Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.3.2015

Loppuviikon tokoja

Ke-pe tokoiluja

Keskiviikkona synttäritokoiltiin Suvin ja bc Zoomin kanssa Kilossa lähikentällä. Olin liikkeellä ilman treenisuunnitelmaa tai mietin paikan päällä mitä treenataan. Ja kiireisen päivän jälkeen tehtiin kaikkea hauskaa.

Paikalla makuu: Gava ja Zoom. Gava alussa välillä katseli Suvia häntää heilutellen. Palkkailin suht tiheään, kuitenkin vähän harvemmin kuin pari viikkoa sitten. Välillä liikutti aavistuksen etutassua tai ministi takajalkaa, muttei mennyt selkeästi lonkalle ja noissakaan en huomannut niin muutosta. Lopussa tuli häiriötä, kun joku koira haukkui lähihiekkatiellä. Gava ryhdikkäästi katseli vain sitä ja palkkasin myös. Lopussa useampi palkka sivulla seisten ja sitten vapautus.

Aika hyvin nyt monta makuuta saatu ilman lonkalle menoa. Vielä on aavistuksen rauhattoman näköinen välillä niin pidetään vieläkin tiheää palkkausta. Voisin testata myös namia mitä ei saa ottaa kuin luvalla, nyt kun sitä on kotona harjoiteltu. Varmasti myös kaukojen treenaus auttaa jumppana sekä jos tekisi tasapainotyynyllä jotain makuuseen liittyvää..


Gava, seuraus tarjottuna: tehtiin puhtaasti tarjoamisen kautta. Kun tuli ilman käskyä seuraamaan oikeaan kohtaan, naks -> namin tiputus tai koitin heittää suuhun (osa meni ohi). Siellä syötyä Gava otti taas kiinni ja tuli seuraamaan. Aika nopeasti uusi nami. Ruutin kanssa oon vaatinut pidempääkin pätkää sivulle takaisin löydettyä. Hyvällä aktiivisella asenteella mukana eikä haittanut Zoomin treenaukset samaan aikaan.

Gava, maahanmenot: hetsasin vähän ilman lelua, sitten tein maahanmenon. Ekassa palkka suoraan ja toisessa niin, että kiepsahdin eteen peruuttamaan ja sieltä lupa. En ole ihan varma, että oliko kyynerpäät täysin maassa, olisi sivusta pitänyt nähdä. Olin tyytyväinen näiden nopeuteen ja mielestäni en käyttänyt kuin suullista käskyä.

Leikittiin kongilelulla väleissä, joka toisessa treenitaskussa, joka välillä lenkeillä. Oli Gavan mielestä oikein hauska vaihteeksi. Gava teki myös loikkiaan kehuessa, kuten pentuna teki niitä usein.

Gava, kisamainen: Tein 5m seurausta, pysähtyen perusasentoon. Siitä kehut ja pomputukset. Sitten 2m siirtymä ja tehtiin maahanmeno pienen hetsauksen jälkeen. Siitä vasta lelu. Oli seurauksen jälkeen vähän sen näköinen, että hei unohtuiko jotain - lelu!
Sitten tehtiin vielä 10m luoksetulo eteen, näytin käsiavulla eteen niin vieläkin helpompi. Kehut ja riehutin vähän ilman lelua. Sitten 2m siirtymä ja 5m seuraus. Siitä lelupalkka kehujen jälkeen. Täytyisi muistaa useammin mitä muistin tehdä nuorempana, että ennen kunnon kehut ja sitten sen jälkeen lelu. Välillä tietty heti.

Ruuti, luoksetulo: avustaja palkkaamassa. Ekassa kun mun käskystä lenti palkka niin ei ehtinyt pysähtyäkään. Seuraava läpijuoksu, nousi seisomaan kun lähdin kävelemään pois. Kaivelin siinä vähän lelutaskua. Kolmannella appari heitti lelun, kun oli pysähtynyt ja huusin "jes". Ihan ok pysähdys ja suora. Tosin ehkä vähän parempia takapalkalla joskus. Täytyisi tietää mikä on se ihanne ja mitä ei kelpuuta. Tehtiin vielä puun kierrosta yksi, aika samantasoinen.

Ruuti teki seurausta Suvin kanssa. Oli hauska nähdä sitä toisen kanssa työskentelemässä. Välillä perusasennossa yritti komentaa haukkuen, että nyt olis palkan paikka. Pari inahdusta myös alkuun. Mutta hyvin mun liikkuroidessa seurasi herpaantumatta. On sen seuruu kehittynyt niin paljon mitä se nuorena poikana oli! Vasempaan käännöksissä kiinnitin huomiota, että ne pitää tehdä aika selkeästi että käyttää parhaiten takapäätä. Nopeemmin tehtynä hyvä takapäänkäyttö jää vajaaksi. Täyskäännös oikeaankin oli hieno (normaalisti vasempaan).

