Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.1.2018

Gavalle tekniikkatreeniä ja Nova lainakoirana

Perjantain Saijan treeneihin taas pitkästä aikaa! 3 kertaa jäi välistä pois. Nova menikin tällä kertaa seuralaisen lainakoirana ja itse taas Gavan kanssa. Tehtiin kahteen osaan molemmat niin samat lämppälenkit meni hyvin ja pikku tauko koirille.

Nova meni ihan samalla tavalla Danielan kanssa kuin tekisi mun kanssa. Rimat 45-50cm. Pallon haltija on pomo. Pituudelle sai olla apparipalkkaamassa, kun tultiin vinosta kulmasta ja koirankin piti sitä vähän työnnettynä hakea, linja vietti helposti ohikin. Takaakierto ja niistolla pyöritys, ekassa niistokäsi vähän myöhässä. Toisessa parempi ja kääntyi tosi hienosti! Kepeillä oli ohjurit, mutta ne silti takkuili alkuun kun jäi katsomaan ohjaajaa takana, ensin 2 välissä ja sitten keskivälillä. Palkkasin Novan sitten aidan luo, keppien päätyyn ja etupalkalla pujotteli hyvin. Täytyy käyttää kyllä munkin kanssa tota etupalkkaa! Kunniakierroksia kertyi varmaan yhtä paljon kuin ratapätkiä, pitäisköhän niihin joskus puuttua... :D

Olipas hauska katsoa toista menemässä oman koiran kanssa ja tuli sieltä 10 esteeltä nollakin!


Gavan kanssa tehtiin verkkojen kanssa lepakkojuttuja tai oikeastaan ohjaustekniikoita. Mulla oli taas oikeat termit ihan hukassa, kun yritin selittää tai näyttää mitä haluttaisiin tehdä. Vaikeata oli myös määritellä, mikä musta on hyvä käännös jos mietitään laskeutuminen, korjaava laukka (laskeutumisen jälkeiseen suuntaan) ja sitten käännös. Päästiin kuitenkin yhteisymmärrykseen sopivasta ja auttaisi itseäkin että tietäisin ollako tyytyväinen vai ei. Ihan siivekettä nuoleva käännös ei välttämättä ole nopeampi kuin sellainen missä vauhti pysyy. Huomattiin myös että oikeaan kääntyy huonosti. Vasempaan tosi hyviä. Fyssari määräsikin oikeaa puolta jumppaamaan ja makuuttamaan tyynyn päällä ja taivutuksia yms.


Jenkkikäännös: suurin osa oikeata, kun siitä aloitettiin. Kerran osui 2m päässä olevaan verkkoon. Tässä mun muistettavana oli suhahdus, Saija hyvin muistutti jos unohdin. Ja treenata eri sijainteja, etten halua aina ehtiä kohtaan x. Vaan osaan rytmittää sen mukaan missä olen. Testattiin tästä myös loivempaa käännösta vähän tiukempi kuin 90 astetta. Pystyin jopa liikkua siinä hypylle ilman että lähti jätti lenkille! Siistiä! Joku kerta oli ehkä vähän rajalta. Lopussa siirrettiin verkot lähelle korjaavaa laukkaa ja tiukensi hyvin paluuta. Sitä ennen oli mennyt päällejuoksuja vauhdilla, siitä kun koitin jenkkiä niin ei kääntynyt vaan venähti tosi pitkäksi käännös. Jenkeissä aloin ehkä paremmin muistaa, missä kohdin mun pitää tehdä jarrutus ja minkä aikaa. Sen suhahduksen jarrutusvihjeen, kun vielä oppii muistamaan.

Hyvä treeni olisi myös irtoamispätkällä missä lelu lopussa ottaa ensin sinne ja sitten jenkillä yksi käännös minkä jälkeen tulee palkka toisesta suunnasta, jos tottelee vaikka olisikin lenkkiä saa palkan multa käännöksestä.

Ihmisnuoli: Tämä oikeaan käännöksenä. Kutsuin näitä alkuun niistoksi, mutta takaakiertomaisempana se olisi se. Ensin niin, että tein ohjauksen vähän riman yli. Halusin nähdä näissä jotain rytmin muutosta ennen kuin päästää yli. Monesti se tulikin niin viime tinkaan, että hypylle päästö myöhästyi. Kokeiltiin myös missä laitan mun puolella kädet vähän riman alapuolelle kuin tiputtaisi lelun. Vähän vinossa kenottaen. :D Ja kahdella kädellä merkaten. Tämä näytti jo paremmalta tokalla kerralla. Tässä sääntönä ollut käsivarren mitta esteestä, mutta pitää miettiä vauhdin kanssa. Huomiona oli myös, että näitä harvemmin radoilla ehtii käyttämään. Tiukemmassa kulmassa tällaisen on meille helpompia, kun taas loivemmat. Haluisin kuitenkin, että noikin onnistuu koska niissä tulee koiran kokoaminen ja ettei pääse ohjauksen läpi. Itse toimin verkkona. :D Ymmärrän kyllä, että usein keksii paremman vaihtoehdon ohjaukselle.

Päällejuoksu: tämä on Gavan kanssa yksi must juttu, mikä pitää saada toimimaan. Mulle tulee fiilis, että jään yli ajetuksi. Pitää ajatella, että koira kyllä menee mielummin vaikka selän taakse. Ja koska on osaavampi koira niin mun ei tarvitse sen takia jarruttaa tai rytmittää riman takana, että tulisi siitä yli (sekin oli joskus ongelmaa). Pitää juosta vaan kovaa pois alta ja koiran laskeutumisalueelta. Tätä sai helpotettua sillä, että Saija tiputti lelun siivekkeen lähelle. Meinasin kirjoittaa laskeutumispaikan lähelle, mutta taisi kyllä mennä Gavan loikat pidemmäksi? Kun juoksin kovaa, unohdin pitää kontaktia koiraan ja meni selän taakse. Kun Gava palkattiin katsoin tosi hyvin koiraan, juuri niin tehtävä ilmankin. Tässä putkesta ulos tullessa huomiosana "Gava", ja sitten katson laskeutumispaikkaan ja juoksen edelle (tässä vastakkainen käsi myös). Pidän ohjauksen ohimentyäkin koiran puoleisellä kädellä. Saatii haastava kohta treenattavaksi, kun koira saa kovan vauhdin. Kun noi oppii selviää muualtakin!

Hyvä treeni molemmille ja Gavan kanssa tyytyväinen, että saatiin tehtyä tekniikoita ja käännöksiä myös esiin. Kun saan luottoa käännöksiin, uskallan liikkua paremmin ja harjoitellaan pois turhista rytmityksistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!