Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.1.2018

Lepakkotreeniä Katin opissa

Maanantaille olin ostanut paikan Katin treeneihin Sporttikselle. Gavan kanssa ajatuksena kertailla lepakkotreenejä ja löytää taas niitä asioita mitä viime keväänä saatiin kuntoon (ainakin melkein). Ja olla samalla luotettavan valvovan silmän alla. Kaipaan nimittäin, että kouluttaja tekee johtopäätöksiä ja ehdottaa miten toimitaan. Ja että tsemppaa tekemään vaikkei ekalla kerralla onnistu. Nimittäin olisin tänäänkin ollut jo luovuttamassa ja tyytynyt, että meidän käännökset on vain sellaisia ja ehkä ne oli hyviä (vaikken olisi samaa mieltä).

Valssitreeni: Suht tiukat kaksi valssia. Tai toiseen mä en kyennyt ja tuli tehtyä vastakäännös. Se venähti, muttei Gava mennyt putkeen hypyn sijaan. Just sellainen valssi, missä tekisi mieli peruutella, tuntuu ettei siihen ehdi ja koira jää seläntaakse. Ekaan ohjeeksi, että heti kun laskeutuu edelliseltä lähetys valssiin ja jatkan seuraavalle. Jäin ekassa odottamaan koiraa. Nämä sujui ok:sti, loivempi käännös huonompi mutta niin oli ohjauskin.

Jenkkikäännös: muistettavaa ottaa tähän käyttöön käsky! Joko suhina tai muu. Jenkkikäännöksessä otettiin vain yhtä hyppyä, jonka takana oli putki. Jenkkikäännös hypylle lähettäen, käännös oikean kautta, itse valssasin ja palkkasin koiran sinne. Ihan ok? Johonkin väliin koira hypylle ja putkeen lähetys. Sitten käännös taas. Ei sujunut? Varsinkaan, kun piti tehdä jenkki ja kääntää sillä 90 asteen kulman käännöksessä olevalle seuraavalle hypylle. Gavan eka yritys latasi melkein putkelle asti, siellä poskelleen jarrutuksesta ja sitten mun ohjaukseen. Seuraavat ilman kokoamista ja aika ottaa verkko esille. Ensin lelu unohtui Katin käteen ja Gavalla oli pähkäiltävää, kuinka suorittaa palkallinen verkkoa kannatteleva ihminen. Ajatteli kiertää sen ympäri hypättyään. :D Juuri kun Kati sanoi, muistaako verkot ja että voin ottaa lähempää yhden hypyn vaan että näkee. Lelun kun jätti maahan siivekkeestä vähän irti meni oikein. Mutta kokoaminen ja sopiva jarrutus tiukkaan käännökseen oli vaikeata. Monta tosi rumaa hyppyä, kunnes alkoi muistua jarrut mieleen. Ehkä itsekin osasin vähän muokata ohjausta? Gava meinasi myös lähteä ennen lupaakin liikkeelle, siitä kun lähdin laskemaan ohjauskättä tai otin askelta. Lopuksi löytyi 45cm rimalle tosi nätit käännökset! Toki myös palkka oli valmiina laskeutumiskohdassa ja itse jäin vähän lähemmäs katsomaan miten menee.

- katse koirassa, kutsu, käsi menee alas ja koiran puoleinen jalka, katse koirasta jää maahan missä koiran pitäisi jarruttaa, sivusilmällä näkee koiran, pitäisi nähdä myös koiran kokoaminen ja sitten jatkaa itse matkaa, valssi tms ja kontaktikoirassa.
- ohjausten oltava selkeät, irtoaminen putkeen vs jenkkikäännös
- jokaisen ohjaustavan pitäisi olla sellainen (tasoltaan), että ehdin 10m päähän karkuun koiraa ja koskemaan esim johonkin esteeseen, sitten vasta loppuu treenattava ;)
- näitä kaikkia läksyjä muistuteltava aina välillä

-Video maaliskuu 2017 jenkkikäännös treeniä ja muita lepakkoläksyjä (keskivälissä kurssia, nämä + esteiden ohitukset)

Sylkkäri: loppuun myös hyppy, sylkkärillä hyppy takaa ja siitä putkeen. Siinä ei ongelmaa.

Jäipäs hyvä fiilis treeneistä! Meinasi iskeä epätoivo, kun näin alkuun että tuli kaikkea muuta kuin koottua käännöstä ja mietin jo fyysistäkin puolta. Mutta sitten saatiin aivot mukaan ja niin hienoja käännöksiä! Ne näkömuistissa jaksaa taas tavoitella. Lämppäjuttuna tehtiin jaloissa pujottelua (hirveää rallivauhtia), venytyksiä, pyörähdyksiä (käsikosketuksella rauhassa). Olin varautunut omalla verkollakin, mutta Katilla oli omatkin matkassa. :)

Siinä mielessä hyvä, että ei olla enään niin kurittomia että mentäisiin putkiin ilman lupaa. Mutta noi käännöksiin kokoamiset pitää saada muistuteltua. Muuten ne jää kaivertamaan omaa ohjausta ja että tiedän että voin tehdä myös ohjauksia edessä ja koira ei tule päälle. Jos rataa tekisi niin pitäisi katsoa ensin näin yksittäisinä kohdat, missä voi tulla treenattavaa. Mutta ehkä käytän aikaa nyt näiden muistutteluun ennen ratoja.

Treenaa: 
- jenkkikäännös
- päällejuoksu

Viikonloppuna me mökkeiltiin Sysmässä. Kahdesti hiihdinkin, ilman koiria tosin.
- kuvia laitan myöhemmin lisää näytille


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!