Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.1.2018

Sisätokoilijat tunnari ja merkki

Keskiviikkona lumimyrsky ulkona, tehtiin sitten sisätreenit.

TOKO

Novan kanssa

  • liikkeestä seisominen: ensin käsimerkillä, nami stopin jälkeen. Toinen nami ympäri kierrettyä. Harjoteltiin vikaksi ilman käsimerkkiä, kelpuutin vähän hitaammankin reagoinnin näin alkuun. Heitin namin kun näin että pysähtyi seisomaan taakse. Eli stoppiin reagointia vain. 
  • kaukot: maahanmenoissa sivulta liikkui yhdessä, muut ok. Istumaan tulikin otettua vain 2m päästä, ok. 
  • tunnari: ensin maasta nostoja. Sitten parin metrin matkalta noutona. Kaikki hyviä. Sitten piilotin koirien takkien alle Novan nähden tunnarin ja sai hakea sen 2-4m päästä. Hain tunnarilaatikon, minkä jätin auki metri tunnareiden eteen. Ja piilotin Novan nähden oman takin alle. Etsi sitä aika pitkään, ehkä ei ollut ihan varma mitä etsii. Mutta tunnarirasiasta, mitä nuuskaisi pariin otteeseen, oli varma ettei siellä ole oikeaa hajua. Kun tämä sujui kahdesti. Kaadoin tunnarilaatikon yhteen kasaan takkien taakse ja jätin laatikon osittain päälle. Tunnarin piilotus takkien alle. Sekin sujui, mutta Nova ehti nyt ekaa kertaa puraista tunnaria sitä tavoitellessaan. Olisko vire noussut? Muistuteltiin pari nostoa ja palkka. Äiti oli treenannut aiemmin puskaan piilotusta ja se tunnari olikin pureskeltu. :0 Sanoin että jättää mun treenattavaksi nämä. Erikseen täytyy opettaa tunnarilla nouto.. 
  • Paikka istu ja makaa: Nova teki äitin kanssa ja Gava teki vieressä. Yht istumista 2min, palkattuna 30sek, 1min ja 2min. Makuussa pysyi takajalat paikallaan, suht suora, vähän vino ulospäin. 1min makuuta. Gavan kanssa


  • kaukot: jätin namin tassujen väliin. Seiso-istu oli hyvä. Maahan- seiso samalla tapaa ja sekin ok. Matkaa oli 3-5m. Jäi tekemättä 10-15m.. 
  • merkki: oranssilla jalkapallo tötsällä ja alustan kanssa. Ensin alustan kanssa x 3. Sitten joka toinen alustalla ja ilman. Matkaa 4-7m. Muutamaa vinoa en kelputtanut. Alustan kanssa menee suoraan sille asti, jonka jälkeen kiepahtaa ympäri (juuri kuten haluankin). Kelpuutin sen, että on alle 45 astetta vinossa. Näissä itsevarmuutta jo enemmän kuin eilen, jatketaan samaan malliin mutta enemmän alustan häivytystä. Matolla nyt ei pysty mennä niin kovalla vauhdilla. 
  • paikka istu ja makuu: istumista 2min piilossa. Makuu 1min. Hyvin molemmat, mutta kaksoiskäsky maahan. Ja luokse hitaasti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!