Gava, luoksetulon stoppi kierrosta: noudatin neuvoa ettei vielä häivytetä pelkkään suulliseen. Tehtiin myös pidemmältä matkalta ja peruutin Gavan juostessa kiertämään. Ekat oli ihan ok tasoa. Väliin aina läpijuoksua. Kaikissä hämäysheitot eli heilautan lelua + käsky, saattoi olla myös jalalla tömäytys (?). Oli tarkoitus tehdä vikassa niin, että heitän lelun heti käskystä, mutta rutiinina teinkin vaan hämäysheiton eikä lelu irronnut kädestä. Vikan stoppi olikin tosi hieno lukkojarrutus! Tein sen vähän lähempänä mua kun, joissakin noissa matkaa on ollut 10-15m ja tossa oli noin 5m. Jätettiin siihen. En oo pitkään aikaan saanut noin hienoa jarrutusta, mun tekniikasta kiinni!

Fisu teki myös luoksetulon eteentullen, hirvittävää vauhtia tuli eteen, oikein pelotti! Ja parit maahanmenot. Maahanmenoissa kaikissa piti hyvin päätä maassa.


Gavan kanssa kyllä lähikentällä ja tutuilla kentillä hieman erilaista treenata. Ehkä juuri uudessa paikkaa vaatisi hetken siellä olon, että paikka ei häiritse. Mutta tutussa paikkaa käyttää kaiken energian mun kanssa tekemiseen. Sen takia varmasti tuntui Jessicalla ekassa setissä, että joutui niin paljon käyttää energiaa leikkimiseen ja sytyttelyyn, kun ei ollut ihan treenimoodissa. Täytyykin hyödyntää jos joihinkin uusiin halleihin pääsee kisojen verukkeella. Purina-areenalle mennään pääsiäiskisoja katsomaan ainakin. Tai kun mätsäreitä tulee enemmän niin mennää niihin eri paikkoihin hakemaan yhteisiä kisakokemuksia. Taas sitten Ojangon halli ei ollut yhtään erilainen.

Ke illalla tuli vieraita ja oli kiva nähdä, että Gava ei ollenkaan vierastanut pienintä poikaa. Fisu taas väisti kaikki pojan koskemisyritykset. Kai se Gavalla on vielä tuosta pienemmät ja riehakkaammat lapset, joita on syytä epäillä.


TO oli sisätokotreeniä

Porukoilla kolmikko sai vuorotellen treenata.

Rasmus:

  • Rasmus teki oikealle sivulletuloja "viereen". Testasin vähän miten pienellä käsimerkillä se jo onnistuisi. Äiti on treenannut noita mun näyttämiä juttuja, joka päivä muutamia toistoja. :) Alkuun oli vähän jähmeätä sitten alkoi sujua. Alussa oli pari vähän vinoa, en palkannut. Sitten alkoi tulla täydellisiä. Ranteen kokoinen pieni pyöräytysliike oikealla puolella niin tulee sivulle ja välillä vain sormilla pieni merkki. 
  • Muutaman askeleen seuruutakin perusasentoon pysähtyen, joku perusasento huono ja jotkut hyviä. 
  • Tehtiin paikallaan käännöksiä, oikeaan (kohti rasmusta) oli parempia, vasempaan meni välillä oikean paikan ohi. 
Gava änki siihen tekemään silloin, kun tein Rasmuksenkin kanssa. Yritti ehtiä aina sivulle istumaan. Joissain väleissä Gava sai tehdä vähän seurausta. Tehtiin myös vähän pidempäänkin. Virettä oli kilpailusta johtuen vähän enemmän niin oli vähän edempänä kuin yleensä, kuitenkin teki käännökset hyvin. Välillä lipsui tassut käännöksessä. Hyvä vire oli ainakin. Otettiin myös häiriötä kolmesta mukana pyörivästä koirasta ja paristi sain huomauttaa, ettei saa katsoa pois ja sitten taas palkkasin vähän helpotetun kohdan. 
Kiva oli nähdä miten Gava tekee vielä motivoituneemmin, kun toinen on saanut tehdä ennen. Varmaan kenttäkaudella tulee olemaan taas aika eri, jos koirat odotaa kytkettynä treenin ajan. Tai no niinhän tässä parissa treenissä jo oli.

Ruuti teki vähän seuruuta hienosti ja hiljaa. Käyttää hienosti takapäätä myös. 


Kotona Gava treenaili ruuallansa
  • Yksi askel taakse ja eteen: yksi askel eteen ja palkka. Sitten useampi yhden askeleen peruutus ja aina välillä askel eteen tilan takia, että pysyttiin matolla ja Fisu seisoi takana. Saatiin pari tosi hienoa peruutusta, ettei ollenkaan mennyt vinoon ja suora pa. 
  • Kaukoja: ekoissa liikkui. Sitten sanoin vähän, että nyt rauhassa ja yritin itsekin tsempata. Sitten tuli kaksi sarjaa täydellistä maahan-seiso vaihtoa. Sitten tehtiin istu-seiso vaihtoja myös muutamat täydelliset ja sitten annoin ruuan Gavalle. Gava vaatii ruuan alussa vähän "nälän" herättelyä. Alkuun syö vähän nyrpistellen ruokaa ja treenin lopussa hyvällä ruokahalulla. 
Pe tehtiin aika samoja juttuja sisätreeninä, Rasmuskin treenasi. Tytöt juoksi aamulenkillä pellolla, kun ketään ei ollut näkyvissä. Muutenkin aika riehuvaisia tänään. Hihnassakin Gava vapaana tulee riehumaan Fisun kanssa ja Fisu on taas hihnassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!