Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.1.2018

Omatoimitokoa ahkeroitu

Tiistaina ehdin juuri valoisan aikaan tokoilemaan (aloitettiin puoli neljältä). En jaksanut siirtyä valaistulle kentälle vaan jäin nurtsisiivulle joka oli hiekkatien vieressä (Novalle häiriötäkin ohittavista koirista, joiden odotettiin kyllä menevän ohi).


Nova, ruutu ja alusta: näitä ensin. Sai ihan ruudun reunalta tarjota koskemaan. Naksautin ja heitin lelun ruudun yli eli juoksi vielä eteenpäin alustasta hakemaan. Ja hyppäsi alustalle syöksyen. Alustakin usein siirtyi kohti takareunaa. Tehtiin vielä kauempaa niin, että tulin lähelle heittämään palkan. n. 10m matkalta? Alustan kanssa voisi tehdä myös 15m ja 20m. Jos ei apparia niin itse lähellä.

Nova, ruutu ja paikanhaku/korjaukset: Sitten tehtiin ilman alustaa. Ekassa ilman apuja ja suht ok ruudun edestä. Sitten sivuilta ja takaa, niin että kävin näyttämässä kohdan. Menin ruudun eteen ja käskin ruutuun. Naksautin ja heitin pallon sinne. Tai olisko nami ollut? Hyvin näytöstä muisti paikan. Seuraavalla voisi näyttää ekalla kertaa ja sitten testata muistaako samasta kohtaa ilman näyttöä.

Nova, tötsän kierto, video alla: tehtiin Tiltun tavalla. Ensin Nova 1,5m tötsästä ja itse peruutin pari metriä kauemmas. Saatiin äkkiä kolmella toistoa matkaa lisää niin että olin itse melkein 10m. Videolle koitettiin vielä kaksi vaihetta ja koko 10m. Sujui hyvin! Nyt tehtiin kyllä kohti pensasaitaan. Samoja vaiheita voisi tehdä varmaan kohti häiriöitäkin..


Nova, nouto, video yllä: tässä enemmän luovutuksia. Meinasi jäädä kapulan kanssa vähän vinoon sivulle tai ihan väljäksi. Ilman kapulaa hyvin. Haettiin läheltä pyörähdyksellä vauhtia ja oikeaa paikkaa ja pari pidempää. Yhden noutonakin kokeilin. Ekan heiton hain takaisin (odotti kyllä hyvin) ja toisella sai hakea. Välillä autoin sanomalla "sivulle", osassa pelkkä "nouda".
Videolta katsoin, että palkkasin myös korjauksen jälkeen suoria. Tässä vaiheessa ok, mutta jatkossa vain ekalla suorat luovutukset. Nova meinasi myös kurotella kapulaan ja kädestä otti sen helposti jo ennen käskyä. Luopumista pitää miettiä, muistutteleeko sitäkin välissä. Sivulletuomista pitää vielä miettiä paljon, hidastuu vauhti siinä. Hyvänä juttuna ettei pureskele tai liikuttele kapulaa.

Nova, liikkeestä seisominen: tauon jälkeen. Käsimerkillä seiso. Tehtiin kestoa ja naksutin kun hyvä. Piti ottaa namista luopumalla palkkaus, muuten liikkui namin perään. Ehkä kolmesti kiersin myös ympäri. Palkkasin myös kääntymättä heti vastaan pysähdyksiä. Takapalkka voisi olla myös hyvä. Paristi niin, että peruutin ja stoppi, jotkut istui ja osassa liikkui.


Gava, merkki: naksuteltiin merkin paikkaa. Meinaa kiertää merkin rinnalle. Jos se ei kelvannut kokeili eri seisomisia merkillä tai lähti eteenpäin katsomaan muuta. Vaatii vielä työstämistä. Loppuun kokeilin näyttää oikean paikan ja hetsattuna sinne, silloin vähän vino mutta vähän parempi.

Gava, eteen ja ruutu: jätin Gavan nähden lelun ruutuun. Koska halusin treenata sitä, että kun juoksee eteen, stopataan ja lähetetään ruutuun. Gavalle ruutuun lähteminen on vaikeata, kun jää kiinni eteenmenoon. Ekassa lähti taas näytetyn eteenmeno paikan toiselle puolen etsimään, mihin eteen pitikään mennä. Tokalla tai kolmannella käskyllä ruutuun. Seuraavassa yksi lisäkäsky. Kolmannessa sujui heti ekalla. Eteenmeno paikkaa ei tarvinnut näyttää kuin sen alussa kerran. Tosin en mitannut matkaa oliko tarpeeksi pitkä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!