seuruu), eikä peruuttanut. Seuraavassa otti askeleen taakse. Ei mokaillut seisomaan käskemistä. Ekassa seisoen kiertämisessä liikkui. Toisessa pysyi. En tosin toistanut "paikka/odota" sanaa.

Aika hirvittävä keli. Pukinmäen hiekkaparkkis oli ihan sula. Joissain kohdin kuoppia missä oli vesilätiköitä, mutta riitti hyvin tilaakin. Ruuti ei tykännyt noin täydestä autosta. Odotti Gavan kanssa samalla puolella takakontissa (veräjässä väliseinä) ja ärähti kerran, joko Gavalle tai toisella puolella olevalle Zoomille. Ja matkalla piti ärähtää, myös kerran Gavalle. Yleensä pidän Rasmuksen ja Gavan vaan yhdessä, kun ne eivät luonteen puolestakaan ärähdä herkästi.

o o o o o o o o

Käsitöinä tein viestipannan tilauksesta. Inkan Sätkälle uusi treeni/kisapanta. :) Koristenauha ja heijastinnauha, kaksi D-lenkkiä, kiinnitys kotelolle. Kuminauhaa kotelon vieressä, että jos jää kiinni johonkin pannasta niin panta venyy sen verran.
o o o o o o o o

Sisätreenit Gavan kanssa on sisältäneet:
- Eteentuloa eri matkoilta. Eteentulon kohda edelleen elää, suorempia kyllä. Mutta etäisyys muhun. - - Tunnarin nostoa maasta ja sen tuomista eteen liikuttamatta suussa.
- Liikkeestä seisomisia, myös hieman hetsattuna ja reippaasti sitten kävellen. Vähän uskalsin myös kerran jatkaa käskyn jälkeen matkaa ja sitten vasta palkka. Tai palkan jälkeen käskin uudestaan pysymään paikallaan ja kiersin ympäri.
- Tasapainotyynyä naksuteltu oikeaan pyörimistä. Alkuun edessä ollen ja sitten välillä kädelläkin kehottaen kohti oikeata sivua pyörimään. Ajatuksena oikean puolen sivulletulo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!