Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.3.2015

Ruutia haastettiin tokoissa

Katsoimpa meidän tunnisteiden numeroita. Olisi mielikuva, että agility on ollut aiemmin johdossa tai muistankohan väärin.. Mutta nyt on 1. toko 2. agility 3. kuvat 4. yleinen  5.videot. Selkeesti meidän top-kiinnostukset.

Ti ja ke oli taas tokon täyteistä. Tiistaita edeltävänä yönä iski, joku hullu nuha. Tiistai menikin vähän heikommassa olossa ja kokoajan niistäen. Ei ollut kuitenkaan kuumetta niin sinnittelin tulla sovittuihin treeneihin ja koitin olla vilustuttamasta enempää. Vaikea tietää, mikä on sitten allergiaa. Keskiviikkona olo oli onneksi jo parempi.

Moz
TI: TOKO HEUREKAN NURTSIT Taina, bc Mozart ja kelpie Misty treeniseurana. Juuri, kun aloitettiin treenit alkoi harvakseltaan satamaan. Valittiin nurtsit, kun hiekkaa ei ollut. Mutta oli sopivan kuivat Gavalle ja pitää sitäkin treenata, vaikka treenit meniskin välillä huonommin. Oloni takia suunnittelin lyhyet treenit.

Gava:

 • Otettiin ensin luoksetuloa. Ensin pentuluoksetulo pidettynä ja vauhtina palkka. Sitten eteentuloja pari lyhyemmältä matkalta (n. 5-10m) ne oli hyviä ja suoria. Tais olla hyvä etäisyyskin. Ekoissa pidin lelun vatsanpäällä näkyvissä, sitten ilman. Sitten testattiin pidempää, liikaa ahnehdin ja yritti tulla jalkojen välistä ja sitten taas sivulle. Yritin sitten ottaa siitä keskiväliltä pari hyvää, johon lopetettiin. Positiivisesti, kun ajattelee niin nyt tulee paljon suoremmin, ilman käsimerkkiäkin ja 10m matka sujuu, kun ehkä kuukausi kaksi sitten ei sujunut. 
 • Seurausta tehtiin liikkuroituna. Palkkasin aina jossakin kohtaa. Ihan kivasti teki ja hyvällä asenteella. Maastokin oli erilainen, kun oli vähän ylä- ja alamäkeä rinteessä (missä kuivin). Palkkasin alussa katsekontaktista. Sitten vasempaa käännöksen jälkeen. Täyskäännöksestä oikealle (aika siisti) heti palkka käännyttyä. Sitten vähän pidempi pätkä sisältäen suoraakin. Kaikissa asenne pysyi samana eli vähän ois voinut vaikeuttaakin. Katsekontaktihäiriötä vois myös taas muistutella, siitä vähän taukoa taas. 
 • Treenien lopussa Gava pääsi tekemään paikkamakuuta: vähän näki että nurtsi ällötti maata sieltä kohtaa. Ei totellut mennä maahan jätti kyynerpäät ylös. Käsiavulla meni. Palkkailin lähelle maata ja usein. Ei tainnut ehtiä mennä lonkalle. Tuntui, että ois saanut vähän leikittää ennen, kun tuntui että tuli kylmä helposti. Tehtiin vähän kahdessa kohtaa. 
Ruuti: 
 • Tehtiin liikkuroituna välipalkattuna kolme liikettä. Ruuti autosta otettaessa haukkui mulle ja komensin. Oli aika paljon kierroksia ja ääni herkässä. Leikittiin vähän ja sitten tekemään.
 • Seurausta: vasempaan sivuaskelia pyysin useampaan kohtaan. Aluksi sain vähän huomauttaa, että oli hiljaa. Alun jälkeen, kun alkoi ärsyttää. Teki sitten hiljaakin. Naksuttelin lopussa hiljaisia kohtia ja niistä lelu. Kerran vasempaan sivulle askelissa vielä liikkeestä lelu. 
 • Ruutu: tehtiiin rinteeseen, kun yritin keksiä jotain haastetta. Ekassa liikkurin käskystä käskinkin maahan ja tehtiin täyskäännös oikealle seuruuseen (yllättyi). Sitten uusiksi. Merkki ok. Merkiltä tuli taas ääni, kun juoksi ruutuun. En ehtinyt reagoida niin kutsuin sitten ruudusta. Vielä uusi toisto, nyt oli hiljaakin. 

KE: TOKO SIRKUSKENTTÄ Veera&aussiet Sara,Rinna&Dot, Inka&bc:t Sätkä & Saimaa sekä Shanti & aussiet Dracu & Wicca. Rakennettiin kentälle kaikki merkkiliikkeet eli keskelle ruutu (aika usein se tulee tehtyä kentän laitaan!), 10m sivuun samaan linjaan luoksetulo ja zetassa taas kaksi merkkiä tuli lähelle ruudun linjaa. Halusin, myös ohjatuun ruutuhäiriön taustalle. Aika ketkut treenit siis Ruutiselle. ;) Jälkeenpäin tuli mietittyä, että ei nyt talvella ole oikein tullut mitään merkkihäiriötä liikkeisiin.. 

