Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.3.2015

Leipää ja sirkushuveja - Sirkuskentällä

Mentiin tokoilemaan Mariannen ja lk collie Ginin kanssa sunnuntainakin vaikka tässä on ollut aika aktiivinen viikkoa taas. Sirkuskentälle, joka oli ihanan kuiva ja kiva treenata! Ihan tihutussadetta lukuun ottamatta. Kolmikko oli taas mukana ja myöhemmin vein Rampen sitten porukoille.

Gava alotti:

- liikkeestä seisomista niin, että heitin pallon palkaksi. Gava eri sijainneissa. Testattiin, myös miltä tuntuisi takapalkka. Kahdessa missasi käskyn eikä totellut. Pari oli vähän huonompaa, jokunen hyväkin. Kun vaan tajuaa idean. Loppuun otettiin vielä multa lentävän pallon kanssa, jotka parempia. Nyt on palkattu nopeudesta pysähtyä. Jossain vaiheessa sitä kestoakin ja koiran kiertoa.

- noutoa: tässä liikkurointia. Lähinnä käsky ennen kuin käsken kapulalle. Ekassa taisi nytkähtää. Jossakin annoin namin, jonka jälkeen vasta kapulalle. Yhdessä lähti juoksemaan liikkurin käskystä. Sitten tehtiin loppuun niin, että heitin kapulan ja palkkasin lelulla suoraan sivulta. Niissäkin, kun sanoin jes oli jo pinkomassa kapulalle, mutta toin lelun pään viereen ja huomasi sitten siitä lelun. Ehkäpä voisin joskus pyytää seuraamaankin. Tuli testattua, että joko käsky ei ole varma millä saa noutaa tai sitten yrittää vaan ennakoida.

Ruutin kanssa:

- tunnari: rivissä ja jossain keskellä oma. Meni laukalla kapuloille, vaikken mennyt keskivälille. Vauhtina palautus. Seuraavan kerran voisi palauttaa ihan sivulle.

- luoksetulo: yritin muka jättää salaa avustajalle takapalkan, mutta pöh. Ruuti vähän nytkähti käskyä. Sitten stopissa vaan kääntyi ja juoksi taakse palkalle. Missä oli mun vapautus. :D Tein yhden läpijuoksun eli palkkasinkin mun päädyssä lelulle jalkojen välistä juoksemaan. Tosin turha, kun tulee suoraan sivulle. Sitten tehtiin vielä yksi. Stopissa meni 90 asteen kulmaan vinoon. Kutsuin uudestaan ja maahanmenosta vapautus, mun jättämälle takapalkalle.

- seuraus: koitettiiin tehdä vähän pidempää liikkuroituna. Sivuaskeleet oikeaan teki hiljaa. Vasempaan taas tuli ääntä. Niihin enemmän treeniä. Mulla aivot kävi hitaalla, jos liikkuri sanoi että joku käännös oikeaan niin mietin, kumpi suunta? :D Perusasennot oli ihan hyviä juoksusta pysähtyessäkin. Peruutuksessa meni ihan vinoon. Pysähdyin ja käskin uudestaan peruuttamaan. Vähän parempi. Sisällä tekee niin hienoja peruutuksia! Sen jälkeen äänteli ja komensin, mistä hiljeni. Muuten oli yllättävän hiljaa. Ennen liikettä syöttelin sivulla vähän nameja.

Näin ihanan kuivaa oli! Gini odottaa luoksetulon kutsua.
Gavan kanssa:

Tarkoitus oli tehdä vaan yksi setti ja lyhyet treenit. Mutta teki mieli vielä ottaa seurausta, kun kenttä niin kivassa kunnossa. :D

Seuraus: liikkuroituna tehtiin. Alussa palkkasin kontaktista sivulla. Mini vilkaisu liikkuriin, mutta taisi korjata sen. Palkkasin kontaktista. Seuraavassa pitikin hienosti kontaktia ja kuunneltiin alun liikkurointi. Seuraamaan hyvin. Tehtiin ekassa pätkässä käännös vasempaan ja pysähdys. Pysähdyksestä palkka. Hieman nopeampikin vois olla, mutta istui kuitenkin.

