Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.1.2018

Haasteita pikkupojalle tokossa

Tiistaina treenattiin Olarissa Espoon Koirakeskuksessa Annen & Jedi aussien ja Wilman & Bina pon:in kanssa. Itse valitsin mukaan Novan, sille myös uusi paikka. Ja kimppatokoista vähän aikaa, kuun alussa. Edullinen treeni päiväaikaan.

Ruutu: Novalle valitsin vihreän ruudun. Kokeiltiin ensin mattopintaista kosketusalustaa, ei tajunnut sitä kun oli matala ja kiersi vain merkkejä. Sitten otettiin pyöreä muovipurkin kansi. Siihen meni hyvin, päätin palkata alkuun namilla, kun meinasi vain kiireisesti käydä alustalla tai tönäisemässä sitä. Haluisin, että jää alustalle seisomaan. Sen muistamisesta ei ollut nyt tietoa, joten täytyy muistutella kotona. Kahteen kertaa apparilta tuli lelu, kun koski. Otti kontaktia kyllä palkkaajaan ennen alustaan koskemista. Tehtiin ruutua hallin kokomatkalta 10m? ja ihan läheltäkin. Tällä kertaa ei muuten tehty ekaa kertaa lelulle. Tai näytetty alustan kohtaa.

Ruudun paikan korjaus: kahdelta sivulta. Nami palkka, kun meni alustalle. Vasen sivu vaikeampi ja muistutin näyttämällä alustan.

Kaukot: kokeilu 5m. Maahanmenoissa ei liikkunut takajalat, mutta oikea kyynär jäi ilmaan. Uusi ongelma.. Palkkaa vähän vastakkaiselta puolelta ja kokeilin kerran vähän työntää lavasta, että saa olla tiukasti maassa. Ei reagointia ekalla, korjasinkohan maahan. Vähän lähempää ok, mutta hitaampi. Sitten sujui myös 5m ja palkkasin ekan nami heitolla, seuraavan leluheitolla.

Merkin kierto: Kokeilin ensin ruudun rinnalta ja lähetys kuvan otto suuntaan. Nova kaartoi mun ohi kiertämään ruudun tötsän. Appari näytti tötsän. Nova juoksi tönäisemään sitä. :D Menin lähelle ja sai tarjota kierron. Sitten ruudun edestä 8m? päästä, se sujui. Vähän sivuttaissiirtymää ja uusiksi. Nyt katseli odottavia koiria kentän sivuilla (5-7m päässä ehkä molemmat) samalla kun kiersi tötsää ympäri. Yksi kierto, että Nova jäi kauemmas ja kutsuin lähempää kiertämään. Sitten poispäin koirista, niin että Nova jäi istumaan tötsän lähelle ja itse menin kauemmas taakse. Ekassa ei katsonut tötsää ja unohti kiertää. Toisessa katsoi ja onnistui. Ei ole helppoa pienellä pojalla. Merkki oli keltainen.

Paikalla istuminen: Binalla jäi pallo seläntaakse. Vapautettiin sinne paristi kun olin Novan luona. Nova kesti hyvin myös "jessittelyt" ja vapautukset. Palkkasin Novan kolmesti, välillä se ehti katsella Jedin suuntaan. Täytyisi saada paremmin keskittyminen muhunkin.. Aikaa tuli näin varmaan 1,5min ellei 2.


Treenaa Nova: 
- kosketusalusta ja pysyminen, matka
- ruutu
- merkin kierto ja ruutu häiriö, koirahäiriö, etäisyys nyt seinään/sohviin 2-3m
- kaukot 5m
- sivulta maahan, oikea kyynerpää?


Gava teki vähän sisätokoa

Kaukot: pallo jalkojen edessä. Istu seiso hyviä. M-s-i myös hyvä. Nyt matkaa 8m. 

Merkki: kosketusalustalla, ihan vähän vino. Kelpuutin alkuun, sitten odotin että aslustalla korjaa itsensä suoraksi (seisoi ihan vähän etutassuilla ohi alustasta). Joka toinen ilman alustaa. Nekin hyviä. :) 

Jäävä: istumaan nopea. Sitten meinasi seisomiset istua kun ei kuunnellut. Tajusin että mun on käveltävä myös suoraan ja luotettava. Istumiseen vihje on myös katsoa ja vähän hidastaakin. Heti teki oikein. 

Peruutus molemmille myös treeniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!