Gava:
 • Luoksetulo eli eteentuloa: Ensin läheltä pari palkattuna. Sitten noin 5m, sekin hyvä. Pidemmistä eka vähän väljä ja palkkasin vasta lähempänä. Seuraavassa taas tökkäsi kuonolla. Vika oli sopivalla etäisyydellä noin 10cm varpaista ja suora. Nyt yritin maltillisesti aina lisätä matkaa. Toki paremmin osaisi arvioida matkan jos laskisi askeleet. Kun nyt tulee eri kohdista kutsuttua eteen. Taistelupalkka taisi olla (kamala, kun unohtaa!). Ehkä silläkin on tullut edistystä, kun opetusvaiheessa oli namit. 
 • Maahanmenoja: vähän hitaasti. Ei samanlaisia heittäytymisiä saatu, kuin omalla kentällä. Näissä riittääkin työtä! Yritettiin kyllä ottaa vauhtia. Gavan kaksi rakasta ihmisystävää tuli tässä vaiheessa myös paikalle niin sekin sekoitti päätä, kun olisi ollut pakko päästä moikkaamaan. Sain tosissaan yrittää saada tekemäänkin jotain. Ei nyt karannut, mutta tuijotti vaan "niin ihania" ilmeellä korvat luimussa ja häntä vipattaen. Vähän namilla imutusseuruuta ja kunnolla hetsaamalla leikkimään malttoi. Treenikaverit on siis liian mukavia. ;) Toisen näistä ihanista Gava sai moikata ja toista ei, kun joutui autoon.
Paikalla olot: 

Isoille kavereille eli evl koirilla tehtiin ensin.
Paikalla makuu, Ruuti: Tällä kertaa näin päin, ehkä kerran aiemmin näin päin. Ja otettiin se 4min aikaa. Ekaa kertaa nyt pitkään aikaan täysmittaisena. Ruuti nousi Inkan sivulle käskystä. Jaksaa edelleen yrittää tota ennakointia. Pyysin vielä yhden häiriökäskyn, jonka kesti ja palkka. 

Paikalla istuminen, Ruuti: Suht vähän aikaa oli kulunut tai ehkä minuutti niin Ruuti meni maihin. Kävin nostamassa sen istumaan ja sanoin paikka. Siinä pysyikin lonkka-asennossa istumassa. Pidettiin se 2min. 

Sitten junnujen vuoro, oman tasonsa mukaan:
Paikalla makuuminen, Gava: Gava tuli taas autosta ja oli niin paljon ihania rakkaita kavereita kokoontunut. Virittelyssä istui hyvin. Käskystä maahan tai näytinköhän vähän käsi apua. Pysyin noin 2m päässä ja palkkailin usein. Häntä heilui kokoajan ja katseli Dotin ja Wiccan suuntaan. Ei mennyt lonkalle, mutta tuntui aika levottomalta. Ja välillä vähän siirsi tassujaan muutamia senttejä. Lonkalle menemisen pelossa palkkailin juuri tosi tiheästi. 
Ruuti:
Saimaan eka ruutu, lopussa aurinkokin näyttäytyi
 • Ruutille alkuun pari heittoa palloa. Sitten tehtiin seurausta namipalkalla. Meinas taas tulla niin kierroksilla autosta. Näköjään super hauskaa, kun pääsee taas kunnon kentille treenaamaan. 
 • Ruutu: merkki ok (Sara ja Sätkä taas yritti isolle merkille). Ruutuun lähettäessä taas zetan ja luoksetulon merkit kutsui. Ekalla kertaa osasin myös puuttua ääneen. Ruutuun juoksi sivusta sisään. Annoin pari mahdollisuutta. Sitten käskin merkille odottamaan ja kävelin näyttämään ruudun. Nyt sujui hyvin. 
 • Ohjattu: tehtiin tämä viistosti kohti ruutua ja haettavan kapulan häiriönä oli myös juosta voi-maisesti ruutuun. No sinnehän se lähti. Merkki hyvä. Sitten lähti kohti vasenta, mutta kurvasi ruutuun. Tästä tuli huomautus. Toistolla kuunteli ja toi hyvin. Ekassa vauhtina palautus, toinen sivulle ja toikin reippaasti. 
 • Tunnari: rivi, jossa tarkasteli vähän, mutta rauhoittui hyvin nuuskimaan. Meni hidasta laukkaa nenä maassa eli vähän rajalta taas meneekö kohta ravilla kapuloille juoksemiseen. Vauhdista "kii" ja vaihto namiin. Hyvin kasaa itsensä vauhtiliikkeiden jälkeen. 
Sätkä zetassa, taustalla ruutu ja häiriömerkit (osa niistä)


Ke iltalenkillä tehtiin poikaystävän kanssa lyhyt paikkamakuu Ruutilla ja Gavalle. Ruuti tosin meni mun käskystä maahan ja vapautti itsensä. :D Gavalle taas samaan tapaan palkkaa usein. Nyt oli naksutin kädessä ja koitin palkata rauhallisen kohdan. Välillä vähän liikahti, mutta jotenkin korjaa välillä asentoa niin pienesti ettei oikein huomaa mitä tekikään. Oli kyllä skarppina. Tänään muistin käyttää jättökäskynäkin maahan. Päätin tässä, että yritän hyödyntää Ruutin ja tehdä aina lenkeillä tai tuon kentän ohi mennessä lyhyen makuun. Nytkin kulki lenkkeilijöitä ja koiriakin ohi. 

Treenaa:
- Gava: lenkeille lyhyttä paikkamakuuta, ei mee kauaa! Alkuun, että unohtaa lonkalle menon ja olis rauhallisen näköinen sitten aikaa ja matkaa. 
- Gava: häiritty kontakti ja myös koemaisia missä siirtymä, liikkuri näyttää liikkeen alkukohdan ja sitten siellä katsekontaktista palkka (liikkurin höpöttäessä). Välillä myös siirtymästä palkka. Voisi jonkun helpon palkattomankin taas tehdä vaikka 3+1. Voi myös loppua ruutuun/merkkiin missä lelu yllätyksenä. 
- Gava: eteentulo pikkuhiljaa matkaa kasvattaen ja kauempaa avuilla. 
- Ruuti merkkihäiriötä: luoksetulon ja zetan merkkejä
- Ruuti kuuntelua! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!