Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.3.2015

Rallyrataa ja tokoa

Vantaalla tokoilemassa ja ralleilemassa Raikukujalla mukana oli Rasmus 11v rally-tokoilemaan, Gava kohta 1v tokoilemaan ja Fisu turistina. Treenikavereina oli Jenni ja bretoni Elsa sekä Hanna-Leena ja bortsut Humppa & Repe. Ihanassa aurinkoisessa kelissä. :)

Rakennettiin yksi rally-tokon avon kisarata vähän vajaana ilman hyppyä ja lopusta jätettiin pari kylttiä pois, kun telineet loppui. Rasmus pääsi vikana. Tehtiin osa kisamaisesti ja palkkasin sitten välissä.

Lähtö
1. Istu, maahan, istu: ei ennakoinut ja sanoin maassa odota
2. 360 astetta oikeaan
3. pyörähdys: sujui hyvin
4. pujottelu: seurasi hyvin eikä ollut tiellä
5. koira eteen, 1,2,3 askel peruutusta: osasin kävellä oikean askelmäärän. Tehtiin vähän kuivemmassa kohtaa nämä.
6. Liikkeestä maahan: tässä Rasmus jäi vähän kyynerpäät koholle. Toistolla parempi. Ehkä näitä kerrata.
7. Vasempaan 360 astetta: nämä parempia, kun vähän treenattiin
8. Istu, täyskäännös oikeaan, istu: hyvin
9. Käännös vasempaan
10. Istu, seiso, kierrä koiran ympäri: Seisominen sujui ihan ekalla. Otettiin kerta ennen "kehään tuloa". Ympärikävely myös ok.
11. Täyskäännös oikeaan
12. Istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu: Eteentulo sujui hyvin käsimerkillä.
13. Houkutus: Kontakti taisi katketa tässä ja hieman laiskemmin tuli. Ei kyllä houkutuksia mun mielestä katsonut.
Maali

Sitten hihna kiinni ja käytiin ulkona kehästä ja palkka. Otettiin vielä houkutus innostettuna. Rasmus oli suht rauhallinen. Jos joutuu odottamaan ja katsomaan se tuo myös lisää intoa.


Gavan vukilla tehtiin kyltit pois kerättyä leikkimisen jälkeen alla olevia asioita.

Eteentuloja/luokse: alkuun lyhyt matka ja joko lelu vatsalla tai seläntakana. Ehkä seisoin myös vähän jalat lähempänä ettei pitäs mahtua ali. Kasvatin aina vähän matkaa. Loppuun kaksi ehkä 15m matkalta. Niissä keskittyi hyvin 2m ennen jo hidastaen ja teki hyvän eteentulon, ei törmännyt, suora ja riittävän lähellä. Huomasi kuitenkin, että oli vähän epävarma ja piti vauhtia vähemmän että pystyi tekemään eteentulon hyvin. Varmasti varmuuden myötä tulee vauhtia. Nyt onnistumisprosentti oli 100% ei yrittänyt mennä jalkojen välistä tai kiertää mua. Välillä voisi myös vapauttaa edestä, jalkojen välistä palkalle. Loppuun yksi läpijuoksu jalkojen välistä palkalle.

Nouto: testattiin pitkästä aikaa pikku metallia. Pannasta kiinni ja hetsattuna heitto. Ekalla kävi kääntymässä kapulalla, jos se riittäisi. Toisella palkkasin, kun nosti kapulan. Sitten toikin sitä hyvin eikä tiputtanut vaikka huusin kii, toi vähän matkaa ja sitten vasta tiputti. Aika nopeasti siis pikku ällötys meni ohi. Sitten ihan metrin matkalta kapulan eteentuonteja. Yllätyksenä, että kaikki pidot ja eteentulot sujui aika täydellisesti. Paremmin pitää pikkumetallia, kuin meidän 400g painavaa puukapulaa. Onhan neiti niin heiveröinen. ;D Metallia ei varmasti halua siirtää takahampaisinkaan. Ehkäpä tehdään taas vuorotellen metallilla ja puulla pitoharkkoja, ne toimineet.

Seuraus: leikkiä ja siitä sitten liikkuroituna seuruuta. Alussa oli liikkeelle, seis, käännös vasen, juoksua ja käyntiä. Palkkasin kun siirryttiin käyntiin. Paikka pysyi kokoajan ja piti kontaktia. Riehuttiin vähän lelulla. Sitten täyskäännös oikeaan, pysähdys ja siitä palkka. Sitten liikkeelle, käännös vasen, pysähdys (?) ja siellä palkka. Sitten tehtiin vielä kaksi missä hetsasin, seuruuta noin 3-5m ja palkka. Hieman kuulemma näytti, että vire laski seuruun lopulle vaikka tuli välipalkat. Ehkä vähän oli väljempää lopussa vaikka paikka pysyi, kun en tuntenut koiraa.

Gava tuntui vähän laiskemmalta. Ehkä sitä väsytti, kun pitivät sohvapainia Fisun kanssa aamulla ja ei samaan tapaan ole saanut nukkua kuin normaalisti.


Treenien jälkeen kotona lenkille työlinjaisten kanssa. Ruuti oli saanut poikaystävän kanssa privalenkin. Mentiin pikku metikköön, tytöt sai vähän juosta siellä. Fisu taitava tavaroiden löytäjä löysi sukan metsästä. Aiemmin on kantanut yksinäistä lenkkaria, hanskaa ja illalla kengän nauhaa. Fisukin sai ekaa kertaa treenata metsätreeniä. Gava istui alun ja sitten se sai maata ja odottaa. Hyvin istui vaikka olin välillä ison puun takana piilossa. Makuussa tuli häiriönä kahteen otteeseen ohi menevät lapset ja yksi koira. Koiran mennessä sain käskeä kerran maahan, kun nousi kyynerpäät. Samalla huhuilin Fisua ja sukkaa lähemmäs.

Fisu hölmistyi hetkeksi, kun sukka katosi sieltä mihin sen tiputti.
Laittoikin sen Gavan hännän päälle! :D
Fisun treenasi sukan kanssa jalkojen välissä pujottelua: otin naksuttimen käteen ja vein sukkakäden aina jalan reiden luo. Alussa vähän vilautin kättä reiden alta. Naksaus jos meni. Yritin vähä eleisesti. Välillä yritti tulla eteen tai meni väärälle puolen jalkaa. Seuraus puolelta jalan ali alkoi sujua. Oikealta puolelta jalan alia sitten erillisenä. Siitä parit palkat ja sitten testattiin molemmat. Sai ainakin miettiä ja itse yritin näyttää vähän sukkakädellä reiden kohtaa ettei ehdi syöksähtää jalan ali ja napata sukan ja käden suuhunsa. :D Piti siis nopeasti osata antaa sukka tai tehdä jatkoa. Kierrätin myös puun ympäri ja siitä palkka. Tekee enemmän Ruutimaisesti vauhdilla kaikki.

Gava sai välillä odotuksesta palkkaa. Testattiin kannon edessä istu- seiso kaukovaihdosta. Täytyisi niitä treenailla.. Loppuun sai kiertää puun ja tehdä kolme pujottelua käsimerkein, hyvin pujotteli ja vauhdilla. Kerran Gava haukahti odotellessa, kun Fisun treeni näytti niin hauskalta. Ehkäpä mun pitäisi tokotreeneissäkin ottaa Gava odottamaan kentän laidalle (kiinni tai käskyn alle), kun Ruuti tekee. Sillein kun tulee myös virettä lisää..

Äidiltä matkittu kukkasetelma :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!