Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.3.2015

Super omatoimitokotreenit lähikentällä!

Treenihehkutusta! Meidän lähikenttä oli sula ja lelu oli taskussa = pitihän se korkata tokoilla! Treenitkin peruuntui niin pidettiin hauskat pikatokot. Lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia meni kentän ohi (lenkkitiet kolmella puolella) ja korispelaajia oli kentän päädyssä. Hieman kerran tuli mieleen, mitäköhän ne ajattelee mun ja koirien hillumisesta kentällä. :D Suht kovaan ääneen tuli kehutkin. Gava alkuun istua odotti vuoroa, niin hienosti vaikka heittelin Ruutille palloa palkaksi. Varmaan se 2min istuminen siinä meni ;)

Ruutin kanssa:

 • Seurausta: alkuun kiinnitin huomiota, että katsekontakti pysyisi liikkeelle lähdössä. Alussa tiputti. Sitten pysyi. Ja muistin lähteä vasta käskyn jälkeen (helppo sanoa tästä muille). Paristi palkkasin hyvät liikkeelle lähdöt. Parissa kohtaa pieni ääni, jonka komennuksesta teki hiljaa. Kun liikkeelle lähtö oli kunnossa keskityin tekemään sivuaskelia vasemmalle. Huomasinkin, että eka askel menee hyvin ja toisessa on vähän enemmän ongelmia mun jalkojen kanssa tai Ruuti on tiellä. Tehtiin näitä useampi niin, että lelu oli jommassa kummassa kädessä valmiina ja sivuaskelien jälkeen perusasennosta tai kerran yhden askeleen jälkeen heitin palkan kopilla otettavaksi. Tuntui, että Ruuti patosi aika hyvin eli keskittyi palkkaan ja sen odottamiseen ettei muistanut äännellä. Täytyisi vaan tehdä näitä lisää ja jos Ruuti on yhtään epävarma, tulee ääni. 
 • Yksi liikkeestä seisominen, johon jätin takapalkan. Hyvin kuunteli ja sujui.

Gavan kanssa:
 • Aloitettiin tekemällä stoppia tolpan kierrolla. Ensin läpijuoksu, ei nähnyt mihin lelu tipahti. Sitten pysäytys pelkällä suullisella käskyllä ja vau, onnistui! Ihan kiva stoppi, ei tosin maahan jäänyt jälkiä, mutta taisi pysähtyä tasajalkaa. Sitten 1-2 läpijuoksua. Stoppi, missä lelu lensi heti. Tehtiin vielä pidemmältä matkalta stoppi niin, että jätin G:n seisomaan ja siirryin noin 20m päähän. Puolivälillä stoppi ja nyt oli paras näistä! Tuli, myös reippaasti. Sitten yksi läpijuoksu samassa kohtaa. 
 • Maahanmenoja: nyt saatiin niin hienoja maahanmenoja! Joskus ajattelin tuleeko niitä koskaan sellaisia mitä haluaisin. Tehtiin jalkojen välistä juoksemistemppua ja juoksu pyrähdyksiä. Peruutuksesta tai suoraan kävellen/hölkäten käsky maahan. Alussa pieni käsimerkki, sitten ihan ilman. Ja kaikissa heittäytyi ihan maahan. Olin riemuissani! Tehtiin ehkä 5kpl ja sitten lopettiin. Gava hihnojen laitossa vähän oli, että joko tää tekeminen loppui? 
 • Tuntuu, että treenit on nyt menneet taas jonkin verran eteenpäin, kun listasin tavoitteet ja oon tarkkaan suunnitellut treenit. Nyt varsinkin, kun hirveimmät märät treenikelit ohi ainakin hetkeksi. Eteentulon, kun vielä saa kuntoon.. Vielä ei olla kisavalmiita, joskus ehkä 3-4 liikkeen mölli/koemainen valmiita. 
Treenaa:
- Ruuti: vasempaan sivuaskeleet! Liikkeelle lähtö, naksuttimen kanssa (tänäänkin oli taskussa, mutten käyttänyt).
- Gava: stoppia välillä, muttei aina. Vaihtele etäisyyttä. Myös maahanmenoina, kun liikkeestä maahan paranee. 
- Liikkeestä maahanmenoja ulkona hyvällä vireellä ja vauhdikkaina ja hyvällä alustalla (ei märkä). 
- Eteentuloja muistettava tehdä myös ulkona! Ja alkuun niitä varmemmaksi hyvällä alustalla. Naksutin?
- Paikka istu + makuuta kaksikon kesken/Gava + toinen koira. Nytkin olisin voinut aloittaa treenit sillä. Gavan kanssa myös piilon opettamista, alkuun puolittain piilossa (osittain näkyvissä) tai nopea käväisy. 