Sitten jatkettiin pyytäen sivulle. Käännös oikeaan nätti. Sitten juoksua, ehkä 2m jälkeen vähän väljeni. Palkkasin, kun tiivistyi vähän. Tehtiin näihin kolme toistoa. Juoksua pitäis treenata ja vaikka naksutella. En oo juoksuttanut yli viittä metriä. Täytyy myös hakea, mikä juoksunopeus sopii Gavalle. Täyskäännös oikeaan hyvä. Sitten vähän tavallista seuruuta ja pysähdys, josta palkka. Tehtiin kaikki lelulla ja siinä asenne on kyllä hyvä. Nyt ei kontakti katkeillut kertaakaan ja vaan juoksussa, joka vielä aika uutta vähän väljeni. Sitten pitäis vaan uskaltaa vielä pidempää yhtenäistä pätkää, mulle tulee itselle joku pelko tietyn matkan jälkeen. Vois ottaa tavoitteeks parin lyhyen jälkeen tehdä ehjän L- kaavion. Pelottaa vaan, että jos on liian vaikeeta tai innostus ei kestä. Mutta sittenpähän tietää missä on vielä tekemistä. Eikä sitä kehity jos ei uskalla vaikeuttaa.

Rasmus odotti Gavan vikan treenin ja sitten pääsi vähän tekemään oikean puolen "viereen" sivulletuloja ja seuruuta. Nyt oli muuten seuruu jo parempaa, ei poikittanut kuten viimeksi! Namikäsi tällä kertaa. Tehtiin taas oikeaan käännöksiä, missä palkka takapään siirryttyä ja lyhyttä 1-5m suoraa. Äkkiä se 11v pappakin oppii niin harvoin vaan jaksettu treenata. Tehtiin vielä normiseurauksesta "saksalainen" ja sivulta seisomaan nousu ja kierto. Kierto hyvä. Merkillekin käskin juoksemaan ja oli hauskaa. 22.3 on Rasmuksella rally-kisa. Osteopaatti saatiin sitä ennen ens torstaille, vähän on tuntunut taas jäykemmältä kävellä pidempään.

Lopussa Gava ja Gini pääsivät leikkimään. Alkuun oli vähän niskakarvat pystyssä, mutta sitten löytyi pientä painia seisoen ja hipan juoksemista. Sitten tulikin hiki ja oli hyvä lopettaa. Hyvin meni yhteen leikkimieltymykset. Onneksi Gini on, myös kivan siro nahka eikä mitenkään jyrännyt Gavaa.

Kiitos treeniseurasta! Mukavat treenit :) Ginissä oli havaittavissa jonkin verran Gavamaista ladeilyä, maahanmenossa ja istumisessa välillä viivettä että takamus on maassa. Eteentulotkin kuulosti tosi samalta. Gavaa ei onneksi tuo hiekka haitannut. Mutta en uskaltanut maahanmenoja vielä koittaa, niitä hiekalla vois tehdä.

Treenaa:
- Gava: pari lyhyttä + seuraus L-kaavio. Treenaa juoksua ja perusasentoja hiekalla.
- Gava: liikkeestä seiso heitettu lelu parempi. Kestoakin välillä, koiran kiertämistä ja suorana kävelyä stopista.
- Gava: heitetty kapula ei aina tarkoita, että se haetaan.
- Ruuti: Luoksetulossa kuuntelua ja kaukoasento kutsun sijaan!
- Ruuti: tunnari luovutussivulle.

Rasmus heitettiin kotia ja on se helpompaa kyllä kahden koiran kanssa. Kolmas tuo heti lisää arkeen. :D Ja hihnalenkeillä näppärä kahden kanssa. Ja Rasmus, kun lenkeillä on hitaampi ja vaatii lyhyempiä lenkkejä.

Meidän lähihiekkakenttä on myös ottanut kunnon kirin sulamisessa parissa päivässä! Nyt oli jo hyvin tilaa ja vielä hetki niin vielä isompi alue. Tosin on se kivempaa aina tehdä seurassa, mutta jotain pientä hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!