 

Ennen tokoja lenkkeiltiin hakemaan porukoilta muuttoa pakoon mennyt potkupyörä/lauta. Joustoremmit päällä molemmat tulivat nätisti takaisin päin sieltä. Ruuti meinasi innostua kiskomaan pannasta huolimatta, mutta komensin. Kun vauhtina riittää ihan itsekin potkittu vauhti. Syksyllä tuli testattua, että Ruuti saattoi siitä kiskomisesta äkkiä singota sivulle ja siinä lentää itse perässä. Parempi siis, että hallitusti pysyy lähempänä.. 

Noi vieterimäisesti venyvät hihnat (halpa nettikirppis osto) oli kerran kokeilua lukuunottamatta olleet laatikon pohjalla, mutta tuossa oikein näppärät, kun menevät kasaan ettei hihnat mene solmuun tai jalkoihin. Koirien ohitukset namia seuraten ja varmistus hihnasta läheltä lukkoa, kun venyvät niin. Räyhäävän koirakin mentiin suht löysään remmiin namien kanssa ohi. Helpottaa jos voi käskeä vain ohittamaan ja luottaa etteivät mene koiran luo. Ruutin trimmerikin pääsi mukaan, sillä tulen siistimään vähän vatsa ja reisikarvoja sisäpuolelta = vähemmän hiekkaa. 

Päivällä tehtiin Gavan kanssa yksi 2x2 keppitreeni. Laitoin yhden parin puuterassille (nurmi on helposti aika mutainen ja vielä märkä). Palkkaus alkuun pallo terassilta alas. Sitten laitettiin laatikko maahan mihin heitin aina namipalkan, ne kerran kun osuin. Tehtiin vaikeitakin kulmia, vaikka oli vähän ahdasta. Hieman vaikeammista vielä kyseli ja paristi meni väärältä puolelta. Muisti kuitenkin idean mennä läpi. Porukoilla on parit metallipiikkikepit niillä vois käydä kodin lähellä nurtsipläntillä tekemässä, siellä näytti vähän kuivemmalta ja ei mene oma nurtsi pilalle. ;) Ehkä vielä yhdet muistuttelut yhdellä parilla sitten mukaan toinen pari noin 2-3m matkalla. 

Canis lehdessä oli, myös jännä artikkeli (jonkin aikaa sitten), jossa yksi oli saanut omalla koiralla ja joillakin koulutettavilla enemmän toimimaan että eka on 2 keppiä. Sitten tuleekin kolme keppiä. Siinä on tullut sitä rytmitystä heti alkuun.. Pidetään mielessä.. Tai sitten ohessa niitäkin. Täytyy lukea se vielä uusiksi, ohessa yksi siitä silloin otettu kuva. Alussa taisi tulla palkka tuohon väliin tai viivästys ennen palkan heittoa. 

Oli kyllä niin ihana päivä ja keväinen lämmittävä aurinko!


Jos pk-seudun seura mietinnässä niin AST:llä on katselmus tulossa keväällä.
Agilityn alkeis- ja jatkokurssi ilmoittautumiset, myös alkaneet (Espoo, Puolarmetsä)! Hieman edullisemmin seuran järjestämänä kuin yksityiseltä. :)


3 kommenttia:

 1. Hauska, löysin tän blogin facebookista sun koiraveräjän myynti-ilmoituksen kautta. Pitääpi liittyä seurailemaan. Etenkin agility postaukset kiinnostaa meitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin löydetty ;) Mietin mistä nimi oli tuttu, mutta katsoin fb:n juoksukontaktiryhmässä teidän videota. Gavallekin varmaan jollakin tapaa juoksu A. Gavan agilityjutut möllitasoisia ja parin vuoden takaa on Ruutin valmennuksiakin ja niistä ratoja. :)

   Poista
  2. Noniin maailma on pieni :) Heh no Ilekin supermöllimölli ja aika samanikäinen, joten samoja juttuja edessä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!